kommer här i form utav en smarrig röda vinbär- och marängpaj! |
Marängpaj med röda vinbär Pajskal 1 dl skorpmjöl 2 dl vetemjöl 125 g smör 1 st äggula 0,5 dl socker Fyllning 0,5 l röda vinbär 3 st äggvitor (av de överblivna äggulorna kan du göra en Apelsinkaka med choklad) 1 dl socker |
Pajskal Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker. Blanda ihop degen genast och klä pajformen. Låt den sedan vila i kylen 1 timma. Grädda sedan i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen. Fyllning Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum. Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen med smeten. Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter. Njut! |
Wednesday, July 13, 2011
En härlig blandning av sött och syrligt...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment