Vegetarisk lasagne på squash/zucchini (ca 4 port)
2 squash/zucchini
150 g färsk bladspenat
1 röd lök (stor), hackad
3 morötter (stora), rivna
7-8 färska tomater, hackade eller 1 burk krossade tomater (färska tomater rekommenderas)
2,5-3 dl sojamjölk/matlagningsgrädde
pecorino ost, riven (kan bytas ut mot annan ost ex ricotta om du vill)
parmesanost, riven
valfri smakrik ost, riven
färsk basilika
salt och svartpeppar (jag tog även cayennepeppar och grillkrydda)
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva squashen med osthyvel (dessa ska bli plattor i lasagnen).
Stek
löken tills den blir mjuk. Lägg i riven morot, hackade tomater och
krydda med salt, basilika och svartpeppar. (Jag kryddade rejält så det
blir lite smak, tog även lite cayennepeppar och grillkrydda).
Ta
en ugnsform och lägg i lite sojamjölk/matlagningsgrädde i botten. Lägg
ett lager med squash/zucchiniplattor längst ner i formen. Varva nu med
lök/morot och tomatblandningen, babyspenat och squashplattor. Avsluta
med squashplattor.
Häll över sojamjölk/matlagningsgrädde och avsluta med de rivna ostarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
Smaklig måltid!
Du är vad du äter... det har jag sagt många gånger i livet och visst är det lite sant ändå? ;) |
Mums
ReplyDeletejag minns hennes program
En tuff donna med skinn på näsan som inte drar sig för att säga rätt ut vad hon tycker = Anna Skipper : ) kram Sofia
En sann donna in deed!
DeleteJag gillar squash och helst i gratänger så att konsistensen blir lite fluffig o mjuk. Anna Skipper är ingen jag har lagt så mycket märke till men mina barn gillar henne. Träna är bra när man har tid och ork. Jag har tränat tre ggr i vecka hela vintern men har nu en svacka. Förra veckan bara en gång och nu är jag förkyld. Men jag kommer igen.
ReplyDeleteJag citerar min förra spinningledare: Det är inte det du ätr mellan jul och nyår som sätter sig, det är det du stoppar i dig mellan nyår och jul... Kram!
Tre ggr är jättebra! Även om man inte hinner ett pass så är vardagsmotionen så nyttig. Promenader i den fina naturen bara älskar jag!
DeleteLåter riktigt gott det här. Jag kollade oxå på hennes program och där var många bra recept!!
ReplyDeleteAbsolut och hennes recepthäfte gick på den tiden att skriva ut från tv-bolagets hemsida också :)
DeleteWow, vilken imponerande träning du låg inne med, klart bättre att lägga tiden där än på att pendla... Vi är väl inga direkta tränare om man bortser från all vardagsmotion som bjuds, typ Håkans dagliga cykling på 2 mil om dagen:)
ReplyDeleteJa, Skipper minns man när hon gjorde entre i tvn, vilken donna man hade väl aldrig sett/hört någon likande. Fast man tröttnade rätt snabbt på henne, kändes som det blev uttjatat efter ett tag.
Och så konstaterar vi att vi tydligen är ägare av samma ugnsform, eller i alla fall likadana:)
Wow, Håkans cykling imponerande go Håkan!
DeleteJag hade inte tackat nej till att ha en Anna Skipper med mig under några veckor. Gärna då laga mig nyttig mat och dra med mig på träningar. Att det ska vara så svårt... Sommaren är snart här och kan INTE säga att jag är i form vara sig kroppsligt eller träningsmässigt.
ReplyDeleteKram på dig!
/Malin
Ja en PT hade varit något! ;)
DeleteÅ det är ju squash- och auberginetider i butikerna nu! Perfekt:-)
ReplyDeleteAbsolut perfekt!
Deleteja för mig tog det lång tid innan jag fattade vem Anna Skipper va eftersom de senaste 7 åren (då jag fick mins son) knappt sett någoning på tv förutom en del serier och filmer på Canal plus. En dag när jag satt på mitt förra jobb och åt min medtagna lunch utbrast en arbetskollega förfärat Herre Gud rena rama Anna Skpipper mat! Och jag fattade ingenting. :-) i alla fall ser den här lasagnen underbart god ut! Den måste jag bara prova!! Är säker på att min man också kommer att gilla den.:-)
ReplyDeleteHaha, underbart Tant Gul. Kan föreställa mig din min ;)
DeleteDet här var ett bra recept, jag tycker det är roligt att variera sig och använda zucchini istället för lasagneplattor. Hälsosammare också :) Kram
ReplyDeletePrecis vad jag tänkte när jag såg programmet, hälsosamt!
DeleteHur god lät inte den lasagnen :D Väldigt bra tips med zucchinin istället för lasagneplattorna med!
ReplyDeleteDen korman såg ju också väldigt smarrig ut, måste bli bättre på att hitta snabblagad mat som ser ut som man lagat i evigheter ;)
Din korma såg också mycket aptitlig ut!
DeleteVilken god lasagne! Med både pecorino och parmesan, oj, oj. Och så självklart med färska tomater, det är underbart att blanda ner i såser även om krossade på burk ofta går bra det också.
ReplyDeleteTräning sex dagar i veckan! Imponerande! Jag tror på det där med "ätardag" då man får äta vad man vill. Det är de 90 procenten man stoppar i sig som gör en till vad man äter!
Visst är den god, dock inte så matig och färska kvisttomater är mums i. Ja sant angående 90 % :)
Deletesuper yummmy...thanks for sharing dear..:)
ReplyDeleteTasty Appetite
You are mostly welcome!
DeleteDin vegetariska lasagne får mig att plötsligt minnas att också vi förut gjorde en himla god vegetarisk lasagne... dags att damma av det receptet nu kanske!?
ReplyDeleteDet vi äter påverkar helt klart hur vi mår och orkar med vardagen. Vi försöker verkligen äta varierat och håller oss inte till någon särskild diet, utan sunt bondförnuft fungerar helt bra i vårt kök! ;) Motionerar regelbundet. Och visst ska man unna sig goda saker, vi lever bara en gång!
Ha en fortsatt bra vecka! :)
Gamla recept är kul att damma av, så blir det också lite variation!
DeleteJag kikade på många av de där programmen. Älskade när de dukade upp ett bord med färgglad och god mat. Det har jag med mig i tanken även om det inte alltid blir så, men att färgglad mat är nyttigare. Ja, naturligt färgad mat så klart.
ReplyDeleteJag har tidigare gjort någon liknande gratäng, fast enklare, som var mycket god. Så denna bokmärker jag!
Ja, färgglad mat är god mat :)
DeleteHa ha ja hon är allt en karakteristisk dam Anna Skipper. Lite läskig är hon väl allt? :)
ReplyDeleteVilket träningsschema du höll igång med, muchos imponerad.
Har också testat med zucchiniskivor istället för pasta någongång, tyckte det blev aningens vattnigt. Men det kan nog bero på vilken zucchini jag lagt vantarna på. Gott var det hur som!
Lite vattnigt blir det som du ser på bilden ovan.
DeleteJag har äntligen insett att träning inte är något för mig, istället satsar jag på att promenera och annan vardagsmotion samt att äta nyttigt mellan varven. Men jag avundas din träningsdisciplin!
ReplyDeleteLasagnen ser riktigt god ut!
Ja, vardagsmotion är det bästa! Jag hinner heller inte träna så mycket som jag skulle vilja längre tyvärr!
DeleteOj så god den lasagnen ser ut! Och oj sån träningsdisciplin, kan tro att du var i toppform. :) Försöker också träna men 15 timmar i veckan blir det inte. ;)
ReplyDeleteInte 15 timmars träning Tove... men däremot ca 1-1,5/dag... det var 15 timmar jag pendlade i månaden :)
Deleteca 1-1,5 timme/dag ska det stå!
Delete