Scones till helgen låter väl som en riktigt trevlig idé, eller hur? Jag har gjort många olika sorters scones tidigare bl a chiliscones med västerbottensost, tranbärsscones och gräddiga scones. Scones är bara så gott så det kan jag inte få nog av. Speciellt till helgfrukosten när man har all tid i världen på morgonen. Blåbär i scones kanske inte låter så gott men jag tyckte att det var en riktig hit. Hoppas att ni bakar dessa godingar! Lovely scones to enjoy as a breakfast or with the afternoon tea! | ||
| ||
Blåbärsscones (till ca 4 personer) 3 dl valfri mjölk (mandelmjölk funkar fint) 100g kokosolja, smält (smör funkar bra för de som vill) 2 dl havregryn 8 dl valfri mjöl 2 msk kokos- eller agavesirap (valfritt) (går även bra med farin- eller råsocker) 1,5 dl djupfrysta/färska blåbär 4 tsk bakpulver 2 tsk ekologiskt vaniljpulver 1 tsk salt Blanda mjöl, havregryn, sirap/socker, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke. Tillsätt kokosolja (eller smör i bitar) och blanda ner det i mjölet. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner bären, häll i mjölk och rör ihop till en deg. Rör dock inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. (Jag formade till runda bullar.) Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. (Bullarna behöver stå inne 2-3 minuter längre beroende på ugn). Njut av de nygräddade sconesen! För ytterligare sconesrecept på bloggen, klicka här. English Blueberry Scones (for 4 persons) 3 dl (1,3 cup) milk of choice (Almond milk works fine.) 100g coconut oil, melted (butter works for those who want to use it) 2 dl (0,8 cup) rolled oat 8 dl (3,4 cups) flour of choice 2 tbsp coconut/agave nectar (or other sweetener of choice) 1,5 dl (0,6 cup) fresh or frozen blueberries 4 tsp baking powder 2 tsp organic vanilla powder or a few drops of pure vanilla extract 1 tsp salt Blend gently flour, rolled oat, (sweetener), baking powder, vanilla and salt in a bowl. Add the coconut oil and blend well with a spoon. Add the blueberries and pour over the milk. Mix everything with hands/spoon to a firm dough. Divide the dough into six pieces and shape it to round balls. Place on parchment paper and bake in the oven at 250C/480F for approx. 10-12 minutes. Mmm, enjoy lots! |
Friday, March 8, 2013
Blåbärsscones - Blueberry Scones
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mmm...så gott! Kanske ska baka scones imorgon till frukost! :)
ReplyDeleteHa en toppen kväll!
Och grattis på kvinnodagen!
Kramar!
//Lana
Mmmums så goda de ser ut... hade själv en tanke på att göra scones med choklad i, vi får se vad som händer!
ReplyDeleteTrevlig helg till dig Amy!
gahhhh vad gott gahhhh Amy fresterska ; ) kram Sofia
ReplyDeleteScones är också en stor favorit hos oss! Och roligt att man kan variera dem efter smak! Kram från ett regnigt Amsterdam!
ReplyDeleteGott med bär, min favorit-scones är den engelska med lemon curd och färskost!
ReplyDeleteJadå, det vågar jag allt! ;) Blåbär är nog mitt favoritbär!
ReplyDeleteMm, de ser helt otroligt goda ut! Såna skulle jag nog kunna äta som godis :)
ReplyDeleteTrevlig helg på dig!
Vilken morgonboost:) Blåbär är ju gott i allt och vilket superbär!
ReplyDeleteHa en härklig mellokväll:)
KRAM
Mm så gott med blåbär. Älskar kreativa scones!
ReplyDeleteÅh vad gott,jag gjorde blåbärsscones till vasaloppet förra söndagen:) Vi brukar äta lite mysigt framför tv när vasaloppet visas:)
ReplyDeleteVilka söta!Perfekta för att lyxa till det lite på helge.
ReplyDeleteHoppas du haft en fin helg!
Låter väl hur gott som helst i våra öron! Och blåbär, det är ju hur nyttigt som helst.
ReplyDeleteScones är supergott och med blåbär i blir det ju lite nyttigare. Själv åt jag bagel med crem cheese till söndagsbrunch men jag hade inte bakat den själv. Vi stack till trendiga Egg and milk och käkade frukostkombo, jag en god vän. Härligt att äta frukost ute, även om jag inte älskar frukosten som måltid. Men i en amerikanskt glassig miljö, där andra sitter och svullar pannkakor med lönnsirap och rostade bagels med färskost blir jag lite hungrigare än hemma... Kram!
ReplyDeleteLåter jättegott tycker jag! :D Gillar scones med något sött i, känns lite extra lyxigt sådär :)
ReplyDeleteDe ser verkligen jättegoda ut, gott med blåbär i! Scones är jag dålig på att göra (också). Men egentligen är det ju ganska lätt om jag förstår rätt, och att man kan blanda ner lite allt möjligt skadar ju verkligen inte!
ReplyDeleteKram Lotta
Tack för alla era härliga kommentarer :)
ReplyDeleteFår nog satsa på lite goda scones till helgen. Tack för inspirationen!!
ReplyDelete//Linda
I dont understand the measurements. What does 0,8 cups mean? Is it 8 cups? And are you supposed to blend the rolled oats first to turn into a powder?
ReplyDeleteIt's 0.8 cups (little less than 1 american cup) rolled oats and no, you don't have to turn the oats to powder :)
Delete