"De smakar som våfflor!" Detta var vår spontana reaktion på de här cupcakesen och då pratar jag för hela familjen. De smakade faktiskt annorlunda än vanliga cupcakes gör. Kan det månne tro vara för att det är mannagryn i dom? Ja, inte vet jag men goda var dom! Om någon av er har bakat dessa skulle det vara intressant att veta vad ni tyckte om dem, kommentera gärna och berätta.
|
|
|
Buttermilk muffins redo för ugnen. |
|
Buttermilk cupcakes med färska bär (12 muffins)
100 g smör
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 dl mannagryn
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk potatismjöl
3 dl frysta hallon och blåbär (eller färska)
Råsocker att strö över
Vispad grädde till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
Smält smöret och rör ihop det med äggen och filmjölken.
Blanda vetemjöl, mannagryn, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
Häll de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd försiktigt ihop, det får gärna vara lite klumpar.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Blanda potatismjölet med bären och strö dem över smeten, lämna överflödigt mjöl i bunken.
Strö lite råsocker över varje muffins och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt muffinsen svalna helt (annars smälter grädden).
Spritsa på den vispade grädden. Jag dekorerade med mjuka ätbara guldpärlor och färska jordgubbar.
|
|
Färdiggräddade buttermilk muffins! |
|
|
Receptet kommer från Leila Lindholms blogg. (Jag fick det av min vän och trodde först att det var från boken Hello cupcake!) |
Jag har en gång bakat med mannagryn och tyckte det var gott! Dina cupcakes ser så fina ut! Kram
ReplyDeleteJag kommer definitivt att baka med mannagryn fler gånger kram!
DeleteAtt de smakar våfflor kan ju inte bli fel :D Mums!
ReplyDeleteHaha ja jag undrar också vad dina kommentarer gör i skräpposten, konstigt att det blivit så på fler. Borde ju inte bero på nya datorn kan man tycka men är ju inte omöjligt!
Hoppas er påsk blev fin, kramar
Nope, det var mums! Påsken var fin tack, kram!
DeleteVåfflor i kakform, inte helt fel inte! Och mannagryn i låter ju helt klart annorlunda, som mannagrynsgröt i kakform då ju:)
ReplyDeleteHa en bra vecka,
kram!
Haha, inte riktigt som mannagrynsgröt i kakform ;) Tack detsamma!
DeleteSpännande och snygga!
ReplyDeleteTackar!
DeleteJag har aldrig bakat med mannagryn men jag ska defenitivt prova eftersom dina muffins ser vrålgoda ut!
ReplyDeleteTack, de var som sagt riktigt goda!
DeleteJag brukar göra bakverk med mannagryn men kan inte komma ihåg att jag gjort de med cupcakes.
ReplyDeleteDe måste vara supergott och får nog testa de,har inte riktigt kollat igenom hela hennes bok.Har den hemma,så de ska ja kolla in extra nu
Ja, testa gärna!
DeleteSer fantastisk gott ut =)
ReplyDeleteLåter ju kanon gott med våffelsmak!
Kram
Tack kram!
DeleteDet lät som ett spännande recept och goda ser de onekligen ut att vara. Jag har faktiskt köpt den boken men ännu inte tittat så noga i den, kanske dags att göra ett djupdyk nu då :)
ReplyDeleteJa, djupdyk rekommenderas!
DeleteJag tycker att mannagryn är toppen att baka med! Dina cup cakes skulle också vara fina som portionspajer på en spegel av vaniljsås. Men då får man ju ta ur dem ur formarna först. Kram!
ReplyDeleteAtt jag inte tänkte på spegel av vaniljsås... well, next time!
DeleteMåste bara tillägga att min yngsta dotter som är en riktig estet, tycker att din header är ursnygg! Hon är djupt imponerad! Härligt att höra, elle rhur!?
ReplyDeleteÅh tackar så mycket, så glad jag blir! Hälsa henne så gott, kram!
DeleteDin header är underbar do not chanage a thing! Mannagryn lät som en bra ingrediens : ) måste testa
ReplyDelete: ) kram Sofia
Tack tack!
DeleteDet har maste testas. Jag gillar mannagryn och det ar nog nyttigare med mannagryn ocksa. Det ser riktigt mumsigt ut och fina var dem ocksa. Kram pa dig!
ReplyDeleteJa, nyttigt blir det. De kändes inte alls så söta som normala cupcakes, kram!
DeleteMums!!! Ser jättegott ut!
ReplyDelete:) Tack vännen!
DeleteYummy...this looks soooooooo good..;)
ReplyDeleteTasty Appetite
It was goood!
DeleteOj vilket spännande recept! Cupcakes som smakar våfflor måste ju vara goda. :) Hm, jag har också boken men har visst inte läst den tillräckligt noga för jag har inte hittat det här. Måste läsa den lite bättre tror jag. :)
ReplyDeleteJättegoda Tove och som sagt, det var inte i boken receptet kom ifrån utan bloggen!
DeleteMen åh, så goda! Får jag nog ta och göra en dag snart!
ReplyDeleteKram Malin
Det tycker jag allt Malin!
DeleteDe ser väldigt somriga och härliga ut :)
ReplyDeleteSant, somrigt it is!
DeleteSå annorlunda med mannagryn i cupcakes, det får jag testa!
ReplyDeleteAnnorlunda och mycket gott!
DeleteJag såg någon som gjort mannagrynsgröt på en annan blogg och blev sugen och nu ser jag dina muffins som ser urgoda ut så det får bli mannagryn på inköpslistan.
ReplyDeleteAbsolut, mannagryn kan varieras i oändlighet. Om inget annat så blir det jättegott som frukostgröt :)
DeleteMåste bara skriva hur underbart detta recept är! Enkelt och de blir så fina! Har tagit utan bär och de jäser upp så fiiin fint! Tack för att du delat med dig av detta ljuvliga recept!<3
ReplyDeleteTack Rebecca, så kul att du uppskattade det :) Jag har inte testat utan bär men det kanske jag ska härnäst!
Delete