Thursday, October 30, 2014
Sunday, October 19, 2014
Indiska sötpotatisburgare - Indian Sweet Potato Burgers
Sunday, October 5, 2014
Butternut Squash Muffins
| Där kom det. Ett blogginlägg med pumpa eller butternut squash så här på höstkanten. Jag vet inte om ni minns det men för några år sedan kunde jag för inget i världen hitta den här ljuvliga butternut squashen någonstans. Numera ser jag den nästintill året om i vår lokala matbutik. Tiderna förändras och det är verkligen så roligt att se! Jag tyckte om smaken av butternut i de här muffinsen och nu mikrade jag bara butternutbitarna men nästa gång ska jag testa att ugnsrosta dom istället. Finally time for pumpkin and butternut squash recipes again. Some years ago I tried to find the lovely butternut but it was nowhere to be found. Nowdays I see it in our local food store all year around. In that way it's good time has made a few nice changes. I enjoyed the butternut squash taste in these muffins. Next time I think I will roast the butternut in the oven instead of using the micowave oven. |
||
|
||
| Butternut squashmuffins (8 små eller 4 stora) Torra ingredienser 2,5 dl valfritt mjöl 1/2 dl råsocker/rörsocker 1 tsk bakpulver 1/4 tsk bikarbonat 1/2 tsk kanel 1/2 tsk muskotnöt 1/4 tsk salt Blöta ingredienser 1,5 dl mjölk (mandel- eller sojamjölk funkar fint) 1/2 msk olja 2 msk agavesirap 1 dl butternut squashpuré (Jag mikrade bitar på full effekt i mikron i ca 4 minuter och sen mosade till puré.) 1/2 dl mörk chokladknappar Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt eller lägg ut muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en stor skål. Blanda de blöta ingredienserna i en annan skål. Häll över skålen med de blöta ingredienserna på de torra och blanda väl till en smidig smet. Tillsätt de mörka chokladknapparna. Fyll muffinsformar till 2/3 och skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter tills de är gyllene. Känn med en sticka så att de är klara. Njut av godingarna! English Butternut Squash Muffins (8 small or 4 bigger) Dry ingredients 2.5 dl (1 cup) flour of choice 1/2 dl (1/4 cup) brown/cane sugar 1 tsp baking powder 1/4 tsp baking soda 1/2 tsp cinnamon 1/2 tsp nutmeg 1/4 tsp salt Wet ingredients 1,5 dl (1/2 cup) milk of choice (soy or almond milk works fine) 1/2 tbsp oil 2 tbsp agave/coconut nectar, maple syrup or similar 1 dl (1/2 cup) butternut squash puree (I just microwaved mine for 4 minutes on full effect and then mashed to puree.) 1/2 dl (1/4 cup) dark chocolate buttons Pre-heat oven to 175C/350F and line or lightly grease a muffin tin. Mix together the dry ingredients in a large mixing bowl. In a separate small bowl, combine the wet ingredients. Pour the wet ingredients into the dry ingredients and combine to make a smooth batter. Mix in the dark chocolate buttons. Spoon the batter into muffin tins about 2/3 full, then bake for about 20 to 25 minutes. Muffins should be golden brown, and a toothpick inserted in the center should come out clean. If not, keep them in the oven a few more minutes. Enjoy the lovely muffins! |
Subscribe to:
Comments (Atom)


