Wednesday, August 6, 2014

A lovely Italian Salad

Jag bjuder på en ljuvlig sallad idag, ja man får helt enkelt passa på nu när sommaren är här och även om det varit svalare i några dagar har det idag varit riktigt varmt hos oss. Detta är en riktigt smakrik och god sallad med bland annat grillad quorn (använd Oumph för veganskt alternativ), pecorino, avokado, sockerärtor (sugar snaps), rädisor och blandade nötter och kärnor. Örtdressingen lyfter salladen till en högre nivå!

On the menu today is this lovely salad. Yes, the weather is still warm even if the past few days has been more chilly and rainy. Some of the ingredients in this tasty salad is grilled quorn/Oumph, pecorino, avocado, sugar snap peas, radish and mixed nuts and seeds. The herb dressing makes this salad topnotch!


Italiensk pecorinosallad med örtdressing (4 port)
400g grillade sojabitar/quornfiléer eller liknande
10 körsbärstomater, skurna i bitar
2 avokado, skuren i bitar
100g rädisor, skurna i slantar
100g sockerärtor/sugarsnaps, skurna i bitar
200g valfri sallad
1/2 kruka färsk oregano
200g pecorino
1 dl rostade nötter och frön, jag tog pinje- och cashewnötter, pumpa- och solroskärnor
flingsalt och svartpeppar, smaka av med

Örtdressing
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 lime, saften av
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk wild garlic saltflingor
lite sambal oelek
1/2 tsk svartpeppar
2 msk finhackade färska örter, timjan, oregano, salvia, persilja etc

Blanda ihop samtliga ingredienser till örtdressingen och låt den stå och dra sig.

Grilla och skär soja/quorn i mindre bitar. Lägg salladsbladen på ett stort serveringsfat och fördela grönsaker och soja/quornbitarna över. Klipp och strö över oregano och hyvla pecorinoosten över alltihopa. Salta och peppra.

Vid servering strö över nötter och kärnor samt ringla till sist över örtdressingen. Servera gärna med nybakt bröd till, njut i massor!

English
A lovely Italian Salad (Serves 4)
400g grilled Oumph, soy, quorn or similar
10 cherry tomatoes, cut in pieces
2 avocados, cut in pieces
100g radish, cut in coins
100g sugar snap peas, cut in pieces
200g salad of choice
a handful of fresh oregano
200g pecorino cheese (for vegan use coconut cheese)
1 dl (1/2 cup) roasted nuts and seeds, I used pinenuts, cashews, pumpkin and sunflower seeds
sea salt flakes and cracked black pepper, to taste with

Herb Dressing
1/2 dl (1/4 cup) olive oil
2 tbsp balsamic vinegar
1 lime, juice of
1 garlic clove, grated
1 tsp wild garlic salt flakes
a little sambal oelek
1/2 tsp black pepper
2 tbsp finely chopped fresh herbs, thyme, oregano, sage, parsley etc

Blend together all the ingredients for the herb dressing and let it set.

Grill and cut soy/quorn to pieces. Put salad leaves on a big serving plate and add the vegetables and soy/quorn on top. Cut and sprinkle fresh oregano and shave some pecorino cheese above it all. Season with salt flakes and black pepper.

When serving: sprinkle nuts, seeds and pour herbal dressing over everything. Serve with freshly baked bread and enjoy lots!

8 comments:

  1. Mums så gott det låter, Amy, ost i sallader är ju en riktigt höjdare! Och visst passar det fint med sallad i denna sommarvärmen som vi bjuds på. Fast de senaste dagarna har värmen sjunkit lite och det känns välkommet som lite omväxling, då orkar man plötsligt vara lite mer aktiv i köket igen:)

    Hoppas allt är riktigt bra med dej,
    kramar till dej från oss båda <3

    ReplyDelete
  2. Härliga färger och gott. Kram!

    ReplyDelete
  3. Himmel så gott det låter - och så vackert fat att ställa fram på bordet!

    ReplyDelete
  4. Den här sallad skulle jag gärna ta en smakbit utav! Fräscht och passar fint i sommarvärmen :)

    ReplyDelete
  5. Jag älskar sådana här matiga sommarsallader!

    ReplyDelete
  6. Snyggt som vanligt! Och pecorino är ju alltid fint. Ost över huvud taget i och för sig :) Kram!

    ReplyDelete
  7. Åh så gott det ser ut, och vilka härliga färger!

    ReplyDelete
  8. Vi får passa på att äta av det goda gröna (och röda och gula) medan det finns färskt och närodlat. Jag önskar dig en härlig fredag min vän! Nu är jag tillbaka i bloggvärlden efter välbehövlig vila! Kram!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...