Tuesday, September 3, 2013

Avocado Mousse

Jag får ofta frågan vad en matbloggare äter till frukost? Det är ju inte så ofta jag lägger upp frukostrecept här på bloggen. Sanningen är så enkel som att jag dricker mest smoothies till frukost. Tycker det är relativt enkelt att mixa ihop lite av varje man har hemma och så är man färdig. Ja, och vill man inte dricka sin smoothie kan man göra som jag har gjort här att äta den... smoothie eller mousse, det är en tunn balanslinje i detta fallet. :) Vilket underbart väder vi har haft idag... det känns som om sommaren är tillbaka igen och vet ni vad, det kommer att vara minst lika varmt imorgon... hurra!

I often get the question what I as a food blogger eat for breakfast? Probably because I seldom put up breakfast recipes here on the blog. The truth is very simple. I mostly drink smoothies for breakfast. I think it's very comfortable to just blend what ever you got at home and then you are done. And if you don't like to drink your smoothie you can always eat it like I did here... smoothie or mousse, the name is just a thin line of balance in this case. :) Today we have had a lovely warm weather outside... almost felt like summer is back. And tomorrow they promise even more warmth... hurray!

Jag vet, färgen är inte grön... vet inte om mandelmjölken har spätt ut den eller vad som har hänt.
I know, the colour is not a green hulk one. I wonder if the almond milk has somehow something to do with it.
Avokadomousse (1 portion)
1 avokado
0,5 dl havregryn
1-2 dl valfri mjölk (jag använde mandelmjölk)
1 tsk gojibär
3 paranötter
en liten nypa vaniljpulver, ekologiskt
ringla över lite agavesirap (eller honung)
För garnering: havregryn, gojibär, tranbär, kokosflingor och hackad paranöt.

Mixa ihop samtliga ingredienser och garnera med frukt, bär, nötter mm. Bara fantasin sätter gränsen! Jag garnerade med havregryn, gojibär, tranbär, kokosflingor och hackad paranöt. Njut i massor!

English
Avocado Mousse (1 serving)
1 avocdo
0,5 dl (1/4th of an american cup) rolled oat
1-2 dl (1/2-1 cup) milk of your choice, I used almond milk
1 tsp goji berries
3 brazil nuts
1-2 drops of vanilla extract
a drizzle of agave nectar (or honey)
Rolled oat, goji berries, cranberries, shredded coconut and chopped brazil nuts for garnish.

Blend/mix all the ingredients and garnish with fresh fruit, berries, nuts etc. Only your imagination sets the limit! I garnished with rolled oat, goji berries, cranberries, shredded coconut and chopped brazil nuts. Enjoy lots!

9 comments:

 1. Spännande med havregryn i moussen! Ser härlig ut :)

  ReplyDelete
 2. Smoothie är jättebra till frukost. Och om jag skulle råka vara lite sen till jobbet (eller snarare när) så tar jag med den och sörplar i mig på jobbet. Havregryn eller müsli slänger jag gärna i och mixar med det andra så blir det lite matigare och magen mår bra. God morgon!

  Kram!

  ReplyDelete
 3. Kan tänka mig att den blir krämig av avokadon. Ser gott ut vännen. Kram

  ReplyDelete
 4. Här har du minsann städat upp ännu mer i ditt virtuella kök ser jag, ibland är det enklaste jättefint! Nu kommer dina fina bilder fram ännu mer.

  Jag behöver nog lite mer än en smoothie/mousse till frukost. Gojibären lyste verkligen upp din frukost. :)

  Kramizar!

  ReplyDelete
 5. Ah, avokado till frukost! Det har jag aldrig kommit på att testa :0)

  ReplyDelete
 6. Smoothien är ju så kanoners gott, men som frukost räcker det inte till för någon av oss. Håkan hade förmodligen legat avsvimmad i skogen efter en halva cykleturen:) Men som mellanmål är det perfekt och så lätt att variera!

  ReplyDelete
 7. Sån där färg kan ibland jag få på guacamole. Jag tror att det beror på "mogenheten" på advokadon.

  Jag är periodare på frukost. Ett tag äter jag gröt, sen så äter jag fil några månader och sen byter jag kanske till yoghurt och så där håller det på.

  Ha en skön helg nu:)
  Kram

  ReplyDelete
 8. Här är också sommarväder. Fantastiskt och man vill bara hem och ut! Ikväll ska jag gå ut, men in, på restaurang. Italienskt med vänner. En perfekt kväll om du frågar mig.

  Min frukost är inte värd att fotografera. En mugg kaffe... Kram du vackra kloka!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...