Det här receptet har jag funnit hos min bloggvän Katarina. När jag läste om receptet och såg fotona var jag helt enkelt bara tvungen att testa det. Så gott det blev! Nu modifierade jag receptet en aning men kombinationen av rabarber, kokosflingor, vanilj och kokosmjölk var mycket lyckad. Toppbetyg från maken och det är ett bra betyg! Katarina bor i Singapore och i somras utbytte vi även lite sötsaker med varandra. Jag fick ett paket hemskickat med bl a ingefärsgodis, m&m i kokosnöts- och pretzelsmak samt kaneldroppar som kan användas till bakningen. Tack fina Katarina för ditt paket med godsakerna. :) |
|
Rabarber- och kokospaj (ca 6 portioner) 75 g smör 1 dl socker 2 ägg 1 dl kokosmjölk 2,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 3 dl rabarber, skalade och skurna i bitar Glasyr 50 g smör 0,5 dl socker 1,5 dl kokosflingor 2 tsk vaniljsocker Vispa smör och socker vitt och poröst. Knäck ett ägg i taget och blanda väl. Tillsätt kokosmjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i en smord, bröad form och strö rabarber på toppen. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Koka upp glasyringredienserna i en kastrull under omrörning. Lägg blandningen på toppen av rabarberbitarna. Baka kakan ytterligare i 10-15 minuter. Njut av den smarriga pajen! Rhubarb Coconut Pie (6 servings) Rhubarb with its tangy flavor and coconut that is sweet is a nice combination in this pie. 75 g butter 1 dl sugar 2 eggs 1 dl coconut milk 2,5 dl flour 2 tsp baking powder 2 tsp vanilla sugar (mix vanilla powder with sugar) 3 dl rhubarb, cut in small pieces Glaze 50 g butter 0,5 dl sugar 1,5 dl coconut flakes 2 tsp vanilla sugar (mix vanilla powder with sugar) Beat butter and sugar. Add eggs, one at a time and mix well. Add the coconut milk, flour and baking powder. Pour batter into a greased and floured baking pan (with removable bottom) and sprinkle the rhubarb on top. Bake at 200 degrees for about 20 minutes. Heat the glaze ingredients in a saucepan, stirring, and add the mixture on top of the rhubarb pieces. Bake the pie for another 10-15 minutes. Enjoy lots! |
Monday, September 17, 2012
Rabarber- och kokospaj
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tack snälla Amy och jag är glad att ni gillade pajen! Godiset du skickade njuter vi av lite i gången! Mycket uppskattat, tack! Kram
ReplyDeleteVarsågod, så kul att ni fortfarande njuter av lakritsen jag skickade!
DeleteDet hörs ju redan på "namnet" att det här inte kan bli annat än gott! Vilka smaker. Roligt när sådana här godsaker sprids och den här gången ända från Singapore :-)
ReplyDeleteHa en fin vecka och kram!
Underbara smaker i kombination :)
Deletevad kul att byta grejer med varandra:) Sätter igång skaparglädjen i köket:)
ReplyDeleteTänk vilken glädje man kn ha av varandra i matbloggarvärlden, underbart!
ReplyDeletePajen låter verkligen ljuvligt god, kul med lite annorlunda smaksättning än den vanliga.
Kramar
Ja matbloggarvärlden är sannerligen underbar!
DeleteSer så gott ut och ja visst är de kul och få saker som inte finns och köpa här.
ReplyDeleteVad gott det låter! Kul med kokosmjölk i!
ReplyDeleteDet här receptet har jag sneglat på, ser och låter otroligt gott.
ReplyDeleteBloggvänner is da shit!
Kram Malin
Yummy for the tummy! Det var så länge sedan jag bakade något, och när jag ser sådana här recept, blir man inte mindre sugen direkt!
ReplyDeleteVilken god kaka!! Kul att få lite annorlunda saker hemskickat!!
ReplyDeleteMums!!
ReplyDeletekokosglasyr gör ju vilken kaka som helst helfestlig :) annars är jag ju varken rabarber- eller pajmänniska, men kokos gillar jag!
ReplyDeleteKokosglasyr is da thing!
DeleteÅh, detta lät ju väldigt gott!! Jag har en förkärlek för kokos.
ReplyDeleteJa, det var ett tag sedan. Har haft väldigt mycket och då kommer ju alla bloggar och bloggen i skymundan -tråkigt nog. Men vid månadsskiftet står jag väl "mellan två jobb" som man så fint kan säga så då lär det ju bli desto mera tid ;)
Jag är allt inne och kollar hos dig fast att jag inte kommenterar - det är roligt att det går så bra för sig!
Är allt bra med dig annars?
kram /Emma
Just kokos blev så gott i den här pajen.
DeleteJag förstår, det blir så ibland... ja då lär du ha mer tid för bloggandet härligt!
Mysigt med bloggvänner världen runt! Pajen ser annorlunda och väldigt festlig ut!
ReplyDeleteJa, bloggvänner är alltid trevligt att ha :)
DeleteMums, den pajen borde ju passa fint med mango också, tror du inte?
ReplyDeleteTesta med mango Moma och berätta sen hur det blev!
Deletewow så gott =)
ReplyDeleteVa, har du fortfarande rabarber i landet? Vilken lyx. Mina sist stjälkar har sloknat. Pajen låter jättegod!
ReplyDeleteDe sista jag hade kvar förra helgen Remsan. Nu är de slut för i år. Pajen var supergod verkligen!
DeleteVilken fin bild på pajen! Du är duktig på att få till fina bilder:)...och gott låtere det också! Kram
ReplyDeleteTack snälla så glad jag blir! Denna bilden tog en stund att få till men till slut lyckades ja minsann :)
DeleteTack alla för era fina kommentarer. Mycket god paj som jag verkligen rekommenderar er alla att testa!
ReplyDeleteJa, bloggvänner ska inte underskattas, de är guld värda! :) Och vad kul när man byta godsaker med varandra.
ReplyDeleteDen lät väldigt spännande den här pajen, men vi har lite svårt för kokos i vårt kök. Är pajen väldigt "kokosstark" i smaken?
Åh så gott! Kan tänka mig att rabarber och kokos är en oslagbar kombination :D
ReplyDeleteser gott ut!
ReplyDeleteÅh vilken fin paj! Den ser ljuvligt god ut :)
ReplyDeleteAh, vad gott att kombinera kokos och rabarber i paj. MMmmmmm!!
ReplyDelete