Monday, September 19, 2011

Plommonmuffins med vit choklad

Dessa muffins är enkla att baka och mycket goda, dessutom innehåller de inte några ägg. Dom var till och med så goda så jag glömde bort att fotografera. :) Kom på det abrupt och därför blev det en liten ensam muffins kvar när det var dags för bildtagningen, så kan det gå! ;)

Plommonmuffins med vit choklad (ca 10 st)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
75 g smält smör
1 dl mjölk
75 g hackad vit choklad
5 plommon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj- och strösocker i en skål.
2. Rör ner det smälta smöret och mjölken.
3. Tillsätt den hackade chokladen.
4. Dela plommonen i mindre bitar.
5. Klicka ut smeten i ca 10 muffinsformar. Lägg ca 1/2 plommon i varje form.
6. Grädda muffinsen i 12-15 min. Pudra gärna över lite florsocker när de svalnat.

Receptet kommer från tidningen Hembakat.

7 comments:

  1. Så gott och de blir säkert saftiga!

    ReplyDelete
  2. Hovkonditorn, du har rätt, dom var mycket saftiga och goda! :)

    ReplyDelete
  3. Åh wow, det både låter och ser ut att vara FANTASTISKT gott! Vit choklad är bland det bästa jag vet <3 Kul med ett recept på muffins utan ägg också, det är inte så vanligt =D

    ReplyDelete
  4. Ja, vit choklad är riktigt smarrigt både i bakverk och med frukt (ex Gino)! :)

    ReplyDelete
  5. åå det lät o såg jättegott ut!
    /Lotte

    ReplyDelete
  6. Carola och Lotte, tack så jättemycket! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...