Thursday, May 8, 2014

Zucchini Noodles with Creamy Avocado Sauce

Har ni smakat på zoodles eller zucchininudlar som de också kallas? Vissa kokar de lite lätt i vatten men jag åt dom helt råa tillsammans med morotsnudlar och en riktigt god krämig avokadosås till. Jag måste skaffa mig en spiralizer det är något som är helt säkert!

Have you ever tasted zoodles/zucchini Noodles before? Some boil them slightly in water but I ate them completely raw together with carrot noodles and a lovely creamy avocado sauce. I really got to get me a spiralizer for sure!

Krämig och smakrik avokadosås, gott!
Creamy and tasty avocado sauce, yum!
Zucchini- och morotsnudlar med krämig avokadosås
1-2 zucchini och/eller 2-3 morötter, strimla med skalare som jag gjorde eller i en spiralizer (nudlarna kan kokas i lättsaltat vatten i några minuter men då blir de inte raw)

Krämig avokadosås
1 avokado
juice från en 1/2 citron
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk basilika
2 msk kallpressad olivolja
1 msk pumpakärnor/solroskärnor (eller hälften av vardera)
en nypa örtsalt och svartpeppar, smaka av med

Mixa olivolja, citronsaft och vitlök till en slät röra i en mixer/matberedare/stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät och krämig konsistens. Massera in avokadosåsen i grönsaksnudlarna. Toppa med lite pumpakärnor och/eller solroskärnor. Smaklig måltid!

English
Zucchini and Carrot Noodles with Creamy Avocado Sauce
1-2 zucchini and/or 2-3 carrots, shred with a peeler as I did och make them in a spiralizer (the noodles can be boiled i slightly salted water for some minutes but then they will not be raw)

Creamy Avocado Sauce
1 avocado
juice of 1/2 lemon
2 garlic cloves
a handful of fresh basil
2 tbsp cold-pressed olive oil
1 tbsp pumpkin seeds/sunflower seeds (or half of both)
a pinch of herbal salt and black pepper, to taste with

Mix olive oil, lemon juice and garlic to a smooth paste (in a blender/food processor/hand blender). Add remaining ingredients and blend until it gets smooth and creamy. Rub the avocado sauce in the zucchini and carrot noodles. Garnish with some pumpkin seeds and/or sunflower seeds. Enjoy your meal!

9 comments:

 1. Zucchininudlar är mycket gott och det passar bra tillsammans med avokado. Kram!

  ReplyDelete
 2. Vad kul, har du skaffat en grönsakssvarv? Jag är så sugen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej, jag behöver köpa en som jag skrev ovan. Jag har hyvlat och skurit med kniv... omständigt jag vet! :)

   Delete
 3. Ser riktigt gott ut! Om du inte hade nämnt att det var zucchini i så hade jag aldrig klurat ut det själv. Ser ut som riktig pasta. /Kram

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det kanske det gör vännen. Jag har inte kikat in hos dig men ska snart göra detta. Kram!

   Delete
 4. Godast är nudlarna råa tycker jag så de fortfarande är lite krispiga. Det går även mjuka upp dem med lite salt om man inte vill koka dem. Då får de dra en stund i salt. Låter mycket gott med krämig avokadosås till!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag gillar dom också råa.... att de sedan ger mer vitaminer till kroppen är ju bara ett stort plus!

   Delete
 5. Ja som vi skrev på IG så har vi testat zucchini som ersättning för pasta, kokte och åt till köttfärssås, och det gick inte alls hem här... Pasta är det ju inte:) Men råa till en kall sås som denna så blir det ju något helt annat, mer som en god sallad. Måste ju sitta perfekt som tillbehör till en bit grillat. VI ger oss inte utan gör ett nytt försök på detta viset och har som tillbehör:)

  Kramar till dej

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...