Ljuvlig banankaka
2,5 dl vetemjöl eller annat mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm ekologiskt vaniljpulver
0,5 tsk havssalt
0,5 dl kokosolja, smält (annan olja går lika bra)
0,5 dl agavesirap/kokossirap eller annan sötning du önskar
1-2 msk jordnötssmör (mandelsmör funkar också fint)
lite mindre än 1 dl (0,8 dl) mjölk, jag använde mandelmjölk
2 mogna bananer, mosade
Sätt ugnen på 165 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke och tillsätt de blöta. Smörj en form och skjuts in i ugnen i ca 25-30 min. Känn med en sticka så kakan är torr. Servera kakan som den är eller med vispgrädde/annat som ni tycker passar. Njut!
English
Valentine Sponge Cake
2, 5 dl (1 cup) flour of choice (I used all-purpose)
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
a pinch of organic vanilla powder or a few drops of vanilla extract
0,5 tsp sea salt
0,5 dl (1/4 cup) coconut oil, melted (or another oil of your choice)
0,5 dl (1/4 cup) coconut nectar/agave nectar/maple suryp or other sweetener of your choice
1-2 tbsp peanut butter (almond butter or another nut butter works fine)
0,8 dl (1/3 cup) milk of choice (I used almond milk)
2 ripe bananas, mashed
Preheat the oven to 165C/325F. Mix all dry ingredients in a bowl and add the wet. Grease a mold and slid into the oven for about 25-30 minutes. Feel with a stick so the cake is dry. Serve with whipped cream/coconut cream or similar. Enjoy lots! |
Kan jordnötssmör uteslutas? :) kakan verkar jättegod och jag har lite väl mycket bananer, så den kanske testas!
ReplyDeleteAbsolut, det går så bra så! Jag gillar att göra olika sorters banankakor av överblivna/övermogna bananer, perfekt :)
DeleteBanan och jordnötssmör är ju så gott ihop. Här blir det också något smått och gott imorgon :) Kram
ReplyDeleteJa, det är en riktigt härlig kombination. Jag är smått beroende av olika sorters nötsmör... mmmm!
DeleteFira och fira, jag hoppas på lite hångel iallafall.
ReplyDeleteEller kaka. Eller både ock.
mums och Happy Valentines : ) fina Amy kram Sofia
ReplyDeleteÅh, jag som är så svag för banankakor!
ReplyDeleteFirar gör vi ju, som du säkert vet. Det gäller att passa på:)
ReplyDeleteEn banankaka låter ju inte alls fel, bra sätt att ta tillvara på de mörka som kanske ratas för att äta.
Kramar till dej, Amy!
Låter verkligen som en god kaka.
ReplyDeleteVi firar lite grand, men är å andra sidan lite sådär att vi passar på varje tillfälle som ges för att fira lite.
Perfekt! Jag konstaterade just att det i vårt lunchrum här å jobbet ligger flera leopardbananer som skulle vara fina i en kaka. Nu har jag receptet, tack för det kära du! Vill du har lite kärlek även efter Valentindagen så titta in på min blogg. Jag har länkat till dig och "lånat" din bild. Tusen kramar tills vi ses nästa gång!
ReplyDelete