Tuesday, April 15, 2014

Nutella Raspberry Mug Cake

Snabbt, enkelt och gudomligt gott! Denna kaka har verkligen allt, jag lovar :)
Vanlig köpe Nutella innehåller mjölk så för veganversionen kan Aranuts användas eller varför inte göra egen hemmagjord hälsosammare variant av Nutella med mandelmjölk i?
Annars har helgen varit helt fantastisk, jag har inte ännu hunnit redigera bilderna från matbloggsträffen men det kommer. Det var mycket intressant och lärorikt på de olika besöken och jätteroligt att träffa alla bloggkollegor igen - både nya som gamla!

Quick, easy and delicious! This Nutella mug cake has it all, I promise :)
The Nutella you buy in the store has milk in it so for vegan version you can (in Sweden) buy Aranuts or why not make your own healthy Nutella with almond milk?
The past weekend was just wonderful, I met both old and some new food blog colleagus from south of Sweden. It was educational, interesting and fun to meet them all as always.

Jag fullkomligt älskar mug cakes och har tidigare även gjort en med banan, jordnötssmör och mörk choklad.
I love mug cakes and have earlier made a Banana and Peanut Butter Mug Cake with Dark Chocolate.
Nutella Hallon Mug Cake (1 kaka)
6 msk mandelmjöl (eller annan valfri mjöl)
1 banan, mosad
1,5 msk Nutella/Aranuts/Hemgjord Nutella
1 tsk bakpulver
1 tsk kokosflingor
en liten nypa havssalt
5 hallon, mosade

Blanda ihop samtliga ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela smeten i en större kopp (eller skål) och kör sedan i mikrovågsugnen (full styrka) i 1,5-2 minuter.

Olika mikron tar olika tid på sig så känn efter om det behövs mindre/längre tid. Jag garnerade med hallon och kokosflingor. Mmmmm, njuuut!

Nutella Raspberry Mug Cake (1 mug cake)
6 tbsp almond flour (or other flour of choice)
1 banana, roughly mashed
1,5 tbsp Nutella/vegan Nutella/Homemade Nutella
1 tsp baking powder
1 tsp shredded coconut
a tiny pinch of sea salt
5 raspberries, mashed

Add everything in a bowl and mix well. Put the batter in a big cup or a bowl and microwave (full effect) for about 1,5 to 2 minutes.

Since all microwaves are different and need different time, please check how the mug cake is. It might take less/more time. I topped with raspberry and shredded coconut. Mmmmm, enjoy lots!

13 comments:

 1. Vi skulle ta och testa göra egen nutella någon gång, ska bara försöka hitta ett riktigt bra recept först.
  Våra foton väntar också på redigering, men de får vänta lite längre, men til helgen ska vi nog få till dom:)

  Så härligt att få träffa dej igen Amy, men dagarna går alldeles för snabbt. Nästa gång får vi ta en hel vecka så vi hinner med allt och lite till:)
  Kramar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det tycker jag ni ska, hemmagjord Nutella är mumma!

   Visst har ni rätt... nästa gång tar vi en vecka! :)

   Delete
 2. Så farligt när man inser att allt finns hemma och det går väldigt snabbt att svänga ihop när man är lite dessertsugen :)

  ReplyDelete
 3. Mug cake är så bra när man vill ha något gott snabbt! Låter som en god kombo, yum! Ser fram emot att höra om bloggträffen. Kram!!

  ReplyDelete
 4. Hej!
  Jag måste få fråga dig ang regnbågstårtan du gjort! I receptet står det 8 st bottnar m 18cm diameter. Om jag vill göra den 22 cm i diameter - tror du det räcker till 6 st bottnar om jag tar samma recept (mängd)? Vore så tacksam för svar! Receptet jag pratar om är fr 25 sep 2012..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Hanna, jag har inte testat att göra med enbart 6 bottnar men det borde ju gå kan tyckas. Kan vara så att bottnarna behöver gräddas lite annan tid i ugnen. Testa och berätta sedan hur det gick! Du kan kommentera under den tårtan så ser jag det, lycka till!

   Delete
 5. Jag har bara testat ett par olika recept på muggkaka. Ett par mycket goda och någon har fick en lite svampig koncistens, fast det kan ha berott på att den gräddades för länge. Det är ett kul sätt för barnen att baka på.

  ReplyDelete
 6. Nutella är en av de saker jag aldrig äter. Det är konstigt för det smakar ju rätt gott, men jag kan ha lite svårt för det "nougatiga" lite nödiga ibland. Mugcake har jag ännu inte prövat. Det finns mycket kvar att lära för mig. Kram fina du!

  ReplyDelete
 7. OHH MY GOOD !

  This looks delicious! I try to figure out how the recipe is in english :P

  Maybe my new post could be interesting for you too:)
  Have a look and Have fun trying! :*

  http://lifting-fairy.blogspot.com/2014/04/protein-cookies.html

  xx Jennifer

  ReplyDelete
 8. Ser gott ut :)
  Tack för gott recept
  GLAD PÅSK! Ha en skön ledighet!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...