Krämig lasagne, krämigare lasagne, krämigaste lasagnen... jodå, som ni förstår är den här lasagnen krämig. Den senaste tiden har matbloggsvärlden gjort Jamie Olivers lasagne utan béchamelsås och med crème fraiche istället. Detta är inte Jamies recept men att testa crème fraiche ihop med ost var en riktig succé... för krämigare lasagne har jag då aldrig ätit tidigare! Annars har helgen flutit på i stilla gemak och det har inte varit många knop i köket. Kurerar mig fortfarande från hostan som inte riktigt ger med sig... hoppas på bättring snart! |
|
Vegetarisk krämig lasagne (ca 4 portioner) 200 g färska lasagneplattor 1 liten gul lök, hackad olja att steka i 200-250 g färska champinjoner, hackade 200 g färs (jag tog quornfärs) 1/2 squash, hyvlad i tunna skivor med osthyveln 250 g körsbärstomater, halverade 4 dl lätt crème fraiche 1 dl grädde 2 dl riven västerbottenost (eller annan ost du tycker om) salt och peppar, smaka av med Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken i en panna tills den är genomskinlig. Tillsätt champinjonerna och stek i några minuter. Tillsätt därefter färsen och stek den klar. Rör i hop crème fraiche, grädde och ost i en separat bunke. Varva lasagneplattor, squash, färsröra och oströra. Avsluta med oströra och toppa med körsbärstomater och riven ost överst. Ställ sedan in i ugnen tills allt bubblar, ca 30-40 minuter. Njut! Originalreceptet har jag sett inne hos Lena men jag har gjort lite egna justeringar och har inte följt receptet till fullo. |
Sunday, February 24, 2013
Krämig lasagne utan béchamelsås
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ser gott ut Amy! Jag har också testat med creme fraiche, och gillade det jag också.
ReplyDeleteKram kram
Visst var det galet gott!
ReplyDelete/ Lena från make a head food
Krämig lasagne är så gott, så skall lasagnen vara! Jag gillar också att använda creme fraiche istället för bechamelsås. Krya på dig vännen, kram!
ReplyDeleteMums, vad gott det låter med en extra krämig lasagne! Och så är den ju vegetarisk :)
ReplyDeleteSå kul att receptet vandrar runt i allas kök, det är den absolut godaste lasagnen vi någonsin har smakat. Han kan, den där Jamie:) Ett riktigt bra bidrag till alla olika varianterna ju, med en vegetarisk variant.
ReplyDeleteUsch ja, den där hostan har vi förstått att den håller i sej länge. Vi hoppas du snart känner dej bättre,
krya på dej-kramar
Gott med vegetarisk variant, kommer väl till pass när jag ska bjuda min kollega på middag. Ser jätteläcker ut!
ReplyDeleteAj, då. Är det en sån där långlivad hosta som far omkring. Då gäller det att passa sig. Hoppas den ger sig snart!
Kram Lotta
Den ser otroligt smarrig ut! Mums, mums!
ReplyDeleteSå snyggt dekorerad med små tomater! :)
Ha en toppen kväll!
Kram
//Lana
Bästa lasagnen är vego!
ReplyDeleteHaha, det är lasagnefeber i matbloggosfären! Vi gjorde också lasagne häromdagen men en helt vanlig sådan. Vi brukar ha CF, riven parmesan och massor av vitlök (blanda till en sås) mellan våra lager, väldigt gott!
ReplyDeleteVad supergott det ser ut.
ReplyDeleteMatbloggar gör mej hungrig...
Frid å allt gott..:D..K
Jag måste nog prova den här, med laktosfri crème fraîche. Min dotter gillar inte bevhamelsås nåt vidare, så det kan nog bli en succé, detta. Vi brukar ta extra mycket tomat i vår.vi älskar tomatsås! Och lasagne! Kram!
ReplyDeleteJag måste testa med parmesan blandat med CF nästa gång. Jag har bara blandat ned fetaost eller chèvre flera gånger.
ReplyDeleteHoppas du snart är fri från alla vintervirus vännen. Kramar.
Oh, jag som inte är så förtjust i béchamelsås borde gilla denna :) Jag brukar annars göra en jättegod veggielasange med keso i, lite annorlunda men jättegott!
ReplyDeleteTack alla för era fina kommentarer... ja parmesan och vitlök ska jag också testa med i framtiden!
ReplyDeleteMen visst är det mycket godare med creme fraiche och grädde!! När jag gjorde det första gången både i min lasagne och grönsaksgratäng blev jag helt lyrisk. Trist att du fortfarande är hängig. Hoppas du mår bättre snart. Kram!
ReplyDeleteOch vackert med tomaterna på toppen!
ReplyDelete