Avokadomousse (1 portion)
1 avokado
0,5 dl havregryn
1-2 dl valfri mjölk (jag använde mandelmjölk)
1 tsk gojibär
3 paranötter
en liten nypa vaniljpulver, ekologiskt
ringla över lite agavesirap (eller honung)
För garnering: havregryn, gojibär, tranbär, kokosflingor och hackad paranöt.
Mixa ihop samtliga ingredienser och garnera med frukt, bär, nötter mm. Bara fantasin sätter gränsen! Jag garnerade med havregryn, gojibär, tranbär, kokosflingor och hackad paranöt. Njut i massor!
English
Avocado Mousse (1 serving)
1 avocdo
0,5 dl (1/4th of an american cup) rolled oat
1-2 dl (1/2-1 cup) milk of your choice, I used almond milk
1 tsp goji berries
3 brazil nuts
1-2 drops of vanilla extract
a drizzle of agave nectar (or honey)
Rolled oat, goji berries, cranberries, shredded coconut and chopped brazil nuts for garnish.
Blend/mix all the ingredients and garnish with fresh fruit, berries, nuts etc. Only your imagination sets the limit! I garnished with rolled oat, goji berries, cranberries, shredded coconut and chopped brazil nuts. Enjoy lots! |
Spännande med havregryn i moussen! Ser härlig ut :)
ReplyDeleteSmoothie är jättebra till frukost. Och om jag skulle råka vara lite sen till jobbet (eller snarare när) så tar jag med den och sörplar i mig på jobbet. Havregryn eller müsli slänger jag gärna i och mixar med det andra så blir det lite matigare och magen mår bra. God morgon!
ReplyDeleteKram!
Kan tänka mig att den blir krämig av avokadon. Ser gott ut vännen. Kram
ReplyDeleteHär har du minsann städat upp ännu mer i ditt virtuella kök ser jag, ibland är det enklaste jättefint! Nu kommer dina fina bilder fram ännu mer.
ReplyDeleteJag behöver nog lite mer än en smoothie/mousse till frukost. Gojibären lyste verkligen upp din frukost. :)
Kramizar!
Ah, avokado till frukost! Det har jag aldrig kommit på att testa :0)
ReplyDeleteSmoothien är ju så kanoners gott, men som frukost räcker det inte till för någon av oss. Håkan hade förmodligen legat avsvimmad i skogen efter en halva cykleturen:) Men som mellanmål är det perfekt och så lätt att variera!
ReplyDeleteSån där färg kan ibland jag få på guacamole. Jag tror att det beror på "mogenheten" på advokadon.
ReplyDeleteJag är periodare på frukost. Ett tag äter jag gröt, sen så äter jag fil några månader och sen byter jag kanske till yoghurt och så där håller det på.
Ha en skön helg nu:)
Kram
Vilken spännande frukost:)
ReplyDeleteHär är också sommarväder. Fantastiskt och man vill bara hem och ut! Ikväll ska jag gå ut, men in, på restaurang. Italienskt med vänner. En perfekt kväll om du frågar mig.
ReplyDeleteMin frukost är inte värd att fotografera. En mugg kaffe... Kram du vackra kloka!