Har ni börjat klura på vad ni ska ha för mat till nyår? Den här kalla bufférätten passar utmärkt och du förbereder det mesta 1-2 dagar innan så själva nyårsafton/festtillfället kan du bara ta det lugnt och tänka på dukningen/att göra dig själv (och barnen) i ordning. I originalreceptet har man använt fläskfilé men i den vegetariska varianten gjorde jag med quornfiléer som smakade utmärkt! |
Marinerad quornfilé (8-9 pers) 10-12 st Qournfiléer (ca 1-1,5 filé/person) ca 2-3 msk Soyasås (jag använde Mrs Chengs mushroom soya) Grillkrydda 3 påsar Knorr Italiensk dressing 1 vitlöksklyfta Apelsinklyftor till garnering (valfritt) |
Gör så här: Pensla filéerna med soyan. Vänd ner dom i grillkrydda och stek i ugnen 200-225 grader i ca 15-20 min (i orignalreceptet står det 45 min, men quornfiléer behöver inte stå så länge i ugnen). Ta ut quornfiléerna och låt dom kallna. Skär de kalla filéerna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg i en djup form/plastpåse. Gör ordningen dressingen enligt anvisning på paketet. Häll på dressingen så att det går upp till halva skivorna. Låt stå kallt över natten så att filéerna drar åt sig dressingen. Kan göras några dagar innan servering, ju längre desto bättre. (Jag lät mina stå i minst 2 dygn.) Serveras kallt. Jag garnerade med apelsinklyftor (valfritt). Tips! Rätten passar bra ihop med potatissallad med rucola. |
Tuesday, December 27, 2011
Kallmarinerad quornfilé
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Jag tänker och tänker och tänker, på mat till nyår. VI ska fira i en stuga i Tanumsstrand och vill ha smidig men ändå lyxig mat. Hm, ska bara tänka liiite till...
ReplyDeleteKram Malin
Detta lät ju jätte spännande. Jag brukar variera min kost så detta måste jag definitivt testa!
ReplyDeleteTusen tack söta du för tipset!
Kramkram
Det tål att tänkas på Malin! :) Kram!
ReplyDeleteVardaxlyx, kul! Kram :)
det ser supergott ut :)
ReplyDeleteLåter gott och fint ser det ut också!
ReplyDeleteSaga :)
ReplyDeleteHovkonditorn, tackar!
Det där verkar vara en smarrig marinad :D
ReplyDeleteHoppas din julhelg blev magisk! kramar
Tack för bra tips om quornfiléer, jag tycker personligen att de är rätt svåra att få till riktigt goda. Men att marinera länge verkar vara trixet.
ReplyDeleteGod fortsättning Amy. Kram!
Tack Eleonore, julhelgen var definitivt magisk! Kram!
ReplyDeleteVarsågod Kim, quornfiléer är knepiga att få till smaken på. Men här blir de goda eftersom de drar så länge i marinaden. Kram!
Jag har aldrig lagat mat med quorn förut så ber om ursäkt på förhand om min fråga uppfattas som en smula dum. När man penslar med soya och sedan sätter grillkrydda, ska filéerna vara frysta eller upptinade?
ReplyDeleteHej Erika, bra att du frågar. Ingen dum fråga alls. Det ska helst vara tinade quornfileer. Lycka till!
Delete