Har påskhelgen varit bra för er del? Själva har vi ätit gott, varit iväg lite och sedan mest myst med familjen. I småland har vädret varit helt okej med solen som tittat fram en hel del (om än lite kallt i luften). Ni som gillar aubergine eller äggplanta måste bara spana in den här enkla förrätten som även passar bra till buffébordet. Just kombinationen aubergine, smakrik lagrad ost och oregano... finns inget bättre ord än mums för detta! :) |
|
Gratinerade auberginerullar (ca 8-10 portioner) 2 aubergine 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk oregano smör eller margarin lagrad ost gärna svecia, grevé eller västerbotten Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Skölj auberginerna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Salta och strö på oregano. Smält matfettet och stek aubergineskivorna mjuka och låt dem få lite färg. Ta upp och lägg en ostskiva på varje aubergineskiva. Rulla samman och placera i en smord ugnssäker form. Gratinera i ugnens mitt tills osten smält och blivit mjuk. Servera rullarna varma. |
|
Receptet kommer från ICAs tidning Buffé. |
Tuesday, April 10, 2012
Gratinerade auberginerullar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mumsfilibabba känner jag på en gång när jag ser bilderna! :) Aubergine är såå gott och mättande.
ReplyDeleteHar knappt hunnit märka av att det varit långhelg för jag har jobbat alla dagar utom påskafton... så är det när man jobbar vid ICA:s lager...
Bra idé! Jag har lite, lite svårt för aubergine ibland. Jag kan tycka att den är lite trist, men äter den ofta i moussaka där den liksom smälter ner i gratängen. Kanske ska jag prova detta receptet för att ändra uppfattning om äggplantan? Jag kan lägga veganost i så kan min dotter äta den. OCH jag. Tack för tipset! Här är också kallt ska jag säga dig. Regn och rusk är inget kul när man som jag cyklar vart man ska. Brrr! Varm kram i alla fall!
ReplyDeleteJag har i ärlighetens namn aldrig fattat tycke för aubergine, har väl inte riktigt ätit någon rätt som varit tillräckligt god än ;). Vad bra att ni hade en trevlig påsk! Våra planer blev inte riktigt som tänkt med man kan ju ha mysigt med lilla familjen också. Hoppas du haft en bra dag /E
ReplyDeleteAubergine, lite hatkärlek där alltså. Ibland supergott, ibland kan det bli lite för trist. Men det här såg supergott ut! Oregano har jag nästan glömt bort som krydda, den får ta en comeback i mitt kök.
ReplyDeleteMen Gud vad gott! Det här måste jag prova! Låter som en perfekt förrätt!
ReplyDeleteSer gott ut. Vi brukar lägga köttfärs biffar i och steka de i ugnen med tomatsås. Fast vi brukar sätta tandpetare i så att den sitter på plats.
ReplyDeleteSå gott! Vi brukar göra något liknande när vi har buffé, de går alltid åt snabbast :=)
ReplyDeleteHoppas att ni har haft en fin påsk!
Det här ser så gott ut och går snabbt att laga dessutom. Jag gillar maträtter med mycket ost i :) Kram
ReplyDeleteSer kanon gott ut vännen! Du är duktig du hihi!
ReplyDeleteKRAM
Du vet så som du älskar maränger, så älskar jag aubergine! Gimme! Ska absolut testa. Vattnad i munnen ju... :)
ReplyDeleteMMM, det där såg farligt gott ut. Jag är omåttligt förtjust i mat med ost i alla dess former :)
ReplyDelete