Sunday, March 31, 2013

Glassig koladröm

Kan en dessert bli bättre än så här? Kola- eller dulce de leche och nutella i en ljuvlig ljuvlig kombination... detta är verkligen matporr på hög nivå och jag rekommenderar varmt er att göra den här goda lena glasstårtan. Nu gjorde jag den till påskbuffén men det går bra att göra den vilken årstid som. Bara att anpassa garneringen efter säsong. (Jag vet, det är inte säsong för jordgubbar nu men jag fann spanska i butiken och kunde inte låta bli att köpa dom.)

Njuter ni av påskledigheten? Det gör vi till fullo... så mycket så vi har nästintill inte varit nåbara på några medier what so ever. Skönt att ibland avskärma sig helt från omvärlden och bara vara med familjen. Önskar er en fortsatt fin påskhelg!

Mörk och vanlig Noblesse garneras runtom kanten på glasstårtan... en dröm för alla glass- och kola/nutellaälskare mmm!
Glassig koladröm (ca 10 bitar)
75 g smör
240 g dumlekolor (31 st)
3 dl rice krispies
1 dl cornflakes
1 burk kondenserad mjölk eller en burk karamelliserad mjölk
1 burk nutella (400 g)
5 dl grädde

Koka en burk kondenserad mjölk livligt i en timme. Låt kallna helt. (Tips! Köp en färdig burk karamelliserad mjölk så slipper du att koka).

Smält ihop smör och dumlekolor på svag värme. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör i rice krispies och krossad cornflakes. Tryck ut massan i botten på en form på 24 cm täckt med bakplåtspapper.

Vispa upp grädden lätt. Häll/klicka i 2/3 av kolan och halva nutellaburken i grädden. Vispa med elvisp tills det tjocknat. Häll halva smeten över dumlebottnen.

Klicka i små nutellabitar och kolabitar med hjälp av två teskedar. Fyll på med resterande smet och toppa med resterande nutella och kola.

Frys ner glasstårtan i minst 5 timmar. Tag fram 15 minuter innan servering och dekorera kanten med Noblesse. Jag tog varannan mörk crisp och varannan original crisp. Använd en vass kniv för att skära en bit då botten kan vara hård och "trilskas lite".

Mmmm enjoy lots!

Receptet har jag hittat inne hos bakverk och fikastunder.

21 comments:

  1. Åh, Amy vilken ljuvlig skapelse! En dröm minsann. Kram

    ReplyDelete
  2. Holy mother of candy!!! Jösses vilken tårta, känns som den borde vara väldigt mäktig men förbenat god.

    Njuter gör vi absolut, så härligt så är det.

    Ha fortsatt skönt,
    kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mäktig var den... en lagom bit räcker gott!
      Härligt, njut på!

      Delete
  3. Det var en himla massa godsaker i den. Låter gott!!!

    ReplyDelete
  4. Oj, vilken superläcker tårta! Verkligen en dröm :-)

    Påsken har varit lugn med mycket sol och avkoppling på landet. Tillbaka i stan för påskmiddag hos svärmor.

    Önskar dig och familjen en skön avslutning på påsken denna annandag!

    Kram Lotta

    ReplyDelete
  5. Härligt! Och vilken grym bild du tagit - impressed!

    ReplyDelete
  6. Wow, där har vi en glassstårta som heter duga! Om jag njuter- och nu fortsätter jag att njuta av semester, hoppas påsken din varit fin!

    ReplyDelete
  7. Åh..Haha jag hade absolut inte kunnat vänta 5 timmar. Jag hade stått framför frysen, hoppat upp och ner, tittat på klockan och sen redan efter 5 minuter dragit ut tårtan och smällt i mig en stor stor bit;-D

    ReplyDelete
  8. Men herregud så gott det ser ut!

    ReplyDelete
  9. Jag gillar kompakta tårtor med MYCKET fyllning. Gärna choklad och frukt i kombo. Men dulche de leche är en favorit. Och Dumle, o lala! Fast jag inte gillar glass så måste detta vara en dröm.

    Bra att bara vara ibland, och skärma av sig från alla som vill nå en på olika sätt. Familjen är ju det bästa vi har! Kramar till dig!

    ReplyDelete
  10. Jag sammanfattar med ett enda ord...HEAVENLY!!! Kram vännen

    ReplyDelete
  11. Tror du att det bllir bra om man bara kylerden, gillaf inte frysta tårtof så mycket :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Anita, jag tror inte det blir så bra för den kommer ju inte att stelna ordentligt i kylskåpet. Detta är ju en glasstårta men kika gärna in under Etiketter och Tårtor till höger så kanske du hittar en annan tårta att göra?

      Delete
  12. Hej hej Amy, Letade efter ett tårtrecept för tårta med bär och utan socker och mjöl. Har du något tips? Hittade inget under din Tårt kategori. jag fyller år på lördag och får besök av familjen och vill laga något utan socker och mjöl... diabetiker som jag är. Tips? Finns det kanske någon indien-inspirerande tårta? Äter man mycket bakelser och tårtor i indien? Jag märkte inte mycket sånt nr jag var där. Vi var inne i en butik som hade MASSOR av mini delikatesser med ur mycket socker och nötter. HiHi.Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skulle du inte kunna göra en marängtårta och ha grädde och bär mellan och på? Istället för socker kan du ju söta marängen med ex stevia?

      Delete
    2. Här hittar du mina marängtårtor: http://amyspieceofcake.blogspot.se/search/label/Mar%C3%A4ngt%C3%A5rta

      Delete
  13. Hej Hej på dig, tack för tipset...men maräng är inte min grej. Inte så jätte förtjust i söta saker. Eller... är stevia lika sött i smaken som vanligt socker? Jag håller på och provar ett annar recept nu... kakan står i ugnen nu, så jag håller tummarna för att det blir bra...Även om jag inte är speciellt bra på att följa recept (byte ut grejer här och där). =) Kram kram

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...