Sunday, January 11, 2015

Gorgonzola Pasta

God fortsättning! Har ni saknat mina blogginlägg? Jag tog mig en extra lång julledighet vilket var välbehövligt. Nu är jag tillbaka och förhoppningsvis kommer blogginläggen att bli mer frekventa. Jul och nyår har varit mycket trevligt och så avkopplande med långledighet. Viss sjukstuga rådde då även den yngste sonen fick vattkoppor men nu är vi alla pigga, krya, friska och redo för nya tag! Den här pastan är verkligen en enkel och jättegod rätt och just sältan från gorgonzolaosten tillsammans med de sötsyrliga granatäppelkärnorna är en hit. Gorgonzolan kan även bytas ut mot ädelost eller dylikt om så önskas. En rätt som går snabbt att sno ihop en vardagskväll helt enkelt.

The Holidays was just so relaxing and great. I've spent time with family and friends and to just be in the present is great. No plans and to do's :) This pasta dish is really tasty, love the saltiness from the gorgonzola cheese and the sweet and tangy pomegranate seeds makes it a nice combination. If gorgonzola is not any option than blue cheese or similar can be used as well. It's a pasta dish that's easy and quick to make on a weekday evening.

Enkelt, smidigt och så gott!
Simple, easy and so tasty!
Gorgonzolapasta (2 port)
1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar, skurna i tunna skivor/tärningar
olja, att steka i
150 g gorgonzolaost
2 dl matlagningsgrädde/sojagrädde eller liknande
1,5 dl granatäppelkärnor
2 portioner valfri pasta

Koka pastan (gärna al dente) enligt anvisningar på paketet. Låt pastan rinna av och gör under tiden gorgonzolasåsen. Hetta upp olja och fräs löken gyllene, tillsätt därefter grädde och gorgonzolaost. Rör om då och då och låt småputtra tills osten smält helt. Häll över pastan i kastrullen och rör om. Vid servering blanda i granatäppelkärnor. Njut av den smakrika pastan!

English
Gorgonzola Pasta (2 servings)
1 small onion, cut in thin slices/pieces
oil for frying
150g Gorgonzola Cheese or similar
200g cream of choice, normal or soy
150g pomegranate seeds
2 portions of your favourite pasta

Boil the pasta (al dente) according to package instructions. Strain the pasta. Meanwhile make the Gorgonzola sauce. Heat oil and fry the onion golden. Then add cream and cheese. Stir occasionally and let it slightly boil until the cheese has melted completely. Add the pasta to the sauce and stir. Serve with pomegranate seeds and enjoy the lovely pasta!

9 comments:

  1. Låter jättegott! :)
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Roligt att du är tillbaka! Mums med krämig pasta. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt att vara tillbaka :) Supergott vännen, kram!

      Delete
  3. Härligt att du är tillbaka och har haft en skön ledighet, Granatäpple på ädelost, det ska jag komma ihåg! :)

    ReplyDelete
  4. Jag saknar alltid dina inlägg när de dröjer, men följer dig på Instagram där jag tar del av dina härliga bilder. Hoppas att allt är bra med dig och familjen!? Här rullar det på som vanligt! Kram!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack kära du, här är det bara bra! Jag behövde lite paus i all elektronik och även Instagram fick sin beskärda del av den pausen :) Kram på dig fina!

      Delete
  5. Inte dumt alls med en elpaus, det borde alla ha någon gång då och då. Och granatäpple till gorgonzola - det borde man prova:)
    Kramar till dej

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...