Thursday, September 15, 2011

Chèvreöverbakade rödbetor

Just chèvreost tillsammans med rödbetor är en mycket bra smakkombination. En lite annorlunda "höstig" förrätt!

Chevréöberbakade rödbetor
Röbetor
Chèvre
Valnötter
Flytande honung
Olivolja
Flingsalt
Timjan

Gör så här
1. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
2. Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
3. Sätt ugnen på 225°C.
4. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt och timjan. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av valnötter.
5. Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och valnötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 minuter).
6. Servera med ett gott bröd eller sallad.

2 comments:

  1. Åh slurp! Rödbetor och chevre är ju nästan en oslagbar kombo, och då särskilt med en gnutta honung till.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...