Sunday, March 17, 2013

Chokladtryffelkräm med röda bär

Gillar man mörk choklad så måste man bara testa denna läckra dessert. Dubbelt läckert blir det av att servera tryffelkrämen i skedar... en given succé på middagsbjudningen, jag lovar! Skedarna går även att förbereda i god tid, skönt om man har mycket att stå i inför en middag. Vi gjorde denna chokladtryffel till våra vänners stora förtjusning och även barnen tyckte att det smakade gott. Jag gjorde helt utan rom/cointreau i mina men man kan ju göra hälften med och hälften utan så de vuxna får de med lite sting i.

Det är lite glest mellan blogginläggen som ni säkerligen har märkt. Tiden räcker helt enkelt inte till när det är mycket att stå i. För de av er som inte följer Amy's piece of cake på Facebook kan jag rekommendera att göra detta. Förutom nya blogginlägg brukar läsarna där kunna följa mina äventyr i köket till vardags och även andra roligheter som jag brukar lägga upp. Då känns det som jag ändå kommunicerar lite med er läsare även om blogginläggen inte duggar tätt för tillfället. :)


Chokladtryffelkräm med röda bär
150 g mörk choklad, 70 %
1 dl vispgrädde
2 msk honung
50 g rumsvarmt smör
2 cl rom eller cointreau (jag skippade detta)

Topping
sockrade vinbär eller hallon, färska eller styckfrysta

Grovhacka chokladen och lägg den i bunke. Koka upp grädde och honung och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt smöret i bitar och rör till en slät kräm. Vänd ner rom/cointreau om du vill ha detta i. Låt smeten svalna så den tjocknar.

Lägg upp tryffelsmeten på stora skedar, jämna till och fördela sockrade vinbär/hallon över tryffeln på skeden. Placera på fat och servera.

Tips! Du kan förbereda skedarna och förvara dom svalt. Ta fram dom en stund före serveringen och garnera vid serveringstillfället.

Mmmmm!

16 comments:

  1. Så smaskens! :) Det här måste jag också göra! :)
    Och vad roligt att servera i skedar! Ser läckert ut!
    Ha en fortsatt fin söndag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Håhå, skulle lätt tänka mig alla tre skedarna bara till mig själv. Ser galet gott ut!

    Jag velar när det gäller hotellfrågan. Hade varit mysigt att bo på hotell, men också en kostnad som jag kanske har har råd med egentligen. Har inte frågat min moster ännu heller. Vi vet ju inte heller hur mycket det kostar det vi ska göra på dagen.

    Kram kram

    ReplyDelete
  3. Visst älskar vi choklad i alla dess former och helt säkert hade vi slickat dessa skedarna rena:)

    Kramar

    ReplyDelete
  4. ÅH perfekt dessert till påsklunchen ju! Älskar att det ser ut som små tryffelägg och att det är lchf om man inte sockrar bären(en i släkten äter enligt lchf) Detta ska jag spara! :D

    ReplyDelete
  5. Ljuvligt! Jag hade slukat hela skeden:)

    ReplyDelete
  6. känns lyxigt och få en liten försmak av de goda i en sked.
    läckert och ser gudomligt gott ut,bär och choklad är ju underbart tillsammans.

    ReplyDelete
  7. Mums, hur gott såg inte detta ut?!? Choklad säger vi inte nej till och vad trevligt att servera direkt från sked. Man får ta skeden dit man kommer ;)

    En fin vecka till dig!

    ReplyDelete
  8. Den som väntar på nåt gott - kan gott vänta lite på dina inlägg. Alltid lika välskrivna, alltid fina bilder, alltid goda saker attbaka eller laga.

    Varm kram till dig!

    ReplyDelete
  9. Det ser jätteläckert ut och det är verkligen extra festligt att servera i skedar. Kul som gäst också att få stoppa i sig godsakerna på det sättet.

    Allt har sin tid, bloggandet ska som vanligt aldrig bli något som skapar dåligt samvete om man inte gör inlägg på löpande band. Det blir sällan bra. Ta det som du vill, orkar, hinner och har lust med. Räcker gott och väl :-)

    Kram!

    ReplyDelete
  10. Ser helt galet gott ut! Fantastiskt bra bild!
    Jag tycker inte jag lyckas få lust med mer än ett par inlägg per vecka. Facebook och Instagram är roligare på ett sätt. Att sedan bli sjuk ökade inte direkt på blogglusten. Jag har efter mycket velande bestämt mig för att gå en fotokurs för att bygga vidare på det intresset. För laga mat och fota är kul, men sedan känns det som tid och ork knappt finns.
    Kramar vännen.

    ReplyDelete
  11. En verkligt trevlig efterrätt. Det här måste jag verkligen prova att bjuda på. Vet precis hur det är: hur mycket som helst i veckorna.Men vet du, jag brukar tänka att det är bättre med kvalitet än kvantitet. Må så gott!

    ReplyDelete
  12. Hej!

    Nina heter jag och driver en blogg på FEMME.SE. Just nu har jag en bakutmaning som pågår. Tänkte jag skulle tipsa dig om den. Hoppas du vill vara med!

    Hittade hit via bloggportalen. :)

    Du hittar utmaningen här: http://www.femme.se/niiinis/2013/03/18/den-stora-bakutmaningen/

    MVH Nina Hermansen

    ReplyDelete
  13. Precis vad som skulle passa till helgen när jag har bjudit över en väninna på en bit mat.
    Låter riktigt gott. tack :)
    Lena från make a head food

    ReplyDelete
  14. Glömde fråga, hur många skedar räckte receptet till? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Har för mig att de räckte till 5 stora skedar (vi har riktigt stora). Men har du mindre skedar så säkert 7-8 st.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...