Filmjölksbröd är mycket enkla att baka och man kan variera i all oändlighet. Detta bröd bakar jag ofta och är omtyckt av både stora som små. |
|
|
|
Fruktbröd (2 st)
OBS! Alla mått är ca. Det ska vara en relativt tunn deg som går att hälla.
1 1/2 dl torkade aprikoser
1 dl russin (jag tar oftast tranbär istället)
1 dl valnötter/cashewnötter
1 1/2 dl solroskärnor/pumpakärnor eller lite av båda
Hacka ovan.
4 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
Totalt ca 14-16 dl mjöl
4 tsk bikarbonat
1 liter filjmölk
2 dl mörk sirap/brödsirap
|
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna med det hackade.
Rör ner fil och sirap.
Häll i två smörade och bröade avlånga 1 1/2 liters brödformar.
Ca 90 min i ugnen (längst ned) i 175 grader. |
No comments:
Post a Comment