Detta är en perfekt efterrätt till helgen; avokado och (rå) kakao i en riktigt härlig kombination. Gjorde den här moussen för första gången för tre helger sedan men är nu fast... att den dessutom är enkel att göra är ett stort plus. Njut i massor och jag önskar er alla en riktigt trevlig helg! This is a perfect dessert for the weekend; avocado and (raw) cacao in a lovely combination. I made this mousse for the first time several weeks ago and now I'm addicted... a big plus is that it's very easy to make. Enjoy lots and I wish you all a pleasent weekend! |
Chokladmousse med avokado (2 portioner) 2 mogna avokado 1-2 msk (rå) kakao 1-2 krm ekologiskt vaniljpulver 2 dadlar (eller annat sötningsmedel ex kokos- eller agavesirap) (en nypa havssalt, valfritt) Blanda ihop allt i en skål och mixa till en slät massa. Lägg över moussen i portionsskålar och låt stå i kylskåpet tills det är dags att servera. Garnera gärna med frukt/bär eller nötter/frön. Njut av den smarriga moussen! English Chocolate Avocado Mousse 2 ripe avocado 1-2 tbsp (raw) cacao a pinch or two of organic vanilla powder or a few drops of pure vanilla extract 2 dates (or other sweetener like coconut/agave nectar) (a pinch of sea salt, optional) Mix everything together in a bowl to a smooth paste. Transfer the mousse into bowls and store in the fridge until it's ready to serve. Garnish with fruit/berries or nuts/seeds of choice. Enjoy the scrumptious mousse! |
Friday, February 28, 2014
Chocolate Avocado Mousse
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Visst är detta så gott. Kram!
ReplyDeleteVad gott det låter! Måste absolut testa den framöver! :)
ReplyDeleteHa en underbar dag!
Kramar!
//Lana
Ja men se där, stora hjärnor tänker verkligen lika, fast ändå lite olika:) Den där gnuttan salt gör nog susen för chokladsmaken, den ska vi lägga på minnet till nästa gång!
ReplyDeleteOch du, det där med den låga aktiviteten och besöken ska du inte alls ha dåligt samvete för! Vi är inte så flitiga med att kommentera heller alltid fast vi besöker, ibland så är det bara så livet blir!
Kramar till dej, Amy!
Så enkelt och otroligt gott!
ReplyDeleteÅh, det verkar ju riktigt enkelt! Och avokado kan man ju inte få för mycket av :0)
ReplyDelete