Sunday, September 29, 2013

Fruktspett - Fruit Kabobs or Salad on a stick

Idag har det inte varit många knop gjorda här hemma. Förkylning i kroppen och det har mest varit horisontellt läge som gällt i sängen. Var dock uppe en stund för att göra dessa fruktspett åt barnen. Enkelt, färgglatt och så gott! Bonus är att den jordgubbe ni ser är den sista vi hade kvar på plantan i vår trädgård. Den smakade ljuvligt gott!

Still not feeling well and have just been relaxing today. I was up for a while to do these colourful Fruit Kabobs, or Fruit Salad on a stick if you prefer to call it that, for the kids and they just loved it. It's very easy to make and foremost they taste so yummy!

Till dessa fruktspett har jag använt apelsin, päron, vindruvor och kiwi formade som stjärnor. Jordgubben främst är som sagt odlad i trädgården. Smarrigt och gott mellanmål till både stora som små!

To these Fruit Kabobs I used orange, pear, apple, grapes and kiwi shaped as a star. The strawberry in front is actually from our garden picked fresh today. It tasted so sweet and good. Homegrown is really the thing and these fruit kabobs are a nice snack for both children and adults!

15 comments:

 1. Åh så tråkigt med sjukstuga, Amy! Håkan hör ju till de som sköljer nosen och därför nästan aldrig blir förkyld, kan absolut rekommenderas (om man inte är som Anki och inte gillar att få vatten i näsan förstås...)! Med Kan Jang försöker frugan hålla alla förskolebaskelusker borta, men tyvärr verkar det som att de är på väg att vinna.
  Men c-vitaminer förpackade i fruktform är ingen dålig hjälp det heller mot de där envisa virusen.
  Krya på dej-kramar från oss båda!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag sköljer också nosen lite från och till... eller nethi som det ursprungligen kallas i Indien :) Jag brukar ändå få baskelusker sådär vart 5 år och nu var det dags för mig! Tack för de fina krya på hälsningarna, kram på er!

   Delete
 2. Fräscht och gott! Krya på dig kram!

  ReplyDelete
 3. Gott, gott med fruktspett!
  Usch, så tråkigt med förkylning... Krya på dig!
  Kram kram <3
  //Lana

  ReplyDelete
 4. Ser gott ut krya på dig kram Sofia

  ReplyDelete
 5. Inte kul att vara förkyld.... men då passar en vitaminbomb som denna perfekt! =) Ser jätte fräscht ut. Hoppas du mår bättre nu! Kram kram

  ReplyDelete
 6. Krya på dig Amy! det är inte roligt med de här höstförkylningarna som kommer dessa tider. Hoppas du också tog dig ett fruktspett och laddade upp med vitaminer. Sköt om dig! Kramar <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det gjorde jag... vitaminer fick jag men så värst kry är jag tyvärr inte... men jag kämpar på! Kram!

   Delete
 7. Hoppas att sjuklingen också petade i sig av det nyttiga! Låter inget vidare med förkylning :-( Visst är det häftigt att det fortfarande går att nypa av en och annan jordgubbe på plantorna? Samma på landet, men de är väldigt små nu...

  Krya på dig nu - kram!

  ReplyDelete
 8. Bra att fäktas med fruktspett mot baciluskerna, hoppas du vinner matchen!
  Krya-på-sig-kramar till dig.

  ReplyDelete
 9. Usch, stackars dig! Min förkylning är nu inne på tredje veckan och jag snyter floder ännu. Jag borde legat i sängen längre än tre dagar. Var nu hemma och bli ordentligt frisk innan du går till jobbet. Det straffar sig bara vännen. En varm krya-på-dig-kram!!! Hälsa familjen!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...