Sunday, April 27, 2014

Bloggträff i Falkenberg - Food Blog Event

Då var det alltså dags igen för en fantastisk matbloggshelg i Falkenberg som Malin ordnat för oss, stor eloge till henne för allt organiserande, fixande och trixande! Vi har ju en härlig tradition att ses sedan samtliga matbloggare var här hos mig och lagade indisk mat våren 2012. Därefter var det dags för träff i Ystad hösten 2012 (läs om den här, här och här) och förra våren 2013 var träffen i Göteborg.

Two weeks ago we had our traditional Food Blog Event, this time at the beutiful Swedish west coast and the city Falkenberg. Our hostess was the lovely Malin who had arranged this weekend flawless. It was magnificent in every part! This is the 4th time we meet like this and hopefully not the last.

Fredagskvällens huvudrätt bestod av grillad blomkålshuvud med jordärtskockspure och ljumna grönsaker; morötter, rädisor och rödbetor. Efterrätten var en ljuvlig chokladfondant med glass, karamelliserade nötter, färska hallon och björnbär. Båda rätterna var mycket goda!

The main dish for Friday evening was grill-roasted cauliflower with Jerusalem artichoke puree and warm veggies; carrots, radishes and beetroot. For dessert we got a lovely chocolate fondant with ice-cream, caramelized nuts, fresh raspberries and blackberries. Both dishes were very tasty!

Vi praktiskt taget bodde på stranden i dessa ljuvliga rum på Ocean Hotel. Hotellet var mycket fräscht och kan varmt rekommenderas... och vyn var helt fantastisk! Fördelen med att bo i ett dubbelrum själv? Jo, att ena natten sova på ena sidan av sängen och den andra på den andra sidan... eller diagonalt om man så önskar :)

We practically lived on the beach in these lovely rooms at Ocean Hotel. It was a delight to stay here and I highly recommend it. The view from the room was breathtaking! The advantage of staying in a double room by yourself? Well, the first night one can sleep on one side of the bed and the next the other... or diagonal if one wishes :)

Lördagen började med en god hotellfrukost och vidare på fler trevliga äventyr... i form utav chokladprovning på Suseå Choklad. Vi fick lära oss om chokladens historia och fick testa 10 olika chokladsorter. Min favorit var, som ni säkert redan förstått, chilichokladen mums mums. Bilden till vänster här ovan visar rostade kakaobönor som även dom smakade gott (nåja, alla höll inte med mig)!

After a good nights sleep and a nice breakfast we continued our adventures with chocolate tasting at Suseå Choklad. We learned about the history of chocolate and got to taste 10 different kind of chocolates as seen right on the picture. My favourite, not suprisingly at all, was the chili chocolate yummm. The left picture above is roasted cacao beans which I think tasted good too!

Efter en härlig chokladprovning fortsatte vi raskt mot nästa anhalt som var Ugglarps Grönt. En mer inspirerande och dedikerad man gällande odling av grönsaker och växter får man allt leta efter med ljus och lykta. Mikael var helt otrolig! Bara av att lyssna på honom blev man taggad till tusen... här ska minsann odlas i vår/sommar. Mikael berättade även att han hade en gång fått besök av en fransk kock... denne kock ändrade helt sin meny efter besöket hos Ugglarps Grönt!

Vi fick lära oss att även det mesta (90%) i ogräsväg går att äta.... fråga restaurangerna som har kontakt med Mikael... de flesta av dom garnerar med "exotiskt" ogräs från Ugglarps Grönt minsann. På bilden ovan ser ni grönkål, rosa fjäderkål, savoykål och slätbladig grönkål samt skymten av ett ätbart ogräs.

After the lovely chocolate tasting we headed for our next stop which was Ugglarps Grönt. A more inspiring and dedicated man for growing greens and veggies will be hard to find. Mikael was amazing! He told us stories about cultivating and growing veggies and greens... among with other lovely stories and experiences from his life. One story he told us was that he had a chef visiting from France and after the visit the french chef totally changed his menu! I could still listen to Mikael if I could!

Also, Mikael learned us that there is no such thing called weed. Everything (at least 90%) is edible... just ask the local fancy restaurants... they order weed from Mikael to garnish their dishes with. On the picture above you see green kale, pink feather kale, savoy cabbage, another green kale and a hint of an edible weed.

Mätta i magen efter lunchmackor som vi fick vid nästa besök som var hos Daniel på Slöinge Kafferosteri. Daniel berättade en hel del om kaffe; allt från rostning av kaffebönor till hur bönorna mals och sedan dricks. Jag som inte är en kaffemänniska sörplade och smakade av de olika kaffesorterna ändå, man måste passa på liksom. Vad sägs om kaffe som smakade blåbär?
På bilden ser ni härligt sörplande bloggkollegor samt inredningen på Slöinge Pensionat.

Our next stop was at Daniel at
Slöinge Kafferosteri and some coffee tasting. No, I'm really not a person who drinks coffee but it was still very interesting to hear about the roasting and grinding of coffee beans and of drinking it. We sipped and tasted some diferent kind, what do you say about coffee with blueberry taste?
On the picture above you see my lovely blog colleagues tasting coffee with a spoon and the interior of Slöinge Pensionat.

Mitt emot kafferosteriet traskade vi över till SaraSolhaga Stenugnsbageri. Här fick vi lära oss allt mellan himmel och jord om surdegsbröd. Hur man gör så att surdegen lever och bubblar till att lära oss att forma och snitta bröden på rätt sätt. Jätteintressant och lärorikt var det! Vi fick göra egna baguetter också som vi tog med hem. De var sådär härligt krispiga på ytan och mjuka och smarriga inuti. Vi fick även en levande surdeg med oss hem. Jag har delat på den och har startat upp en vete och en rågsurdeg... om jag har bakat något? Jajamän, det kommer framöver på bloggen!


Right across the street was Sara and her Solhaga Stenugnsbageri. Here we got to learn everything there is about sourdough bread. How it lives and how to form the bread and cut them right. It was really interesting and I learned lots. We made our own baguettes that we got to take home too. They were realy crispy on the outside and soft and yummy in the inside. We also got our own sourdough starter to bring home. I divided mine in one wheat and one rye sourdough. If I've baked with it? Yes, it became so good. Will post later on the blog, both recipe and the bread!

Efter en stunds avkoppling på hotellrummet och lite snacks på hotellet var kvällens middag bokad på Prostens Pizzeria. Ojojoj, säger jag bara! Jag är ingen pizzamänniska men de här pizzorna får den mest inbitne pizzahataren att älska pizzor. Godare pizza får jag nog leta efter. Jag fick olika vegetariska pizzor som var SÅ goda! Nämnas bör att pizzadegen självklart kom från Solhaga Stenugnsbageri.
På bilden ovan ser ni förrätten  som bestod av grönkålssallad (jajamän, från Ugglarps Grönt) och vegetariska små bullar. Till vänster ser ni mig och Lisa Lemke som driver Prostens Pizzeria.

After relaxing a while at the hotel we ate some appetizers there and then continued to our dinner destination at Prostens Pizzeria. Oh my! I'm not a pizza person but these pizzas where out of this world! They were totally amazing. I got several kind of vegetarian pizzas. The pizza dough of course came from Solhaga Stenugnsbageri.
On the picture above you see my appetizers; green kale (from Ugglarps Grönt) salad and some small veggie patties. On the left you see me and
Lisa Lemke, the owner of Prostens Pizzeria.
Varför bryta en tradition? Jag är sist med att rapportera från vår matbloggsträff men jag tycker det är lite av charmen att helt enkelt vara sist ut. Vem vet... efter nästa träff kanske jag är den första?! ;)

Vill tacka alla inblandade i detta, i synnerhet Malin. Helgen var helt magisk och så roligt att än en gång få träffa alla underbara bloggkollegor:

I wanna thank everyone involved in this arrangement, Malin in particular. The weekend was magical! The other lovely bloggers attending was:

Erikas funderingar - Erika
Malins Diner - Malin
Mårtenssons Kök
 - Anki & Håkan
Bara en kaka till - Helena & Olof
Call me cupcake - Linda Lomelino
Frostrosor - Anna-Leena
Vardag.nu - Sara
Kaksmulan
 - Gun
Beatas mat - Beata

Kika gärna in hos dom! Check them out!

12 comments:

  1. Kärlek till dig min vän!

    Kram kram <3

    ReplyDelete
  2. Kan man inte vara först så är det näst bästa att vara sist ;) Kul att alla inlägg kommer med lite mellanrum, så man påminns lite hela tiden :) Kram på dig, Amy!

    ReplyDelete
  3. Vad underbart det ser ut, det låter jättehärligt!

    ReplyDelete
  4. Ni har ju haft en helt underbar helg och hotellet är ju hur flott som helst!!! Det är kul att se alla bilder och läsa om allt ni pysslat med!!
    Hon har fixat det kanon den där Malin ;)))
    Kram

    ReplyDelete
  5. Det har varit väldigt trevligt att läsa om er bloggträff. Malin hade ordnat ett fantastiskt program! Kram!

    ReplyDelete
  6. Vad mysigt ni haft det, underbara bilder Amy. Vad fin du är i håret <3 kram Sofia

    ReplyDelete
  7. Härliga minnen från en härlig helg, riktigt kanoners hade vi verkligen. Senast idag pratade vi om Mikael på Ugglarp när vi var ute i skogen och gick. Håkan tyckte att vi alltid skulle ha med honom när vi var ute så att vi skulle kunna plocka med oss hem en massa användbart från markerna:)

    Och förfest och snack, absolut vännen:)
    Kramar till dej

    ReplyDelete
  8. Har läst det nu på flera bloggar! Ni har haft såååå mysigt! Det hotellet vill jag också bo i! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  9. Du ska då alltid vara värst Amy ;-)
    Men jag publicera del 2 idag först :-P
    Jättehärliga bilder och kul att läsa! Hade velat se dig ligga på diagonalen i sängen... synd att man inte var en fluga i taket just då.
    Så kul att träffa dig, och alla andra härliga!

    KRAM

    ReplyDelete
  10. Nu är jag allt lite avis på dig. Allt ser så gott och inbjudande ut och vad kul och få träffa Lisa Lemke./ Kramar

    ReplyDelete
  11. Jag är fortfarande besviken på att jag inte hade möjligheten att vara med...

    ReplyDelete
  12. Jag är fortfarande besviken på att jag inte hade möjlighet att följa med er...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...