Idag är det vegetariska dagen och självklart måste en blogg som är helvegetarisk lyfta fram dagen! Dagar att fira finns det gott om, kika in hos temadagar som har koll på detta. Visste ni om att det bl a finns nutelladagen, tandborstbytardagen, semikolonets dag och myggholkens dag? Ja, många temadagar finns det... undrar vem som har kommit på alla dessa dagar? Skoj måste de ha haft längs vägen kan tyckas. ;) Dagen till ära får det bli en linssoppa/linsgryta med spenat jag bjuder på... mättande och full med näring - en vitaminkick så här i början av februari när man (åtminstone jag) behöver fylla på energidepåerna! |
|
Linssoppa med spenat (4 portioner) 2,5 dl linser (röda eller gröna) 1 msk olja 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, hackade 1 tsk malen spiskummin 1 krm hela spiskummin (valfritt) 1 tärning grönsaksbuljong 8 dl vatten (lite mindre vatten om du vill ha en linsgryta) 2 tomater, skurna i bitar 100 g strimlad spenat (fryst går också bra) 1 tsk rivet citronskal salt och peppar Skölj linserna och blötlägg dem om så önskas. Fräs lök, vitlök och spiskummin i olja i ca 2 min. Lägg i linserna, smula på buljongen och häll på vattnet. Låt koka ca 20-30 min under lock. (Koktiden varierar beroende på om linserna blötlagts eller inte.) Smaka av med citronskal, salt och peppar och avsluta med att röra ner spenaten. Rätten kan serveras allena som soppa eller, om du minskar lite på vattnet, som gryta med kokt ris/råris till. |
Friday, February 1, 2013
Linssoppa med spenat
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Den ser mycket god ut och citronskal i låter riktigt gott! Ha en fin fredag vännen! Kram
ReplyDeleteCitronskal var en bra twist måste jag erkänna. Detsamma vännen, kram!
DeleteDin soppa ser fantastiskt god ut! :) Även om jag inte vågar äta den! ;) Får ont i magen av linser...
ReplyDeleteHa en toppen fredagskväll!
Kramar!
//Lana
Attans, har aldrig hört någon som får ont i magen av linser förut...
DeleteJag tänker helatiden att jag ska testa fler soppor med linser i, men det blir aldrig av eftersom de andra tre inte är så glada i linser. Ja, kanske belugalinser. Ser otroligt gott ut. Får bli linssoppa någondag bara till mig tror jag minsann!
ReplyDeleteHa en härlig helg vännen! Hoppas att du börjat känna dig piggare. Kram.
Linser är fantastiskt :-)
ReplyDeleteNutelladagen ser vi just nu väldigt mycket fram mot:) Man kan ju verkligen undra vem som har kommit på alla dagar, men precis som du skriver så har de säkert haft väldigt kul under tiden.
ReplyDeleteLåter riktigt gott, spiskummin är ju numera en favorit i vårt kök, tack vare en småländsk matlagerska.)
Ha en finfin helg,
kramar
jag hade ingen koll på att det var vegetariska dagen idag! Då får jag ta igen det imorgon och laga din goda linssoppa till lunch.
ReplyDeleteOtroligt vad mycket dagar det finns...hihi:) Inte konstigt att man glömmer bort att fira dem:
Jag önskar dig en toppenfin helg! Kramar
Känns som en riktig piggelinsoppa det där. Gör att man blir stark och håller sig frisk.
ReplyDeleteKram kram
Det syns verkligen hur nyttig och välgörande soppan är. Den ser helt ljuvlig ut! Många "konstiga" dagar finns det, speciellt med anknytning till ätbart. Många gånger är det nog producenter som skapar de där dagarna. Men jag har gärna soppans dag många dagar om året, till exempel...
ReplyDeleteHoppas du har en riktigt fin helg!
Kram Lotta
Myggholksdagen.... Okeeeeej. Den känns ju vettig ;)
ReplyDeleteFantastiskt trevlig soppa!
Fortsatt fin helg,
kram
Inte visste jag att det var vegetariska dagen igår! Vilka märkliga temadagar det finns minst sagt (jag menar alltså inte här den vegetariska dagen)!
ReplyDeleteNUTELLADAGEN?! hur kan jag ha missat den? när är den? den måste ju absolut uppmärksammas mer :)
ReplyDeleteatt det var vegetariska dagen missade jag också, men jag hade vegetarisk dag i både onsdags och i torsdags så jag tog igen det då säger vi!
Nyttigt var ordet! I positiv bemärkelse och inget annat :) Ser verkligen ut som en perfekt vardagssoppa, mums! Snyggt!
ReplyDelete