Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! |
|
Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm. |
Wednesday, February 6, 2013
Blomkålssoppa
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mums, mums! Så gott med blomkål i soppa! :)
ReplyDeleteVi äter mycket soppa i Ryssland! Nästan alltid lunch-måtid börjar med soppan! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Soppa i Ryssland, det förstår jag... i vinterkylan brrr!
DeleteEn värmande soppa är kanske precis vad som hade behövts här hemma till frugan, hon sitter och huttrar och fryser, alldeles iskall! Skick hit en portion!
ReplyDeleteKram:)
Soppa coming your way! :)
DeleteSoppa är gott! Spiskummin är ju också gott, så jag förstår dig :) Kram vännen!
ReplyDeleteKram! :)
DeleteDär kom den, blomkålssoppan! Tänk att man kan göra blomkålssoppa på så många olika sätt... Jag föredrar nog att göra som du med potatis och purjo. Den jag gjorde med "bara" blomkål blev lite för blomkålig för mig...
ReplyDeleteSkulle det funka med spiskummin i soppan tror du?
Kram!
Ja, med potatis och purjo blir det bra balans mot blomkålen.
DeleteAbsolut, nästa gång har jag i spiskummin!
Så gott med soppa. Och så bra att man kan variera precis hur man vill, varianterna är oändliga.
ReplyDeleteSoppa passar så bra i dessa kyliga tider :)
DeleteDet är nog vintern som tar ut sin rätt, spiskummin värmer gott i slaskkylan som Småland bjudit på senaste tiden...
ReplyDeleteTrevlig helg!
Trevlig helg! :)
DeleteLåter jättegott:) Och verkligen bra vardagsmat:)
ReplyDeleteNu har jag kontaktat matmolnet som ordnat problemet med mina kommentarer på bloggen. Så nu ska det kunna gå att skriva små hälsningar igen:)
Ha en superbra helg!
Så bra att det fungerar!
DeleteDu kanske är gravid och har spiskummincravings ;-) Det är hur som helst ett oerhört god och användbar krydda. Åt idag en ljuvlig bönröra med smak av spiskummin.
ReplyDeleteJag tror att det råder soppfeber i matbloggsvärlden och det är underbart! Jag har själv fullkomligt dille på soppor för tillfället, men det är ju så gott!
Härligt med en krämig och god soppa i vinterkylan! Tyvärr är inte min sambo så förtjust i släta soppor så bjukar bara mixa litegranna...
ReplyDeleteen så god soppa, jag gör en liknande ( men toppar med bacon)
ReplyDeleteGalet god tycker de flesta i vår familj.
Trevlig helg /Lena från make a head food