Jag som trodde att våren var på intåg inom en snar framtid... nåja, det kändes åtminstone så häromveckan när nästan all snö hade smält bort och det kändes som vår i luften. Tji fick jag. Hos oss ser det ut som Narnia-land åter igen. Och som ett brev på posten så kom även förkylning, feber och hosta på besök. Aj aj aj. Som tur var hann jag göra lite god glass innan dess till min stora förtjusning. För visst är det så att glass smakar så mycket godare när man är sjuk? Åtminstone inbillar jag mig detta. Gillar du avokado kommer du att älska den här smakrika och krämiga glassen som görs utan glassmaskin. Glass utan glassmaskin är det bästa tycker jag och slipper man dessutom att röra om varje halvtimma är det ännu bättre. I det här fallet behöver man inte göra något av det nämnda, bara blanda ihop, frys in och servera. Enkelt och njutbart, mmm! |
||
|
||
Avokadoglass (ca 8 portioner) 2 avokado 1 tsk citronsaft 1 burk sötad kondenserad mjölk 1 dl mjölk 2,5 dl vispgrädde 2 msk strösocker Mosa avokado i en mixer eller matberedare och tillsätt citronsaft. Häll i kondenserad mjölk och mjölk. Ställ röran åt sidan. Vispa grädde och socker i en bunke. Häll i avokadoblandningen och rör om. Häll över i portionsformar eller en stor behållare och frys i minst 4 timmar (gärna över natten). Ta ut glassen ca 10 min innan servering. Tips! Fyll gärna avokadoskalen med glassen. Ser fint ut vid serveringen och dessutom så slipper man disken efteråt. ;) Receptet på den här smarriga avokadoglassen har jag funnit hos flera bloggare men originalet såg jag hos Katarina för något år sedan. Ett underbart recept! |
Tuesday, February 19, 2013
Avokadoglass
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Fy för förkylning, men glass brukar hjälpa :) Ja avokadoglassen är så krämig och god! Tack för länkningen. Krya på dig kram!
ReplyDeleteÅh, det låter jättegott! Glass är verkligen tröstande när man är dålig. Stackare!
ReplyDeleteJag kommer ihåg när jag var liten och hade riktigt hög feber. Pappa köpte glass med chokladöverdrag. Chokladen smakade apa i min febermun. Då är man sjuk :-) Fast pappa hade inget emot att äta bort chokladen runt fyllningen!
Avokado i glass har jag inte testat men jag gillar smaken av avokado och kan äta det med sked direkt ur skalet. Så det här tål att tänkas på!
Krya på dig nu!
Kram Lotta
PS
Vi blev snuvade här också på våren, från plusgrader och nästan snöfritt till minus igen och mer snö....
Vilken härlig glass, passar mig perfekt som gillar avokado! Krämigt och milt :) Snyggt att fylla ett avokadoskal!
ReplyDeleteAvokado i glass ha jag läst om på flera ställen men inte testat själv än. Det låter ju helt underbart gott och krämigt!
ReplyDeleteÅh stackare. Krya på dig! Det är tur att det åtminstone är perfekt väder att vara sjuk. Här sveper snöstormen utanför fönstret och glass är faktiskt det bästa som finns vid just sånna där dumma sjukdomar:)
ReplyDeleteKRAM KRAM
Ryser och fryser lite när jag tänker på glass. Men sen så ser det ju så gott ut!
ReplyDeleteDet verkar vara många som är förkylda och sjuka nu, så det är inte så konstigt att du åkte dit..! Krya på dig!
Inte roligt att vara sjuk... :(
ReplyDeleteGlass med kondenserad mjölk brukar jag också göra! Blir sååå gott! :)
Ha en fin kväll!
Och krya på dig!
Kram
//Lana
Så den är så god alltså? Jag har länge varit sugen på att testa, men nu får jag väl helt enkelt ta mig i kragen!
ReplyDeleteJapp, den är verkligen så god Remsan!
DeleteUsch för förkylningar och längtan till våren är stor:)
ReplyDeleteMånga gör desserter med avokado i jag måste ju snart prova det också eftersom alla tycker det blir så gott...
Får bli nåt till helgen kanske;)
Ha det fint och tack för tipset!
Trevlig dag önskar jag dig
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Förkylning och hosta här med. Inte nån direkt feber tack o lov! Glass är perfekt vid förkylning! Låter krämigt och gott med avocado i.
ReplyDeleteÅh jag älskar avokado, måste ju nästan prova :)
ReplyDeleteTa och friska på dig nu och se till att boka en resa till Stockholm vetja! Mitt kök är ditt :-)
ReplyDeleteDet såg gott ut! Det ska jag prova! :)
ReplyDeleteMen din stackare vad tråkigt! Glass som inte behöver göras i maskin och inte behöver röras om en gång i halvtimmen låter nästan för bra. Det måste jag bara prova.
ReplyDeleteSÅ fint det blev när du frös in glassen i skalen, en riktigt fin idé!
ReplyDeleteVad gott detta verkar:)
ReplyDeleteKrya på er
Onekligen verkar denna glass spännande!
ReplyDeleteTrevlig helg på dig!
Det låter riktigt läckert. Har aldrig smakat det men gillar alltid att testa nyheter :)
ReplyDeleteTack alla för era krya-på-hälsningar. Hostan ger fortfarande inte med sig tyvärr så jag får dras med den ett tag till!
ReplyDeleteDen måste jag prova! Vi gör ibland chokladmousse på bara avokado, kakao och honung. Det blir förvånansvärt gott och väldigt nyttigt.
ReplyDelete