Thursday, September 1, 2011

Fruktbröd

Filmjölksbröd är mycket enkla att baka och man kan variera i all oändlighet. Detta bröd bakar jag ofta och är omtyckt av både stora som små.

Fruktbröd (2 st)
OBS! Alla mått är ca. Det ska vara en relativt tunn deg som går att hälla.
1 1/2 dl torkade aprikoser
1 dl russin (jag tar oftast tranbär istället)
1 dl valnötter/cashewnötter
1 1/2 dl solroskärnor/pumpakärnor eller lite av båda
Hacka ovan.

4 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
Totalt ca 14-16 dl mjöl

4 tsk bikarbonat
1 liter filjmölk
2 dl mörk sirap/brödsirap

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna med det hackade.
Rör ner fil och sirap.
Häll i två smörade och bröade avlånga 1 1/2 liters brödformar.
Ca 90 min i ugnen (längst ned) i 175 grader.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...