Wednesday, September 21, 2011

Marshmallowsklubbor - ett annorlunda alternativ till den vanliga lördagsgodisen

Har i helgen testat på att göra lite annorlunda lördagsgodis istället för det vanliga som barnen får, nämligen chokladdoppade marshmallows. Äldste sonen gav ett klart godkänt medan den yngste åt chokladen och sen var det bra med det! Det var hur som helst väldigt enkelt och smidigt att göra dessa så det rekommenderar jag varmt till båda stora som små. Vankas det barnkalas är klubborna ypperliga att bjuda på!
Ingredienser
8 st stora marshmallows
80-100 g mörk choklad (70 %)
1,5 dl hackade cashewnötter/mandlar (i orginalreceptet står det salta jordnötter)
8 st grillspett

Gör så här
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.


Trä upp marshmallows på var sitt spett. Doppa klubborna till hälften i choklad och rulla dem sedan i nötkrosset. Låt stelna.

Tips! Ställ spetten i en skål med höga kanter så klibbar inte klubborna ihop sig. Det går också bra att låta chokladen stelna några minuter i kylen.

Receptet kommer från tidningen Allt om mat.

4 comments:

 1. Ja, de här är så söta och enkelt att göra dessutom :) Ha en fin dag!

  ReplyDelete
 2. Tack detsamma Hovkonditorn, det är väl snarare natt nu hos er i Asien! :)

  ReplyDelete
 3. Vilka härliga bilder! Tack för fina kommentaren hos mig, jag är överlycklig över att folk har hittat till mig, de kommer snart hit också, du har redan en hel del besökare! Och om du fortsätter med sådana här avsnitt kommer det bara bli fler och fler <3

  ReplyDelete
 4. Tack Alexandra, jag är ju inget fotogeni och har heller ingen proffsig kamera. Men det blir helt ok bilder ändå! :) Ja kul när det kommer besökare och hälsar på sidan!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...