Dessa godingar har jag sedan länge spanat in på en annan blogg och äntligen fick jag tillfälle att baka dessa. Fyllningen innehållandes bland annat philadelphiaost är verkligen gudomligt god! Jag ändrade lite i originalreceptet och la till kanel och kardemumma vilket blev jättegott! Dessa bullar passar bra till påskfikat så passa på att baka dessa godingar framöver när långhelgen nalkas. Att de i stort sett sköter sig själva och är smidiga att baka är ett stort plus i kanten, eller hur? :) |
||
|
||
|
||
Philadelphiabullar i långpanna (48 stycken) Bulldeg: 150 gram smör 5 dl mjölk 1 paket jäst 1 ägg + till pensling 1 dl socker ½ tsk salt 10-11 dl vetemjöl Fyllning: 150 gram smör 2 msk vaniljsocker 3 dl florsocker 100 gram philadelphiaost 1 msk kanel, valfritt (stod ej med i originalreceptet) 1 tsk stött kardemumma, valfritt (stod ej med i originalreceptet) Gör så här: Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan eftersom degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6x8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar. |
||
|
||
Receptet kommer från bloggen Frostrosor. |
Sunday, April 1, 2012
Philadelphiabullar i långpanna
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Så goda de ser ut och ett plus i kanten för att man slipper kavla och rulla och hålla på. Hade det dessutom kunnat gå att hoppa över jäsningen så hade vi jublat:) Men det är ju iofs inga långa jästider så kanske tom, vi hade stått ut:)
ReplyDeleteHa en fin vecka Amy,
kram
Här började det vattnas i munnen rejält. Krämigt goda såg de ut att vara! Ska lägga receptet bakom örat. :)
ReplyDeleteAlltså jag är så urkass på att baka bullar för de blir aldrig bra. Men detta borde ju även jag klara av, inte sant? Låter mycket gott med denna vanilj- och ostkräm som fyllning. Tack för tipset!
ReplyDeleteHmm detta måste jag oxå testa!! tack såå mycket för tipset sötaste!!
ReplyDeleteKRAM
åh ser riktigt smarrigt ut,mums.
ReplyDeleteGottigott! Sådana fikade vi på idag, hittade ett gäng längst bak i frysen :-)
ReplyDeletemmm, det där såg både smidigt och gott ut!! måste spara ner ;)
ReplyDeleteBullar i alla de former är så gott! De här ser väldigt goda ut! Kram
ReplyDeleteJa, bullar för mig alla tiders!
ReplyDeleteGud vilka härliga bullar, de måste jag prova någon gång :D
ReplyDeletesv: Tack så mycket, det hade vi!
ReplyDeleteHoppas att du får en bra start på den nya veckan :) kram
Det är så smart att baka i långpanna för man får så mycket fika för lite ansträngning. Kanske blir till veckan när jag ska fixa påskfika till jobbet. Tack för tipset!
ReplyDeleteÅh, hjälp så gott! Jag brukar ofta tänka att jag ska baka något jag sett på en blogg men det här receptet skriver jag ut genast. Tänk vad glada mina arbetskamrater ska bli! Påskbullar! Mums! Du har så härliga recept jmät!!!
ReplyDeleteDet där kan va nåt! Verkar lätt att baka till i långpanna och allt. Då är det något för mig :-)
ReplyDeleteHa en fin vecka!
Vilka fina bullar de ser jättegoda ut!
ReplyDeleteKram mamma.
Det här var ju ett toppenrecept! Gillar verkligen saker som bakas i långpanna. Tenderar att vara hyfsat enkelt och räcker dessutom till många=)
ReplyDeleteMums, de där bullarna har jag också spanat in på en annan blogg men jag tror jag kör på din variant med lite kanel i när jag testar.
ReplyDeleteDe låter så galet goda, de här bullarna! Så fort jag får tid att ställa mig i köket och baka lite ska jag prova :=)
ReplyDeleteSådana bullar har jag med tänkt testa, de verkar så goda och saftiga!
ReplyDeleteJo, man tackar, kan du ta och komma över med lite bullar så bjussar jag på ett glas iskall mjölk till det!
ReplyDelete