Gula ljuvligt söta ananasbitar gifter sig fint med smeten i de här muffinsarna. Jag gjorde stora muffins och hade de i ugnen lite mindre tid för att få de en aning kladdiga i mitten. Det blev riktigt smarrigt kan jag lova... nästan som kladdkakemuffins... fast gula sådana. Jodå, jag hade en vits med gulheten... saknar solen enormt mycket och blir det inte en solig soppa tillagad här hemma så får jag definitivt baka dessa soliga och smaskiga muffins var tanken. Barnen slukade två var och vi vuxna fick varsin att mumsa på... bra fördelning enligt vissa i familjen... ;) |
|
Ananas muffins (12 st medium eller 6 st stora) 1-1,5 dl socker 100 gram smör, rumstempererad 2 äggvitor 1 äggula 2-2,5 dl mjöl 1,5 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 4 ananasskivor, avrunna och skurna i bitar eller ca 150-200 g färsk ananas skuren i bitar 1,5 dl vispgrädde Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och smör luftigt och poröst. Tillsätt äggvitor och vispa. Lägg i äggulan och vispa vidare. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och rör ner det försiktigt i smeten. När allt är blandat tillsätter du vispgrädde och rör ihop. Vänd försiktigt ner ananasen med slickepotten och blanda sakta. (Använder du ananas på burk så låt den rinna av ordentligt.) Fyll muffinsformar halvfulla och grädda i ugnen ca 15-18 minuter beroende på hur stora muffinsen är. Receptet på de här smarriga muffinsen har jag hittat inne hos Manuela. Detta är mitt bidrag till månadens sötsak som den här månaden har temat muffins. |
Tuesday, March 19, 2013
Ananas muffins
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tack för vårkänslorna!
ReplyDeletekram.
Vassego tjejen!
DeleteMmmm, jag älskar bakverk med frukt i. De blir så saftiga då! Hade även kunnat tänka mig lite kokos i :)
ReplyDeleteJag har gjort kokos- och ananascupcakes så jag tänkte variera mig lite :)
DeleteOch inte blev det någon muffin över till mig ser jag! FY ;-D
ReplyDeleteJodå, bara kom över du!
DeleteMmm mums vad gott!!
ReplyDeleteKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Jag vill precis som barnen ha två, minst! Ananas är gott i söta kakor, det ger en go' brytning med det lite syrliga :)
ReplyDeleteDet får du Sara!
DeleteLåter hur gott som helst med ananas i muffins! Färger och smaker som är så välkomna nu!
ReplyDeleteHa en fin onsdagskväll!
Kram Lotta
Ja nu vill vi ha värme och sol!
DeleteMmm...det blir så gott med ananas i bakverk! Mums, smarriga muffins!
ReplyDeleteHa en fortsatt fin onsdag!
Kram kram
//Lana
Jajamänsan!
Deleteja, nu får man verkligen ta till alla knep som finns för att få lite vårkänslor, hoppas att det kanske lockar hit värmen också :)
ReplyDeleteJa men precis :)
DeleteAmy.. det är väl inte mer än rätt att de två små ska få fler muffins. De ska ju växa :)
ReplyDeleteKrama småkillarna ifrån faster <3
Absolut!
DeleteKladdiga muffins är de godaste ;) Tryffelkrämen i förra inlägget såg förövrigt också jättegott ut!
ReplyDeleteAbsolut, kladdigt är gott!
DeleteVisade dessa för sambon och han ville att jag skulle ge mig ner till grannen och låna deras ugn på en gång. Han älskar ananas så dessa ska jag absolut baka någon gång! Är själv inte så förtjust i ananas tyvärr men kul att kunna glädja honom ;)
ReplyDeleteSå mysigt med treårskalas, förstår att ni satsar mer på det :D Vi ska bjuda hem släkten på mammas sida på en påsklunch, blir lite bufféaktigt och ett par små desserter efteråt till kaffet! Kramar
Tycker definitivt du ska baka dessa till sambon!
DeleteHej Amy! Jag är dålig på att lämna kommentarer nu. Vi har inget internet ännu kopplat till vår lägenhet, så nu sitter jag på ett cafe och skriver till dig. Vilka fina muffins du bakat och jag gillar att du lämnat dem kladdiga, gott! Chokladtryffelkrämen ser ljuvligt god ut! Kram
ReplyDeleteIngen fara kära du, det är ju lite si och så med kommenterandet :) Tack och kram!
DeleteTrodde detta var ditt bidrag till Månadens sötsak med muffinstema... men det kan det kanske bli?
ReplyDeleteKanske hjälpte det med dina solmuffins för här har solen tittat fram idag. :)
Det är det, jag som glömde skriva i men nu är det gjort! :) Kul att muffinsen hjälpte ;)
DeleteHej!
ReplyDeleteJag tänkte göra en påsktårta efter detta smarriga recept! Tror du att smeten räcker till en rund form, 24 cm, eller ska man öka på ingredienserna?
Hej Sofia, det kan bli lite för lite... jag hade nog tagit 1,5 gånger ovan recept. Berätta gärna hur du gjorde och hur det blev!
Delete