Tuesday, July 15, 2014

Vegan Chocolate Fudge Brownie

Jag gör inte brownies så ofta men när jag känner för att äta något lite sött så är dessa helt perfekta. Jag gillar den riktigt chokladiga smaken som dessa godbitar får. Jag har experimenterat med olika recept men tycker de här utan ägg och raffinerat vitt socker blir godast. Jag har haft ett välbehövligt sommaruppehåll från allt som har med bloggen att göra som ni säkert har märkt. Så skönt att bara vara och ha semester.

If you want something sweet but still want it to be healthy you got to try these vegan chocolate fudge brownies. Tastes so good and with a rich chocolate taste. I love to experiment with different recipes and these refined-sugarfree brownies are the best. I've had a vacation from the blog as you probably have noticed. It's a nice feeling to just be, go with the flow and have summer holiday.

Chokladiga och så goda, mums!
Rich taste of chocolate and so yummy mmm!
Vegan chokladbrownies (ca 8 bitar)
Torra ingredienser
3 dl valfritt mjöl (jag använde grahamsmjöl)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1.5 dl kakao
0.5 dl mörk chokladknappar eller mörk choklad hackad i bitar

Blöta ingredienser
1.5 dl vatten
0.5 dl valfri olja
1.5 dl agavesirap eller annat valfritt sötningsmedel (rörsocker funkar fint men tänk på att minska mängden mjöl lite om rörsocker används.)
2 tsk vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
0.5 dl övermogen banan, mosad

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samtliga torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan skål. Häll över de blöta ingredienserna i de torra och blanda väl.

Smörj en form med olivolja och häll över smeten. Sätt in formen i ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med en sticka för att se när de är torra. Vill du ha dom lite kladdiga så ta ut dom lite tidigare (även här känn med en sticka så de inte blir för kladdiga). Njut av godingarna!
Tips! Lägg till 2 tsk snabbkaffepulver i smeten för en djupare chokladsmak.

English
Vegan Chocolate Fudge Brownie (approx. 8 pieces)
Dry ingredients
3 dl (1 1/4 US cup) flour of choice (whole wheat flour or similar will work fine)
1 tsp baking soda
1/2 tsp salt
1.5 dl (1/2 US cup) unsweetened cocoa powder
0.5 dl (1/4 US cup) sugar-free dark chocolate chips or dark chocolate cut in pieces

Wet ingredients
1.5 dl (1/2 US cup) water
0.5 dl (1/4 US cup) oil of choice
1.5 dl (1/2 US cup) agave nectar or other liquid sweetener of choice (if raw/brown sugar is used then some less flour will be needed)
2 tsp white vinegar (or apple cider vinegar)
0.5 dl (1/4 US cup) over ripe banana, mashed well

Preheat the oven to 175C/350F.
Combine all the dry ingredients and the chocolate chips and mix well. Mix all the wet ingredients together in another bowl. Pour the wet into the dry ingredients and mix well.

Pour the batter into a pan which is greased with oil and bake in the oven for about 15-20 minutes or til the top looks cooked. Test with a tooth pick and see if it comes out clean (if you want the brownies to be gooey you can leave it slightly undercooked). Enjoy these lovely brownies!
Tip! Add 2 tsp of instant coffee powder for a more deep chocolate flavor.

6 comments:

  1. Underbart med ett nytt inlägg :) Dessa ser underbara ut, och perfekt kladdiga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ibland tar det lite tid mellan blogginläggen ;) De var perfekt kladdiga mums!

      Delete
  2. Ser väldigt goda ut !!! Älskar allt med choklad! :P

    ReplyDelete
  3. Jag testar att köra en veganks-vecka denna veckan, och för första gången någonsin testade jag att idag, baka denna! Alltså! Så satans GOD!
    Jag körde att ha i snabbkaffet i, och jag hade även kokos när jag smort formen med oljan.. Toppen kombo!
    TACK TACK!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...