Sunday, November 24, 2013

Peanut Butter Cups

Detta godiset är riktigt gott! Vet inte riktigt vad det ska heta på svenska... kan man kalla det för mörk choklad och jordnötssmörsgodis? Det engelska namnet är ju givet då originalet heter Reese's Peanut Butter Cups. Jag gjorde en egen liten egen variant med mörk choklad, agave, vaniljpulver och twisten med hallon i var verkligen pricken över i:et. Annars har det varit stiltje här och nej, det är inte stiltje i mitt kök men det har varit mycket att stå i den senaste tiden och delar av familjen har även varit halvkrassliga. Den första snön kom i veckan och försvann lika snabbt. Lite konstigt att vi är i slutet av november och det fortfarande inte finns någon snö ute.... men den kommer säkerligen, det är bara att ge sig till tåls helt enkelt.

These PB Cups was really yum! I have never tried to make Reese's Peanut Butter Cups before. I did my own version with dark chocolate, agave nectar, vanilla extract and the twist with the raspberries was a success. It has been quiet here for a while, yes we do still eat but it has been so much to do lately and also parts of the family have been sick in the flu. The first snow came this week but disappeared as quickly as it came. It seems strange to not have snow in the end of November in Sweden.... patience, soon there will be loads of it anyway.

Peanut Butter Cups (4-6 st eller fler beroende på vilken storlek på formen som används)
Botten chokladlager
1,5 msk smält kokosfett/kokosolja
150g mörk choklad eller ca 0,5 dl rå kakao
1 tsk agavesirap eller honung

Mellan jordnötssmörslager
2 msk smält kokosfett/kokosolja
4 msk jordnötssmör (slät)
1 tsk agavesirap eller honung
en nypa ekologiskt vaniljpulver

Mellan hallonlager
200 g hallon färska eller frusna (om de är frusna, låt de tina först)

Överst mörk choklad
ca 100g mörk choklad, smält
0,5-1 msk kokosfett/kokosolja

Smält kokosfett/kokosolja och agave/honung i en kastrull/panna. Tillsätt mörk choklad/ rå kakao och jordnötssmöret. Rör om tills allt är ihopblandat.
Använd en sked och lägg i den smälta chokladen i minimuffinsformar (eller små silikonformar). Låt de stå i frysen i ca 15 minuter.

Under tiden, värm mellanlager 1 i en annan kastrull/panna och rör om.
Ta ut formarna från frysen och häll över jordnötssmörslagret. In i frysen igen i ca 15 minuter.

Under tiden mosa hallonen med en gaffel. Lägg hallonen över jordnötssmörslagret och låt de stå i frysen en kort stund.

Smält sedan lite mörk choklad och kokosfett/kokosolja och häll det över hallonlagret.
Låt de stå inne i frysen igen i ca 30 minuter eller tills de är hårda.

Njut av godingarna!

English
Peanut Butter cups (4-6 or more depending on the size of the cups used)
Bottom Chocolate Layer
1,5 tbsp melted coconut oil
dark chocolate, melted or 1/4 cup cacao powder (or unprocessed cocoa powder)
1 tsp agave nectar or honey

Middle Peanut Butter Layer
2 tbsp melted coconut oil
4 tbsp smooth peanut butter
1 tsp agave nectar or honey
1-2 drops of vanilla extract

Middle Raspberry Layer
200g raspberries, fresh or frozen (if they are frozen, let them defrost first)
0,5-1 tbsp melted coconut oil

Top Layer Dark Chocolate
approx. 100g dark chocolate, melted
0,5-1 tbsp melted coconut oil

Melt coconut oil and agave/honey in a sauce pan. Add the cocoa powder (or dark chocolate) and peanut butter and stir until all the ingredients are combined.
Use a spoon to pour chocolate mixture into mini muffin cups. (You can also use the mini silicone baking cups.) Put in freezer for 15 minutes.

In the meantime, heat the middle peanut butter mixture in another sauce pan and mix.
Remove the bottom chocolate layers from the freezer.
Pour the peanut butter mixture over the chocolate layer. Put in freezer for 15 minutes.

In the meantime mash the raspberries and put them over the peanut butter layer. Put again in the freezer for a short while.

I melted some dark chocolate and a bit of coconout oil and topped these peanut butter cups with. Place them back in the freezer for about 30 minutes, or until they're hard.

Enjoy these lovely peanut butter cups!

13 comments:

  1. Mmmm :) Jordnötssmör och hallon är så gott ihop och så förstås choklad. En oslagbar kombo. Kram!

    ReplyDelete
  2. Det här verkar riktigt smarrigt:)
    Ha det gott

    ReplyDelete
  3. Åh, vilka smarriga små godisar! Mums!
    Här ligger faktiskt snön kvar! Mysigt! Hoppas man får snö o hela Sverige till 1:a advent!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  4. Skicka gärna lite snö hitåt också om den råkar komma till dig före hos mig;)
    Den här lilla godbiten ser och låter god ut.
    Ha en skön måndag!

    ReplyDelete
  5. Gratis på dig, hoppas du har en fin födelsedag! Till och med så att jag börjar längta till snön kommer, det är stort för det har jag inte gjort sedan jag var en liten tösabit!

    ReplyDelete
  6. Peanut butter cups är mitt nya favoritbakverk att göra! Underbara!

    ReplyDelete
  7. Här har varit isande kallt, men ännu ingen snö. Jag hoppas vi klarar oss tills söndag i alla fall för jag har planerat lite utomhusaktiviteter på mitt kalas på lördag...
    Låter som en fantastisk smakkombination det här!

    ReplyDelete
  8. Lite pillgöra, men oj så mumsigt det låter. Jordnötter är ju favorit, liksom hallon och choklad, så kombinationen kan absolut inte bli fel! Ha en fortsatt fin vecka, Amy!

    ReplyDelete
  9. Kalla dem vad du vill - bara du skickar mig ett par! :)

    ReplyDelete
  10. åt detta i USA då jag bodde där och du har rätt, det är riktigt gott!
    Men lite för pilligt för en bakanalfabet som mig!


    Kram Lena från make a head food

    ReplyDelete
  11. Ser riktigt läckert ut! Och när det talas om jordnötssmör lyssnar våra öron extra noga ;) Häftig bild dessutom.

    Snö, har ni fått snö??? Här har det nu i dagarna två varit +8 ute, men det har ju varit perfekt fönstertvättarväder ;)


    Trevlig adventshelg till dig, kramizar!

    ReplyDelete
  12. Det engelska namnet på detta ljuvliga låter ju bra mkt bättre :-) Så gott! Ska se om jag kan få ngn att göra dem åt mig bara :-)

    Trevlig kväll o kram till dig!

    ReplyDelete
  13. Jag äter osötat jordnötssmör på skorpa eller riskaka varje dag, som mellanmål. Jag har dock svårt för att även ha sylt på - alldeles för sött i min mun. Vacker bild som alltid!

    Vi har heller inte varit på topp, som du vet. November är en mörk och jobbig månad. I Göteborg blommar dock rosorna än. Ingen snö i sikte (som väl är). Den här helgen är vi i Helsingborg på lite weekendmys. Kram och hälsa familjen.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...