Earth hour ikväll och den stora frågan lyder, kommer ni att släcka ner mellan kl 20.30-21.30 för en ljusare framtid? Maken brukar alltid säga lite skämtsamt att hos oss behövs ingen earth hour, vi brukar för det mesta ha rätt så nedsläckt hemma... och han har helt rätt, min käre make. Vi myser ofta på kvällarna med levande ljus, dvs om vi inte är bortbjudna eller ska ha gäster hemma. Speciellt vintertid vilket gör det mörka kalla vinterhalvåret lite mysigare! :) Eftersom denna blogg är vegetarisk så är den helt och hållet i earth hours anda eftersom just vegetarisk mat rekommenderas ur perspektivet en hållbar utveckling. Grekisk mat är en stor favorit hemma hos oss och det blir en liten twist i form utav sultanrussin i den här salladen. Sultanrussin är små runda söta gulbruna torkade druvor som kommer från Turkiet. Russinen är mycket goda och jag rekommenderar er starkt att testa dessa om ni inte redan har gjort det! |
Grekisk bulgursallad (ca 4 port) 3-4 dl bulgur 100-150 gr fetaost, skuren i bitar soltorkade tomater, strimlade 1 röd lök, skivor 1 tomat eller 7-8 cocktailtomater 1 bit gurka, ca 8 cm skuren i bitar 1 dl svarta oliver isbergssallad, skuren 0,5 dl sultanrussin rucola bladpersilja Dressing olivolja lime eller citronsaft örtkrydda/salladskrydda eller någon annan krydda ni tycker är lämplig svartpeppar Blanda ihop ovan till en dressing Pressa över limesaft/citronsaft och krydda. Gör så här Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet och låt kallna helt. Blanda ihop grönsaker, fetaost, oliver, sultanrussin, rucola och isbergssallad med bulguren. Riv bladpersiljan med fingrarna och lägg i. Häll över dressingen och låt dra en stund i kylskåpet. Njut av den härliga salladen! |
Saturday, March 31, 2012
Grekisk bulgursallad
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Apropå nedsläckt. Jag är sugen att testa restaurangen i Stockholm (nästa gång vi åker dit) där man äter helt i mörker. Undra hur det är att äta mat i totalt mörker som man dessutom inte lagat själv.
ReplyDeleteSpännande, har hört talas om restaurangen men hade nog glömt bort den lite ändå... ;) Kanske bra med nedsläckt så man får koncentrera sig på smaken?
DeleteSer mycket gott ut som allt annat smaskigt du lagar mums : ) kram Sofia hörde rykten av Remsan om en bloggträff jag är på : ) kram Sofia
ReplyDeleteÅh tack tack!
DeleteSå god sallad! Vi släckte alla lampor i hotellrummet och njöt ute på balkongen! Kram
ReplyDeleteHoppas ni njöt massor Hovkonditorn! :)
DeleteMin kropp skriker efter vårig grön och fräsch mat, det här ser ut att vara lösningen på det lilla dilemmat!
ReplyDeleteTesta, Moma!
DeleteVilken härlig sallad!!
ReplyDeleteGott, klart vi släckte
ReplyDeleteHa en skön söndag
Självklart!
DeletePuh! vågar nästan inte gå in och titta hos dig. Tänk om vi har gjort samma typ av matinlägg igen. Men nix idag gick det bra. Jag älskar bulgursallad och med fetaost blir den extra god. Har dock inte provat med russin. Tack för tipset! Kram
ReplyDeleteP.S. har helt missat att släcka ner. Men å andra sidan är vi också precis som ni mycket för dämpad belysning och levande ljus. D.S.
Ja, vi brukar ju ha liknande inlägg ;)
DeleteDämpad belysning is da thing, kram!
grekisk har ja aldrig testat då jag typ gör alltid vanlig sallad eller vår kända taboleh som är sjukt gott,med oxå små gryn i.yummi,nu blev ja allt sugen...
ReplyDeleteTabbouleh är också jättegott Smulan :)
DeleteSå smart att göra en grekisk sallad lite mer matig med bulgur, det ska jag absolut testa. Älskar grekisk sallad men det är inte så mättande... :)
ReplyDelete