Överblivna mogna bananer hemma? Skär dom i bitar och frys in! Släng i några bananslantar i en smoothie eller varför inte göra den här goda glassen?! Bananglass är faktiskt riktigt gott och du kan variera det genom att ha i valfritt nötsmör (eller varför inte Nutella mums), rostade hackade nötter och mandlar eller andra frukter och bär. Annars har vi haft en helt fantastisk helg, solen har strålat riktigt varmt och vi har suttit med släkt och vänner på altanen i dagarna två... dessa första vårdagar är de bästa. Man har allt framför sig och det är bara underbart att se både trädgård och grannar vakna till liv. Leftover ripe bananas at home? Cut them into chunks and freeze! Throw in some banana pieces in a smoothie or why not make this delicious ice cream?! Banana ice cream is actually really good and you can vary it by having nut butter (or why not Nutella mmm), toasted chopped nuts and almonds or other fruits and berries. We had a fantastic weekend, the sun has been shining really hot and we have sat with family and friends on the patio both days ... these first spring days are the best and it's just wonderful to see both garden and neighbors awakening. |
Bananchokladglass (2 portioner) 2 mogna bananer, skivade och frusna i minst 6 timmar 1 msk rå kakao (eller 1,5 msk Nutella) Används rå kakao bör lite sötning användas (agavesirap eller annat valfritt). 2-3 msk kokosmjölk 5 valnötter, grovt hackade Mixa frusna bananbitar, kokosmjölk och kakao/nutella till en krämig konsistens. Tillsätt valnötter och servera omedelbart. Njut av glassen! English Chocolate Banana Ice Cream (2 servings) 2 ripe bananas, cut into chunks and frozen for at least 6 hours 1 tbsp raw cacao (or 1,5 tbsp chocolate hazelnut spread) If raw cacao is used a drizzle of agave nectar or other sweetener will be suitable. 2-3 tbsp coconut milk 5 walnuts, roughly chopped Add the frozen bananas, coconut milk and the cacao/chocolate hazelnut spread to a food processor; pulse and blend until smooth. Add the chopped walnuts and serve immediately. Enjoy! |
Sunday, March 30, 2014
Chocolate Banana Ice Cream
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Att använda frysta bananer är så bra, till exempel smoothies blir så mycket krämigare! Din glass såg så god ut :)
ReplyDeleteJag har alltid banan i frysen :) Så gott att göra just glass eller smoothie på dem. Kram!
ReplyDeleteÄntligen lägger någon ut receptet. Har sett det här på instagram flera gånger. TACK:)
ReplyDeleteHMMM looks delicious! I'm gonna try these out one day for sure!
ReplyDeleteI am following you on bloglovin, wanna do the same?
xoxo Jennifer
www.lifting-fairy.blogspot.com
Åh, så smaskigt! Måste testa! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Åh... Det är så gott! har aldrig testat att ha i valnötter, men det lär ju bara göra glassen ännu godare!
ReplyDeleteÄven här vilar det bananbitar i frysen så det finns ju en viss risk, eller chans, att de hamnar i en chokladglass till helgen!
ReplyDeleteVisst är det härligt med vädret som vi har nu, vi håller tummarna för att det håller i sej länge, länge. Livet blir lite lättare, folk gladare och humöret höjs några snäpp! Att det snart är dags för lite date igen gör ju heller ingenting, som vi längtar!
Tills dess, kramar till dej
Ser gott ut! Jag brukar använda överblivna frysta bananer i smoothies, men glass har jag inte vågat mig på än.
ReplyDeleteJag fryser in hela bananer, mamma höll på att smälla av då hon rotade runt i min frys och hittade fullt av svarta små bananer :-)
ReplyDeleteJag brukar ganska så ofta bjuda mina kollegor på banankaka, eftersom vi ofta bananer över. Kanske ska vara lite förutseende och lägga dem i frysen innan de blir bruna. En kollega tipsade att göra glasspinnar av dem som de är. Tror tyvärr inte mina barn uppskattat bananglasspinne, då hellre din glass. Ser supersmarrig ut!
ReplyDeleteSes snart!
Pöss!
Det där tillhör en av mina favoriter! Har alltid frusna bananslantar i frysen om jag skulle bli sugen (vilket jag blir dagligen!) ^^
ReplyDelete