Banan- och kokospannkakor (ca 10 st)
2,5 dl valfritt mjöl (Dinkel-, bovete- eller vetemjöl. Jag brukar blanda lite olika.)
2 tsk bakpulver
1 krm ekologiskt vaniljpulver
1-2 msk kokosflingor
1 tsk agavesirap eller en knivsudd stevia
2,5 dl kokos- eller mandelmjölk (Vanlig mjölk går också bra.)
2 msk olja
1-2 mogna bananer
olja för stekning
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver, kokosflingor och agave/stevia i en bunke.
Tillsätt lite mjölk och olja i taget och blanda. Mosa till sist
bananen/bananerna och vänd försiktigt ner i smeten.
Stek pannkakorna i olja på medelvärme. Gör de inte för tjocka för
det tar ett tag att steka dom då. Servera med blåbär, hallon eller annan
frukt/bär du tycker om. Här har jag ringlat lite agave över pannkakorna också. Smarrigt!
English
Banana & Coconut Pancakes (about 10 pieces)
2.5 dl (1 american cup is 2,4 dl) flour of your choice (Spelt, buckwheat or all-purpose flour. I usually mix different flours.)
2 tsp baking powder
a few drops of vanilla extract/a pinch of ecological vanilla powder
1-2 tbsp shredded coconut
a drizzle of agave nectar or a pinch of stevia
2.5 dl coconut or almond milk (Or other milk of your choice.)
2 tbsp oil
1-2 ripe bananas
oil for frying
Mix flour, baking powder, vanilla, shredded coconut and agave nectar/stevia in a bowl.
Add milk plus oil and mix. Finally mash banana/bananas and add gently
into the batter. Stir carefully.
Fry the pancakes in oil over medium heat. Don't make them too thick
because then it takes a while to fry them. Serve with blueberries,
raspberries or other fruit/berries you like. I drizzled agave on these pancakes, so yummy! Enjoy lots! |
Ingen dålig start på söndagen! Ha en fin dag, kram!
ReplyDeleteVad kul att din son tycker om att hjälpa till i köket. Särskilt praktiskt när man ska göra tråkiga saker som att steka pannkakor ;)
ReplyDeleteLåter underbart. Dom här vill jag vakna till:)
ReplyDeleteSmå liv eller ej - jag älskar också pannkakor ;)
ReplyDeletePannkakor är ju toppengott! Det gör jag ofta till frukost eller mellis :)
ReplyDeleteDet måste jag prova nån dag med banan och kokosmjölk, låter mycket gott!!'
ReplyDeleteKram
Bananpannkakor är såå gott! Det blir det nästan alltid på torsdagar när vi har hand om vårt lilla barnbarn, hon älskar det. Jag gör mina glutenfria förstås, (annars får jag ju ingen, och det kan jag ju inte riskera!), men dina ser fantastiskt goda ut!
ReplyDeleteMums vad gott, har aldrig testat pannkakor med banan och kokos :) Du vet väl att jag har en ny matbild-tävling på min matblogg? Så skynda dig in och tävla om produkter värda över 1000 kr om du inte redan gjort det :)
ReplyDeleteMmm...smaskens! Längesen jag lagade pannkakor...kanske till nästa helg! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Åh bananpannkakor, det är semesterminnen från Thailand det, men så gott det låter med kokos också i.
ReplyDeleteInte dumt med lite hjälp i köket, härligt när barnen får vara med och greja!
Ha en riktigt fin vecka kära du
kramar
Bananpannkakor som är så gott, jag har nån variant som görs utan mjöl, väldigt goda!
ReplyDeletePannkakor går alltid hem hos de flesta barn. Du skulle ha sett hur mycket pannkakor barnen (och papporna) åt på hotellet vi bodde på i helgen...hihi:) Jag måste testa dessa med banan och kokosmjölk.
ReplyDeleteKramar
Låter jättegott med kokos i pannkakssmeten. Och bananer - min favorit i pannkakor. Tack för supergott tips!
ReplyDeleteKram!
gud vad gott!! http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/
ReplyDelete