Äntligen har våra plommon i trädgården mognat! Jag passade på att baka spröda plommonflarn. Ett mycket enkelt och snabbt fikabrödsrecept där man genar lite med färdigköpt smördeg.Visst är smördeg en guds gåva? Jag säger då bara halleluja! :) |
Spröda plommonflarn (8 st) 1 paket färdig smördeg 7-8 plommon 7-8 tsk flytande honung 1 msk flagad mandel Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut smördegsarket och kavla det något. (Här beror det på vilket märke det är på smördegen, för det finns olika storlekar på arken.) Dela smördegen i 8 lika stora delar, ca 5x8 cm. Kärna ur och dela plommonen i skivor. Lägg dem på degen. Ringla över honungen och strö över mandeln. Vik in kanterna på degen och grädda i 15-20 min. |
Receptet kommer från tidningen Hembakat. |
Sunday, August 28, 2011
Spröda plommonflarn
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment