Wednesday, November 13, 2013

Linser med ugnrostade grönsaker - Lentils and oven roasted veggies

En höstigare rätt får man allt leta efter! För vad säger ni om rödbetor, sötpotatis och linser som smakar garam masala? Indien möter Sverige i den här varmrätten, helt klart! :)

A more fall/autumn like dish one has to look for! What do you say about beetroots, sweet potatoe and lentils with garam masala taste? India meets Sweden in this main course for sure! :)

Linser med ugnsrostade grönsaker (3-4 portioner)
2 dl gröna linser, kokta i ca 20 min
0,5-1 msk garam masala
1 sötpotatis (ca 200-300g)
3-4 rödbetor
1 msk olja
1 tsp timjan
flingsalt

Sätt ugnen på 220 grader.

Skala och skär sötpotatis och rödbetor i bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form och droppa över olja samt krydda med timjan och flingsalt. Blanda och skjuts in i ugnen i ca 35-45 min.

Under tiden koka linser. När de är färdigkokta, låt de rinna av i ett durkslag och tillsätt garam masala medan de är varma. Blanda sedan linser tillsammans med de ugnsrostade grönsakerna. En klick yoghurt passar utmärkt till rätten om man så önskar. Smaklig måltid!

English
Lentils & oven roasted vegetables (3-4 servings)
2 dl (a little less than 1 american cup) green lentils, boiled for about 20 minutes
0,5-1 tbsp garam masala
1 sweet potatoe (200-300g)
3-4 beetroots
1 tbsp oil
1 tsp thyme
salt flakes

Preheat the oven to 220C/428F.

Peel and cut sweet potatoes and beetroots into pieces. Put the pieces on a plate/pan and drip the oil over. Add the spices thyme and sea salt, mix and put it in the oven for about 35-45 minutes.

Meanwhile, cook the lentils. When they are ready, let them drain in a colander and add garam masala while they still are hot. Mix the lentils with the roasted vegetables. If you wish, serve with yogurt and enjoy your lovely meal!

12 comments:

  1. Mums och det ser så inbjudande ut. Kram vännen!

    ReplyDelete
  2. Åh sötpotatis och rödbetor är mina favoriter att ugnsrosta :)
    Kram Lena från make a head food

    ReplyDelete
  3. Kul med lite fusion! Rödbetor och garam masala låter spännande :)

    ReplyDelete
  4. Det låter jättegott! Jag älskar rödbetor! :)
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  5. Ja, tack, åh, vad det var länge sedan jag åt gröna linser!

    ReplyDelete
  6. Rödbetan är både snygg och god:) Det här låter smaskigt.

    ReplyDelete
  7. Pang på rödbetan! Vilken vansinnigt vacker bild. Ugnsbakade grönsaker och rotfrukter tröttnar vi aldrig på här hemma. Funkar till det mesta och även som huvudrätt. Kram!

    ReplyDelete
  8. Du bjuder på så mycket gott, Amy. Älskar verkligen den här rätten. Den ser riktigt smarrig ut.
    /Kram Rathai

    ReplyDelete
  9. Ja, det ser verkligen fantastiskt gott ut!

    ReplyDelete
  10. Vad vi säger? Ja tack, så klart, we löve it!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...