Plommonmuffins med vit choklad (ca 10 st)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
75 g smält smör
1 dl mjölk
75 g hackad vit choklad
5 plommon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj- och strösocker i en skål.
2. Rör ner det smälta smöret och mjölken.
3. Tillsätt den hackade chokladen.
4. Dela plommonen i mindre bitar.
5. Klicka ut smeten i ca 10 muffinsformar. Lägg ca 1/2 plommon i varje form.
6. Grädda muffinsen i 12-15 min. Pudra gärna över lite florsocker när de svalnat.
Receptet kommer från tidningen Hembakat. |
Så gott och de blir säkert saftiga!
ReplyDeleteHovkonditorn, du har rätt, dom var mycket saftiga och goda! :)
ReplyDeleteÅh wow, det både låter och ser ut att vara FANTASTISKT gott! Vit choklad är bland det bästa jag vet <3 Kul med ett recept på muffins utan ägg också, det är inte så vanligt =D
ReplyDeleteJa, vit choklad är riktigt smarrigt både i bakverk och med frukt (ex Gino)! :)
ReplyDeleteOjj.. det här såg ljuvliga ut
ReplyDeleteåå det lät o såg jättegott ut!
ReplyDelete/Lotte
Carola och Lotte, tack så jättemycket! :)
ReplyDelete