Tuesday, July 22, 2014

Grillad halloumi- och melonsallad

Vilken underbar sommarvärme som äntligen har kommit till oss på riktigt! Man kan inte annat än bli så glad så. Denna somriga sallad passar ypperligt nu i värmen. Sältan från halloumin gifter sig så fint med den söta melonen och den goda dressingen till är verkligen pricken över i:et. Vill man inte använda grillad halloumi fungerar fast tofu lika bra. Eller varför inte prova indisk paneer? :) Oavsett vad ni väljer kommer ni inte att ångra er, jag lovar. Njut nu både av det fina vädret och all den goda maten!

I'm so happy for it's really hot outside nowdays, love Swedish summer when it's like this! This salad has summer feelings written all over it. The saltiness from the halloumi together with the sweet melon and the dressing topping it, it's really a match made in heaven! If you don't want to use grilled halloumi, firm tofu or even Indian paneer will work great too. And you will not regret making this lovely salad, I promise. Enjoy both the lovely weather and all the nice food!

Grillad halloumi- och melonsallad
250g halloumi, tofu, paneer eller dylikt
700g valfri melon; cantaloupe, galia, vattenmelon
Dressing
0.75 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
en handfull färska basilikablad, klippta
salt och nymalen peppar, smaka av med
ev mynta om så önskas

Grilla halloumi/tofu/paneer. Skär melonen i skivor eller gröp ur melonkulor. Lägg ost/tofu och melon på ett fat eller som jag gjorde i en urgröpt melonhalva.

Vispa ihop oljan med vitlök, basilika, salt och peppar. Tillsätt lite mynta om du gillar det. Häll dressingen över salladen och servera. Den här goda salladen kan avnjutas som den är, serveras som förrätt eller som sidorätt till exempelvis grillat. Mums!

English
Grilled Halloumi and Melon Salad
250g halloumi/tofu/paneer or similar of choice
700g melon of choice; cantaloupe,galia, watermelon etc.
Dressing
0.75 dl (0.3 american cup) olive oil
1 garlic clove, pressed
a handful of fresh basil leaves, cut/chopped
salt and newly ground pepper to taste
mint (optional)

Grill halloumi/tofu/paneer. Cut the melon in slices or use a melon baller to scoop out to round globes. Put halloumi/tofu/paneer and melon on a plate or in a half melon as I did.

Whip together oil, garlic, basil, salt and pepper. Add mint if you wish. Pour the dressing over the salad and serve. This delicious salad can be eaten as it is, be served as a starter or side dish to grilled/BBQ. Yum!

4 comments:

  1. Mums, så fräscht och gott! Härligt med sommarvärme. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Absolut! Både fräscht, gott och härligt med värmen, kram vännen!

      Delete
  2. Melon ihop med salt ost är en match made in heaven! Perfekt som tillbehör så här i värmen eller som mellanmål. Kram.

    ReplyDelete
  3. Gorgeous melon salad! I would love to try this with tofu 'feta', mmm!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...