Monday, March 24, 2014

Raw Food Chocolate Mousse Cake

Då var det dag igen! Födelsedagsfirande för vår yngste son... jag kan inte förstå att han redan fyller 4 år! Tyckte han nyss anlände, tiden går verkligen fort när man har det trevligt så är det helt enkelt. :) Jag ville testa att göra en raw tårta och vad säger man? Jag och hälften av sällskapet fullkomligt älskade den! Den andra hälften knorrade och ojade sig så in i.... haha. Vad sonen tyckte? Njae... han smakade på den i stort sett 5 sekunder och sen spottade han bestämt ut den och sa blääähh mamma! Haha, tji fick jag! Framöver får det bli en gammal hederlig tårta (eller rulltårta som han älskar!). Jaja, experimenterar man inte så får man inte reda på vad de små liven tycker om. Jag å andra sidan fullkomligt älskade tårtan! Stort plus att den var så enkel att tillaga och den kan förberedas kvällen innan om så önskas.

This weekend we celebrated my youngest son who turned 4 years old. Time really flies... it seems like he just arrived a while ago and he is already this big. :) I wanted to make a raw food cake just to try it amongs family and friends. What can I say? Half of the company loved it and the other half didn't enjoy it that much. What did my son think? Well, he had it in his mouth for about 5 seconds and then he spitted it out and said loud and clearly yuk mommy! Haha! Next time I will have to make a traditional birthday cake for him. But it's always good to experiment with food... this way I know what the little ones like and don't. I on the other hand completely loved the cake! It's also very easy to make and you can prepare it the evening before if you wish.

Läckert god och garnerad med härliga frukter och bär!
Yummilicious and garnished with fresh fruits and berries!
Raw food chokladmoussetårta (ca 8-10 personer)
Botten:
3 dl blandade nötter (jag tog mandlar och cashewnötter)
1 msk rå kakao
10 färska dadlar

Chokladmoussetopping:
4 bananer
3 avokado
6 msk rå kakao
6 msk kokosolja, smält
2 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 msk kokos- eller agavesirap eller annat sötningsmedel som önskas

Mixa nötter och rå kakao till ett mjöl. Lägg sedan i dadlar och mixa till en kletig smet. Lägg ut smeten i en form och ställ in den i frysen.

Mixa bananer, avokado, kakaopulver, smält kokosolja, vaniljpulver och kokos- eller agavesirap till en fluffig smet. Ställ in den en stund i frysen och förvara den sedan i kylen en stund innan den ska smetas över tårtbotten.

Garnera tårtan med valfri färsk frukt och bär. Jag använde jordgubbar, blåbär och passionsfrukt. Även mörk choklad hade varit gott. Mumsfillibaba!

English
Raw Food Chocolate Mousse Cake (servings approx. 8-10)
Crust:
3 dl (almost 1,5 cups) mixed nuts (I used almonds and cashews)
1 tbsp of raw cacao
10 fresh dates

Chocolate Mousse:
4 bananas
3 avocado
6 tbsp raw cacao
6 tbsp coconut oil, melted
2 tsp organic vanilla powder or pure vanilla extract
3 tbsp coconut nectar/agave nectar or other sweetener of choice

Mix nuts and raw cacao into a flour. Then add the dates and mix to a sticky batter. Place the mixture into a mold and set it in the freezer.

Mix bananas, avocados, cacao, melted coconut oil, vanilla and coconut/agave nectar to a fluffy batter. Set it for a while in the freezer and store it in the fridge for a while before smearing it over the cake base.

Garnish the cake with fresh fruits and berries of your choice. I used strawberries, blueberries and passion fruit. Also dark chocolate is good. Yummilicious!

15 comments:

  1. Vilken snygging till tårta! Trist att sonen inte gillade den. Men det de aldrig smakar kommer de aldrig tycka om... Det är bara att fortsätta lags nya grejer! :)

    ReplyDelete
  2. En tårta helt i min smak, yum! Kram

    ReplyDelete
  3. Vacker tårta i alla fall, säkert god också. Men väntar man sig smaken av kladdkaka, kanske man blir besviken. ;-)

    Kram kram

    ReplyDelete
  4. Wow vilken tårta! Supervacker och den låter grymt god! Den ska jag testa i helgen (men i mindre sats, sambon gillar varken sötsaker eller choklad - mer till mig ;) )

    ReplyDelete
  5. Grattis till sonen! :)
    Hi, hi, inte lätt att servera något nytt till små barn....;)
    Men jag ska faktiskt testa din tårta till min blivande 15-åring i maj! :)
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  6. hello!
    your blog is awesome! I love your style and your pictures!

    I am following you on bloglovin and Instagram, wanna do the same?
    xoxo
    www.lifting-fairy.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Ser helt fantastisk ut! Vilket konstverk!
    Ja, det är inte lätt att få alla att gilla allt. Jag tror att jag hade uppskattat din fina tårta! Kram.

    ReplyDelete
  8. Verkligen vacker att se på. Men förväntar man sig smaken av smarrig chokladkaka kanske besvikelsen blir stor. Kul att testa nya recept men vi tror nog att vi håller oss till "gammal hederlig tårta" när våra bemärkelsedagar ska firas.

    Kramizar!

    ReplyDelete
  9. Man kan inte tillfredsställa alla :)
    Men snygg är den, och jag skulle nog kunna tänka mig en bit - raw or not.

    ReplyDelete
  10. Jag är ganska övertygad om att jag hade sällat mig till äslkarnas skara. Låter ju jättegott! Och vilken vacker bild!

    ReplyDelete
  11. Jag är nog en av dom som skulle ha älskat den! Den är dessutom mycket vacker!

    ReplyDelete
  12. Skitsnygg tårta! Och den ser supergod ut. Den hade jag gärna tagit på min födelsedag:)

    ReplyDelete
  13. Haha, jag kan trösta dig med att min unge inte äter något av det jag bakar, förutom paj då möjligtvis :-)

    ReplyDelete
  14. Läcker tårta! Det är nog lite som med godis. De vill hellre ha giftgröna ormar av nån konstgjord gelé, än nyttigare choklad och nötter. Åtminstone till en viss ålder. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina barn äter inte så mycket gelé heller Erika... däremot älskar de choklad och glass! Och nötter älskar de haha :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...