Nam, nam, nam! Detta är verkligen hur gott som helst kan jag lova er och hör och häpna, jag har bara haft brownie med på bloggen en gång tidigare. Fråga mig inte varför det har blivit så... förmodligen har jag gjort det för tre år sedan och sedan glömt bort dom... hur kunde jag det? Dessa brownies äts gärna med fördel dagen efter för då blir de sådär riktigt smarriga.... njut! Nom, nom, nom! These brownies are ooey gooey and just delicious. This is the second time I have brownies on the blog but hopefully not the last... Last time was about 3 years ago and I wonder how I could forget about them? They are great to eat the same day but gets even more yummy the day after. Enjoy! |
||
|
||
Choklad Brownies (6-8 bitar) 2,5 dl vetemjöl eller annat valfritt mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 krm ekologiskt vaniljpulver 1 msk (rå) kakao eller 2 msk mörk chokladknappar 0,5 tsk havssalt 0,5 dl kokosolja, smält (annan olja går lika bra) 0,5 dl kokos- eller agavesirap eller annan sötning du önskar lite mindre än 1 dl (0,8 dl) mjölk, jag använde mandelmjölk 2 mogna bananer, mosade Topping ev nötsmör (jag tog hemmagjort jordnötssmör) 100-150g mörk choklad, smält Sätt ugnen på 165 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke och tillsätt de blöta. Smörj en avlång form (eller lägg bakplåtspapper i), häll över smeten och skjuts in i ugnen i ca 25-30 min (mindre tid om man vill ha lite kladdigare brownies). Känn med en sticka så kakan är klar. När kakan svalnat kan ev lite nötsmör bres på och häll sedan försiktigt över den smälta mörka chokladen. Låt stå i kylskåpet i 1-2 timmar. Skär upp i bitar och förvara eventuellt överblivna brownies i kylskåpet. Njut i massor! English Chocolate Ooey Gooey Brownies (yields 6-8) 2,5 dl (1 cup) flour of choice (I used all-purpose) 1 tsp baking powder 1 tsp baking soda a pinch of organic vanilla powder or a few drops of vanilla extract 1 tbsp (raw) cacao or 2 tbsp dark chocolate chips 0,5 tsp sea salt 0,5 dl (1/4 cup) coconut oil, melted (or another oil of your choice) 0,5 dl (1/4 cup) coconut/agave nectar, maple suryp or other sweetener of your choice 0,8 dl (1/3 cup) milk of choice (I used almond milk) 2 ripe bananas, mashed Topping nut butter, I used homemade peanut butter (optional) 100-150g dark chocolate, melted Preheat the oven to 165C/325F. Mix all dry ingredients in a bowl and add the wet. Grease a 8x8 baking pan (or line a parchment paper) pour the batter into the pan and put it in the oven for about 25-30 minutes (less time if you like the brownies more goey). Feel with a stick so the cake is ready. When it has cooled down, spread the nut butter over the cake (optional) and carefully pour the melted dark chocolate on top. Put it in the fridge for 1-2 hours to set and then cut it into pieces. Store in the fridge if you get any left overs (I seriously doubt that...). Enjoy lots! |
Monday, March 3, 2014
Dark Chocolate Brownies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Åh, så gott! Choklad och nötsmör - ja, tack :) Kram!
ReplyDeleteNu är ju vi inte så med i svängen på alla de här nya mjölsorterna som dyker upp överallt, men vi är väldigt intresserade och gillar att testa dom. Så därför, tror du som har lite mer koll på bakningsverk, att det går att göra dessa med mandelmjöl istället för vetemjöl? Det hade ju varit så himla kul om det hade gått att fixa till när det är bjudningar på tapeten:)
ReplyDeleteAnnars är allt bra här nere, vi börjar längta efter april månad nu lite och det ska bli så himla roligt att träffa dej igen Amy!
Hoppas allt är bra med dej också, vännen,
kramar i massor!
Mums fina Amy kram Sofia
ReplyDeleteMmm...låter otroligt gott! Måste testas! :)
ReplyDeleteha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Låter supergott! Förstår om det inte blir några kakor över att frysa in :-)
ReplyDeleteBrownies är alltid lika gott! Och det finns så många varianter! Igår bjöds jag och J på brownies rocky road av grannens flicka som bakat de godaste brownies jag ätit på länge. Mums!
ReplyDeleteSjälv tänkte jag baka nån typ av chokladiga kakor i kväll. Det är ju fredag imorgon! Kram! (En månad kvar!)