Monday, September 17, 2012

Rabarber- och kokospaj

Det här receptet har jag funnit hos min bloggvän Katarina. När jag läste om receptet och såg fotona var jag helt enkelt bara tvungen att testa det. Så gott det blev! Nu modifierade jag receptet en aning men kombinationen av rabarber, kokosflingor, vanilj och kokosmjölk var mycket lyckad. Toppbetyg från maken och det är ett bra betyg!

Katarina bor i Singapore och i somras utbytte vi även lite sötsaker med varandra. Jag fick ett paket hemskickat med bl a ingefärsgodis, m&m i kokosnöts- och pretzelsmak samt kaneldroppar som kan användas till bakningen. Tack fina Katarina för ditt paket med godsakerna. :)

Rabarber- och kokospaj (ca 6 portioner)
75 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl kokosmjölk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl rabarber, skalade och skurna i bitar

Glasyr
50 g smör
0,5 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker vitt och poröst. Knäck ett ägg i taget och blanda väl. Tillsätt kokosmjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i en smord, bröad form och strö rabarber på toppen.

Grädda i 200 grader i ca 20 min.

Koka upp glasyringredienserna i en kastrull under omrörning. Lägg blandningen på toppen av rabarberbitarna. Baka kakan ytterligare i 10-15 minuter.

Njut av den smarriga pajen!

Rhubarb Coconut Pie
(6 servings)
Rhubarb with its tangy flavor and coconut that is sweet is a nice combination in this pie.

75 g butter
1 dl sugar
2 eggs
1 dl coconut milk
2,5 dl flour
2 tsp baking powder
2 tsp vanilla sugar (mix vanilla powder with sugar)
3 dl rhubarb, cut in small pieces

Glaze
50 g butter
0,5 dl sugar
1,5 dl coconut flakes
2 tsp vanilla sugar (mix vanilla powder with sugar)

Beat butter and sugar. Add eggs, one at a time and mix well. Add the coconut milk, flour and baking powder. Pour batter into a greased and floured baking pan (with removable bottom) and sprinkle the rhubarb on top. Bake at 200 degrees for about 20 minutes.

Heat the glaze ingredients in a saucepan, stirring, and add the mixture on top of the rhubarb pieces. Bake the pie for another 10-15 minutes.

Enjoy lots!

33 comments:

  1. Tack snälla Amy och jag är glad att ni gillade pajen! Godiset du skickade njuter vi av lite i gången! Mycket uppskattat, tack! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Varsågod, så kul att ni fortfarande njuter av lakritsen jag skickade!

      Delete
  2. Det hörs ju redan på "namnet" att det här inte kan bli annat än gott! Vilka smaker. Roligt när sådana här godsaker sprids och den här gången ända från Singapore :-)

    Ha en fin vecka och kram!

    ReplyDelete
  3. vad kul att byta grejer med varandra:) Sätter igång skaparglädjen i köket:)

    ReplyDelete
  4. Tänk vilken glädje man kn ha av varandra i matbloggarvärlden, underbart!
    Pajen låter verkligen ljuvligt god, kul med lite annorlunda smaksättning än den vanliga.

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja matbloggarvärlden är sannerligen underbar!

      Delete
  5. Ser så gott ut och ja visst är de kul och få saker som inte finns och köpa här.

    ReplyDelete
  6. Vad gott det låter! Kul med kokosmjölk i!

    ReplyDelete
  7. Det här receptet har jag sneglat på, ser och låter otroligt gott.

    Bloggvänner is da shit!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  8. Yummy for the tummy! Det var så länge sedan jag bakade något, och när jag ser sådana här recept, blir man inte mindre sugen direkt!

    ReplyDelete
  9. Vilken god kaka!! Kul att få lite annorlunda saker hemskickat!!

    ReplyDelete
  10. kokosglasyr gör ju vilken kaka som helst helfestlig :) annars är jag ju varken rabarber- eller pajmänniska, men kokos gillar jag!

    ReplyDelete
  11. Åh, detta lät ju väldigt gott!! Jag har en förkärlek för kokos.
    Ja, det var ett tag sedan. Har haft väldigt mycket och då kommer ju alla bloggar och bloggen i skymundan -tråkigt nog. Men vid månadsskiftet står jag väl "mellan två jobb" som man så fint kan säga så då lär det ju bli desto mera tid ;)
    Jag är allt inne och kollar hos dig fast att jag inte kommenterar - det är roligt att det går så bra för sig!
    Är allt bra med dig annars?
    kram /Emma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just kokos blev så gott i den här pajen.
      Jag förstår, det blir så ibland... ja då lär du ha mer tid för bloggandet härligt!

      Delete
  12. Mysigt med bloggvänner världen runt! Pajen ser annorlunda och väldigt festlig ut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, bloggvänner är alltid trevligt att ha :)

      Delete
  13. Mums, den pajen borde ju passa fint med mango också, tror du inte?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Testa med mango Moma och berätta sen hur det blev!

      Delete
  14. Va, har du fortfarande rabarber i landet? Vilken lyx. Mina sist stjälkar har sloknat. Pajen låter jättegod!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De sista jag hade kvar förra helgen Remsan. Nu är de slut för i år. Pajen var supergod verkligen!

      Delete
  15. Vilken fin bild på pajen! Du är duktig på att få till fina bilder:)...och gott låtere det också! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla så glad jag blir! Denna bilden tog en stund att få till men till slut lyckades ja minsann :)

      Delete
  16. Tack alla för era fina kommentarer. Mycket god paj som jag verkligen rekommenderar er alla att testa!

    ReplyDelete
  17. Ja, bloggvänner ska inte underskattas, de är guld värda! :) Och vad kul när man byta godsaker med varandra.

    Den lät väldigt spännande den här pajen, men vi har lite svårt för kokos i vårt kök. Är pajen väldigt "kokosstark" i smaken?

    ReplyDelete
  18. Åh så gott! Kan tänka mig att rabarber och kokos är en oslagbar kombination :D

    ReplyDelete
  19. Åh vilken fin paj! Den ser ljuvligt god ut :)

    ReplyDelete
  20. Ah, vad gott att kombinera kokos och rabarber i paj. MMmmmmm!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...