Söndag innebär antingen våfflor eller pannkakor hemma hos oss. Jag har ju tidigare på bloggen haft ett recept på "vanliga" våfflor och här kommer ett lite annorlunda men mycket smakrikt recept med banan och kanel i. Sunday is funday and for us it means to eat waffles or pancakes. I have tried to figure out a good recipe for eggless and dairy free waffles and here they are. This is a very tasty recipe so be sure of trying it out! |
||
|
||
Banan- och kanelvåfflor (6-8 st) 2,5 dl valfritt mjöl (Jag tog hälften bovetemjöl och hälften mandelmjöl) 2 dl valfri mjölk (Jag tog mandelmjök) 2 bananer, mosad 2 msk kokosolja, smält 2 msk agavesirap (eller annan sötning du föredrar) 2 tsk kanel (valfritt men det blir gott) 1 tsk bakpulver 1 krm ekologiskt vaniljpulver Blanda samtliga ingredienser i en skål. Värm upp ett våffeljärn och grädda våfflorna. Servera gärna med färsk frukt/bär och jag tog lite agavesirap på allt, mums! English Healthy Cinnamon and Banana Waffles (6-8 waffles) 2,5 dl (1 cup) meal of choice (I used half buckwheat and almond flour) 2 dl (a little less than 1 cup) milk of choice (I used almond milk) 2 banana, mashed 2 tbsp coconut oil, melted 2 tbsp agave nectar (or other sweetener of choice) 2 tsp ground cinnamon (optional but it sure is tasty) 1 tsp baking powder a pinch of organic vanilla powder or a few drops of vanilla extract Mix all the ingredients in a bowl. Heat up the waffle iron and bake the waffles. Serve with fresh fruit/berries and a drizzle of agave, yum! |
Sunday, January 26, 2014
Cinnamon and Banana Waffles
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Så du frestas, nu vill jag också ha våfflor!
ReplyDeleteKul recept, särskilt bra att det går att göra glutenfritt :) Kram!
ReplyDeleteLyxigt och gott! Kram
ReplyDeleteLåter otroligt mumsigt och vilken fin bild! :)
ReplyDeleteOch har precis myst med nyaste numret av "Hembakat" och gissa vem vi hittade där... jo, du så klart! Härligt! :)
Önskar dig en fin start på veckan! Kram!
Blev väldigt sugen på våfflor idag och känner att det nog är läge snart någon helg. Jag är dålig på de där nyttigare alternativen och äter helst våfflor med grädde och sylt:)
ReplyDeleteBanan och kanel är så gott tillsammans! Hoppas du får en fin vecka! Kram
ReplyDeleteBananpannkakor har vi gjort och ätit flera gånger, men bananvåfflor är outforskad mark. Det blir så oerhört sällan både pannkakor och våfflor här av någon märklig anledning, det är ju kanoners gott.
ReplyDeleteHa nu en riktigt fin vecka Amy,
kramar i massor
Här hade jag besök av brorsonen i helgen så jag drog fram mitt belgiska våffeljärn. I den smeten använder man jäst och låter smeten kalljäsa över natten. Jag fick lite smet över som jag gjorde pannkakor på. hur gott som helst:)
ReplyDeleteSmarrigt! Älskar banan och kanel tillsammans, rena drömmen :)
ReplyDeleteTill och med jag, som inte gillar vanliga våfflor, tycker att de här låter goda. Varm kram till dig, fina Amy. Jag är dålig på att kommentera men orken räcker inte riktigt just nu.
ReplyDeleteno egg?
ReplyDeleteThese are vegan and no eggs needed when using baking powder and mashed bananas. :)
DeleteBeautiful waffles! I'm gonna try them for sure!! Thanks for sharing the recipe!!
ReplyDelete