Mörk choklad är både gott och hälsosamt. Forskning visar att en liten bit av den mörka chokladen sänker blodsockret och kolesterolvärden. Kakao har dessutom en skyddande effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar. Förutom antioxidanter innehåller mörk choklad också en hel del olika mineraler och vitaminer; zink, natrium, magnesium och kalcium. Även aminosyran tryptofan finns i mörk choklad, den aminosyra som behövs när kroppen ska tillverka serotonin som även är känt som vårt lyckohormon. Dark chocolate is so yummy and healthy. Research shows that a small piece of dark chocolate lowers blood sugar and cholesterol levels. Cocoa has a protective effect against cardiovascular diseases. In addition to antioxidants, dark chocolate also contains a lot of different minerals and vitamins; zinc, sodium, magnesium and calcium. Even the amino acid tryptophan is found in dark chocolate, the amino acid that is needed when the body will produce serotonin which is also known as our "happy" hormone. |
Chokladbräck (ca 10 bitar) 150 g mörk choklad, 75% 1 msk gojibär 1 msk hackade valnötter (eller andra nötter du föredrar) 1 msk pumpafrön 1 msk torkade tranbär en nypa havssalt, valfritt Smält chokladen varsamt (över vattenbad) och häll ut den över en bakpappersklädd plåt. Strö över gojibär, valnötter, pumpafrön, tranbär och havssalt medan chokladen är varm. Platta till lite försiktigt. Låt chokladen kallna i kylskåp eller frys. Ta ut och skär i valfria bitar. Njut av den smarriga chokladen, mums! English Dark Chocolate with goji (about 10 pieces) 150 g dark chocolate, 75% 1 tbsp goji berries 1 tbsp chopped walnuts (or other nuts of your choice) 1 tbsp pepitas/pumkin seeds a pinch of sea salt, optional Melt the chocolate gently (over boiling water) and pour it over a plate which is covered with a sheet of baking paper. Sprinkle goji berries, walnuts, pumpkin seeds, cranberries and sea salt while the chocolate still is warm. Flatten gently. Let the chocolate cool in the refrigerator or freezer for a while. Remove and cut into pieces. Enjoy the scrumptious chocolate, yum! |
Monday, September 16, 2013
Mörk choklad med gojibär - Dark Chocolate with goji
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Inte helt fel att gilla choklad med andra ord:) Det här ser så läckert ut!
ReplyDeleteChoklad är aldrig fel! ;)
DeleteLåter jättegott! Jag brukar göra chokladbräck med torkade blåbär och rostad hackad mandel.
ReplyDeleteDet låter också jättegott!
DeleteNyttigt och supergott! Kan ju inte bli bättre :) Ser superläcker ut!
ReplyDeleteJa precis, det var så gott så!
DeleteMan blir lycklig av choklad :) När vi bodde i Singapore köpte vi en gång 99% choklad, den var bitter, men gick att äta, men inget vi köpte på nytt :) Kram, hoppas du mår bra.
ReplyDeleteJa, det blir man :) 99% har jag också smakat på en chokladprovning.... nej lite mindre %-halt får det nog vara!
DeleteHärligt! Det ser ut som om du har blåbär i också. Synvilla?
ReplyDeleteInga blåbär Kjersti... definitivt en synvilla!
DeleteDu som är så kreativ kommer säkert på en hel del spännande recept. Hade inte haft något emot att få äta din mat dagligen! =) Kram på dig
ReplyDeleteJag tackar för dina fina ord, kram!
DeleteÅh så gott och vackert! Choklad är underbart och jag gillar mörk choklad allt mer. God kvalitet är viktig för mig - då äter jag gärna en rejäl bit. Kram!
ReplyDeleteInstämmer till fullo med dig kära vän, kram!
DeleteBåde fantastiskt vackert och mycket gott. Helt naturliga färger på detta godiset dessutom.
ReplyDeleteAbsolut vännen, det var så gott så det får göras om snart igen!
DeleteGud vad gott det ser ut!!!! :)
ReplyDeleteååh ser så gott ut! Och låter helt fantastiskt. Älskar choklad och blev så glad när jag upptäckte att man kan njuta med världens bästa samvete av rå (även mörk kanske) choklad. Älskar din blogg! Massa kramar
ReplyDeleteSnyggt och gott!
ReplyDelete