Jag vet, idag känns sommaren avlägsen med septemberrusket runt knuten. Men jag måste ändå få visa upp min very berry sallad som jag gjorde för ett tag sedan. Första gången jag gör en sådan här sallad och jag tyckte om den mycket... men som sagt, vem gillar inte färska bär och fikon... smarrigt som attan! Tycker man om ost så kan man ha det i salladen också annars fungerar det bra utan.
Summer seems far away now that the month of september has entered. I still want to show you my Very Berry Salad I made a few weeks back. First time I made it and I liked it alot... but then, who doesn't love fresh berries and figs, so yummy! If you like cheese you can have it on the salad too, otherwise it works fine just as it is. |
|
Very berry sallad (2 portioner)
300-400g blandad sallad, jag hade babyspenat, rucola, röd roman och röd mangold
150g färska hallon
150g färska jordgubbar, halverade 2-3 färska fikon, skurna i klyftor
50g pinjenötter, torrostade eller som de är
en skvätt olivolja
flingsalt
valfri ost om du så önskar, ex camembert, ädelost etc.
Blanda samman samtliga ingredienser. Precis innan serveringen ringla över olivolja och strö flingsalt över. Njut av den härliga salladen! :) |
|
Ost på för den som önskar det. Min svärmor tyckte det var så gott så!
With cheese on top. My mother-in-law loved it!
|
|
English
Very Berry Salad (2 servings)
300-400 g salad of your choice, I used baby spinach, rocket/rucola leaves, red romain lettuce and red swiss chard
150g fresh raspberries
150g fresh strawberries, cut in halves 2-3 fresh figs, cut in pieces
50g pine nuts, slightly toasted or raw
a drizzle of olive oil
salt flakes
cheese of your choice, camembert, blue cheese etc. (optional)
Blend all the ingredients, drizzle olive oil when serving and season with some salt flakes. Enjoy the lovely salad! :) |
Jag ser en solglimt faktiskt, så jag kan allt tänka mig den här salladen just nu. Och alla andra dagar. Men MED ost!
ReplyDeleteÅh, Amy, jag måste bekänna: Jag gillar inte färska fikon... Men bär och dig gillar jag. Kramar!!!
ReplyDeleteMums vad det ser gott ut! Kram Sofia
ReplyDeleteDen ser så god ut och färska frukter och bär i sallad är toppen. Kram
ReplyDeleteSer så härligt gott ut, och tänk - den skrämde ju iväg det där höstrusket som vågade visa sej igår:)
ReplyDeleteKramarrrrrrrr!
Fräscha smaker i en härlig sallad, tror nog jag tar ost i min. Och salladen verkar ha jagat iväg höstrusket, sol och klarblå himmel i Kungälv! :)
ReplyDeleteKramizar!
Det är ju faktiskt bärtider nu så din sallad är väl helt rätt i tiden! Sen blir man ju lite pigg av färgglad mat i höstmörket. Piggare än äggmackan och filskålen som sr framför mig nu, det är säkert!
ReplyDeleteÅh! Jag googlade efter recept på smulpaj med kardemumma och hamnade här. Vilken skatt för en vegetarian med kräsna smaklökar, här finns ju mängder med inspiration! Slänger genast in din fina blogg i läslistan.
ReplyDelete