Sunday, July 1, 2012

Jordgubbskladdkaka


Tycker ni om jordgubbar med vaniljkräm eller jordgubbar och kladdkaka ska ni baka denna smarriga jordgubbsefterrätt. Den passar bra både till fikat eller som efterrätt. Jag har modifierat originalreceptet en aning och lagt till bakpulver och vaniljsocker.

Ät den som den är, varm eller kall, eller servera kladdkakan med vaniljsås/vaniljvisp. Oavsett hur ni gör lär ni inte bli besvikna, jag lovar! Bjöd vänner och familj på den och jag borde ha gjort en större sats än den dubbla jag gjorde, eftersom allt försvann i ett nafs :)


Jordgubbskladdkaka (ca 6 personer)
150 g smör
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
1 krm bakpulver
2 krm vaniljsocker

Knappt 1 liter jordgubbar
1-2 msk socker

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj, rensa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, knäck i äggen och rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda i de rårörda jordgubbarna i smeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form och baka i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan är lagom kladdig.

Ät den som den är, varm eller kall, eller servera kladdkakan med vaniljsås/vaniljvisp.

Inspirationen på kladdkakan kommer från Bagerskan.

34 comments:

  1. Den såg supersmarrig ut! Ska jag prova. Ha en bra dag! Kate

    ReplyDelete
  2. Ja, tack! Mm, ser ju underbart god ut!

    ReplyDelete
  3. Mmmmm :D Jag såg också receptet hos bagerskan och nu blev jag ÄNNU mer sugen på att prova! Verkligen ett spännande och somrigt recept!

    ReplyDelete
  4. sv: Tack så jättemycket :)

    Den där har jag också funderat på att baka sen jag såg den hos bagerskan.. Nu blev jag ännu mer sugen!

    ReplyDelete
  5. oj oj! en livsfarligt god kaka, enligt min mening. :-) Skulle inte kunna motstå den om den fanns i närheten. Underbar! Hoppas du har haft en bra helg.

    ReplyDelete
  6. Mycket jordgubbar blir det så inte fel med fler variationer med den kära gubben. Det här verkar supergott! Förstår att det inte blev något kvar...

    Ha en bra vecka. Semester nu kanske?

    Kram

    ReplyDelete
  7. Låter som en riktig god kladdkaka, den får man prova!!

    ReplyDelete
  8. Den ser riktigt smarrig ut. Igår provade jag ditt recept på rabarber- och hallon smulpaj men kokos i (med lite mandel också) och eftersom jag inte hade några rabarber hemma hade jag bara hallon i. Den blev riktigt god. :) Tack för ett härligt recept.

    Kram
    Rathai

    ReplyDelete
  9. Ujuj ja den där såg verkligen god ut! Hoppas du haft en trevlig helg / emma

    ReplyDelete
  10. åh, vad gott det ser ut! och sån söt form du hade att baka den i också :)

    och angående frystårtan som jag skrev om så är det nog inte du som är snål smålänning, jag tycker också 60 kronor är hutlöst dyrt för en sån liten tårta. då kan man ju lika gärna gå till ett konditori och få en "riktig" jättefin tårta för samma pris!

    ReplyDelete
  11. a den här har blivit populär och många som prövat den.tyvärr ska ja börja med nyttigare livsstil så nu får ja inte unna mig såna gosaker.så får mätta mig med alla dessa goa bilder

    ReplyDelete
  12. Åhhh Amy det måste jag testa mums kram Sofia

    ReplyDelete
  13. Jo men ja tack, vi tar vars en hit ner:)
    Och dillgrytan, rakt ner i spara-mappen åkte den! Veckans vegetariska middag får den bli.

    Ha en riktigt härlig semester nu, alla i familjen! Njut och koppla av!

    Kramar från oss båda till er.

    ReplyDelete
  14. Jordgubbar i alla former är så gott och i kladdkaka kan det ju inte bli fel :)

    ReplyDelete
  15. Låter grymt god! Frossar i jordgubbar nu!

    ReplyDelete
  16. En riktigt härlig sommarkladdkaka!:)

    Vilka fina bilder du har i din header!

    ReplyDelete
  17. Mums va gott ....som vanligt söta Amy!!

    ReplyDelete
  18. Tusen tack för gratulationen och alla fina ord du lämnat hos mig medan vi varit i den rosa bebisbubblan(som vi iofs fortfarande är i hihi). Hon är verkligen underbar vår lilla Elsa och vi är så lyckliga, tänk att man kan älska något så litet så snabbt :D Det är verkligen som alla pratar om!
    Tror säkert du förstår men det är först nu jag såg din fråga om det gick bra att ta ett recept på en dessert från en kokbok du redan använt och det går självklart bra ändå! Tanken är bara att man ska försöka använda olika böcker men går ju jättebra att använda en bok fler gånger. Så gör ett inlägg så kan jag lägga upp dig nu i efterhand då jag missade dig! :) Annars ligger en ny utmaning uppe!
    Många kramar

    ReplyDelete
  19. Så många som bakat denna jordgubbskladdkaka nu! Jag blir såå sugen. Måste ta och testa detta recept. Jättefin bild du tagit på din kaka!

    http://rebeccastartor.blogspot.se

    ReplyDelete
  20. Vilket roligt recept! Så härligt att kunna använda färska jordgubbar i bakning! Det är inte så ofta man gör det. Jag minns att jag gjort det till jordgubbsmazariner och i smulpaj. Men kladdkaka, ta mig tusan vad gott det låter!

    ReplyDelete
  21. Den här har gått mig förbi, tur att du gjorde den. Låter helt genialiskt med jhordgubbskladdkaka! Har testat med limekladdkaka och det går inte heller av för hackor. Kanske en kombo hade varit något outstanding??

    ReplyDelete
  22. Åh det bara vattnas i munnen på mig! SÅ gott! Tyvärr så har jag inga jordgubbar hemma annars hade jag slängt ihop den direkt. :)

    ReplyDelete
  23. Gud så gott det låter! Jag testade ett recept på vitkladdkaka från Söta Saker som också passade tillsammans med sommarens bär. Jag hade även i rabarber någon gång.

    ReplyDelete
  24. SVAR: det finns ett företa som heter Mutti som säljeer körsbärstomater på burk http://www.mutti-parma.com/sv . Hopppas du hittar det i affären. :-)

    ReplyDelete
  25. Vilken super-kombo! Allt i ett - rena Kinder-ägget ju! Kram

    ReplyDelete
  26. Den låter otroligt läckert!!! Mmmm:)
    STOR KRAM

    ReplyDelete
  27. Åh, så gott! Har gjort något liknande som blev mycket lyckat!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    ReplyDelete
  28. Ser verkligen gott ut! Sommar i en kaka liksom. :)

    ReplyDelete
  29. Tack alla för era fina kommentarer. Får ni chansen så testa gärna kladdkakan, den är verkligen sommar i en kaka och himla god!

    ReplyDelete
  30. Härligt att höra att ni gillar kladdkakan!
    Jag har redan gjort den två gånger i sommar, kommer säkerligen göras snart igen!
    Kram Karin

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...