Raw food chokladmoussetårta (ca 8-10 personer)
Botten:
3 dl blandade nötter (jag tog mandlar och cashewnötter)
1 msk rå kakao
10 färska dadlar
Chokladmoussetopping:
4 bananer
3 avokado
6 msk rå kakao
6 msk kokosolja, smält
2 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 msk kokos- eller agavesirap eller annat sötningsmedel som önskas
Mixa nötter och rå kakao till ett mjöl. Lägg sedan i dadlar och mixa till en kletig smet. Lägg ut smeten i en form och ställ in den i frysen.
Mixa bananer, avokado, kakaopulver, smält kokosolja, vaniljpulver och kokos- eller agavesirap till en fluffig smet. Ställ in den en stund i frysen och förvara den sedan i kylen en stund innan den ska smetas över tårtbotten.
Garnera tårtan med valfri färsk frukt och bär. Jag använde jordgubbar, blåbär och passionsfrukt. Även mörk choklad hade varit gott. Mumsfillibaba!
English
Raw Food Chocolate Mousse Cake (servings approx. 8-10)
Crust:
3 dl (almost 1,5 cups) mixed nuts (I used almonds and cashews)
1 tbsp of raw cacao
10 fresh dates
Chocolate Mousse:
4 bananas
3 avocado
6 tbsp raw cacao
6 tbsp coconut oil, melted
2 tsp organic vanilla powder or pure vanilla extract
3 tbsp coconut nectar/agave nectar or other sweetener of choice
Mix nuts and raw cacao into a flour. Then add the dates and mix to a sticky batter. Place the mixture into a mold and set it in the freezer.
Mix bananas, avocados, cacao, melted coconut oil, vanilla and coconut/agave nectar to a fluffy batter. Set it for a while in the freezer and store it in the fridge for a while before smearing it over the cake base.
Garnish the cake with fresh fruits and berries of your choice. I used strawberries, blueberries and passion fruit. Also dark chocolate is good. Yummilicious! |
Vilken snygging till tårta! Trist att sonen inte gillade den. Men det de aldrig smakar kommer de aldrig tycka om... Det är bara att fortsätta lags nya grejer! :)
ReplyDeleteEn tårta helt i min smak, yum! Kram
ReplyDeleteVacker tårta i alla fall, säkert god också. Men väntar man sig smaken av kladdkaka, kanske man blir besviken. ;-)
ReplyDeleteKram kram
Wow vilken tårta! Supervacker och den låter grymt god! Den ska jag testa i helgen (men i mindre sats, sambon gillar varken sötsaker eller choklad - mer till mig ;) )
ReplyDeleteGrattis till sonen! :)
ReplyDeleteHi, hi, inte lätt att servera något nytt till små barn....;)
Men jag ska faktiskt testa din tårta till min blivande 15-åring i maj! :)
Ha en fin dag!
Kramar!
//Lana
hello!
ReplyDeleteyour blog is awesome! I love your style and your pictures!
I am following you on bloglovin and Instagram, wanna do the same?
xoxo
www.lifting-fairy.blogspot.com
Ser helt fantastisk ut! Vilket konstverk!
ReplyDeleteJa, det är inte lätt att få alla att gilla allt. Jag tror att jag hade uppskattat din fina tårta! Kram.
Verkligen vacker att se på. Men förväntar man sig smaken av smarrig chokladkaka kanske besvikelsen blir stor. Kul att testa nya recept men vi tror nog att vi håller oss till "gammal hederlig tårta" när våra bemärkelsedagar ska firas.
ReplyDeleteKramizar!
Man kan inte tillfredsställa alla :)
ReplyDeleteMen snygg är den, och jag skulle nog kunna tänka mig en bit - raw or not.
Jag är ganska övertygad om att jag hade sällat mig till äslkarnas skara. Låter ju jättegott! Och vilken vacker bild!
ReplyDeleteJag är nog en av dom som skulle ha älskat den! Den är dessutom mycket vacker!
ReplyDeleteSkitsnygg tårta! Och den ser supergod ut. Den hade jag gärna tagit på min födelsedag:)
ReplyDeleteHaha, jag kan trösta dig med att min unge inte äter något av det jag bakar, förutom paj då möjligtvis :-)
ReplyDeleteLäcker tårta! Det är nog lite som med godis. De vill hellre ha giftgröna ormar av nån konstgjord gelé, än nyttigare choklad och nötter. Åtminstone till en viss ålder. Kram!
ReplyDeleteMina barn äter inte så mycket gelé heller Erika... däremot älskar de choklad och glass! Och nötter älskar de haha :)
Delete