Har ni kokt ris över som ni inte vet vad ni ska göra av? Denna rätt gör jag alltid när vi får ris över hemma. Ett bra sätt att ta tillvara på resterna så att säga. Alternativt så kokar jag lite extra ris just för att göra denna rätt dagen efter. Det är lite av en snabbmatsrätt som svängs ihop enkelt och smidigt på vardagskvällen. Vilket kanonväder vi har haft i helgen! Idag har vi njutit av solen till fullo med lång promenad i det härliga vädret och även på vår inglasade altan där det är närmare 20 grader precis i detta nu... härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här. Måtte det nu bara hålla i sig säger jag... för piggare har jag inte känt mig på flera månader... äntligen! |
Fried rice Indian style (ca 4-6 portioner) 3-4 dl kokt basmatiris (helst gjort dagen innan) 1 gul lök, hackad 1 msk olja 0,5 tsk hela spiskummin 1-2 potatisar, tärnade och kokta i lättsaltat vatten i 5-6 min 1-1,5 dl majs-, ärter- och paprikablandning (finns i affärens frysdisk) 0,5 tsk malen koriander 0,5 tsk malen spiskummin 0,5 tsk gurkmeja salt, smaka av med Hetta upp oljan i en panna och lägg i hela spiskummin och lök. Stek löken mjuk och tillsätt därefter potatistärningar, majs-, ärter- och paprikablandningen. Tillsätt kryddorna och låt allt stekas ihop i några minuter. Tillsätt riset, rör om och stek i några minuter till. Smaka av med salt. Servera gärna med en klick yoghurt och en god sallad till. Enjoy lots! |
Sunday, March 3, 2013
Stekt ris på indiskt vis
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mums säger jag! =) Jätte bra tips. Detta, eller liknande, ska jag absolut prova nästa gång jag har ris över. Lätt att göra också. Kram kram
ReplyDeleteJa precis, smidigt att få till!
DeleteRis- kokt eller stekt med grönsaker och jag är all yours!
ReplyDelete:)
DeleteVilken god och spännande kryddning! Låter väldigt smaskens!
ReplyDeleteHa en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Den är smaskig!
DeleteVad gott! Och vilken fiffig rätt. Kan man även ta kokta gårdagens potatisar?
ReplyDeleteAbsolut, gårdagens potatis funkar finfint!
DeleteSer både gott och vackert ut! Ja visst är det härligt med sol.
ReplyDeleteKram kram
Jag/vi äter väldigt sällan ris. Men, nästa gång jag har/lagar en risrätt ska jag göra extra mkt och prova ditt goda tips. Det ser rikigt gott ut. Ha en bra vecka. Kram
ReplyDeleteOj, vad gott det låter!
ReplyDeleteStekt ris är så gott. Jag åt det i Kina på kinesiskt vis med goda kryddor. Hemma har jag också gjort det nån gång. Perfekt resträtt där man lägger i vad man har. Pyttipanna fast med ris. Din låter ju ovanligt god förstås. Kram!
ReplyDeleteDet här var ett mycket trevligt sätt att göra något med överblivet ris. Ser färgglatt och gott ut.
ReplyDeleteVisst är det underbart ute nu. Bort med all snö så vårblommorna kan komma.
Gahhh Amy finis vad det låter gott : ) kram Sofia
ReplyDeleteFried rice är gott att göra då man har ris över. Det var väldigt länge sedan jag gjorde det, måste komma ihåg nästa gång jag har ris över! Tack och kram!
ReplyDeleteMums! Det är så kul med indisk mat som tar till vara även på risrätter. Jag har ibland nötter och russin i ris eller couscous men det här var verkligen att ta steget längre. Kul!
ReplyDeleteGott! Fried rice med en massa goda kryddor. Och så potatis också. Då är jag definitivt med :-) Och så skulle jag nog blanda ner lite kycklingstrimlor och bacon också...
ReplyDeleteVad härligt att du är pigg igen, hoppas solen fortsätter lysa på dig!
Kram Lotta
Läckert! Och fatet! Snyggt som tusan det också:)
ReplyDeleteJag är liksom du också hundra gånger piggare nu, äntligen!
ReplyDeleteNågot överblivet ris har jag inte, men det önskar jag ju att jag hade just nu...
Jag älskar att krydda ris! Spännande!
ReplyDeleteBra vardagsmat! :) Nys förslag på saker att göra av rester behövs alltid :)
ReplyDeleteVilket gott sätt att ta vara på resterna på, för att det smakar gott är vi helt säkra på - kryddorna tillhör ju våra favoriter:)
ReplyDeleteVisst är det helt otroligt underbart med solen, även om det idag var lite kallare här. Men att bara slippa grå himmel är ljuvligt!
Kram på dej Amy
Mums så gott detta låter! Idag ska vi köra lite fuskindiskt och prova Felix nya grytbas med Chicken korma :)
ReplyDeleteHihi klart du ska kommentera de inlägg du gillar bäst, så roligt att det är just Elsa-inläggen :D Visst har tiden gått otroligt snabbt sen förra våren! Ja det är sån skillnad på henne i orken när hon får med matiga mål och mindre ersättning, inte alls samma mättnad :)
Kram
Åh vad gott:)
ReplyDelete