Monday, July 9, 2012

Pasta med vitlök, chili och parmesan

Denna pastarätt svängde jag ihop häromdagen på några få minuter. Det är inget recept som jag sett någonstans utan denna pastarätt brukade jag göra som (fattig) student. Idérikedomen flödar som mest när man har knappa resurser att tillgå eller hur? Rätten är mycket smakrik och då jag redan hade överbliven kokt spaghetti i kylskåpet gick den snabbt att laga.

Enkelt, smidigt och mycket mycket gott - perfekt för en lat semesterdag helt enkelt! :)


Snabblagad pasta (2-3 port)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta, finriven/pressad
1 salladslök/steklök, tunt skivad
röd chili  (en liten bit), finhackad
2-3 kvisttomater eller 6-7 körsbärstomater, hackade i bitar eller halverade
ca 2-3 portioner kokt pasta (Används nykokt pasta, se då till att den är ordentligt avrunnen annars blir rätten lätt mosig!)
2 kvistar färsk oregano (jag tog grönbladig oregano denna gång)
salt, smaka av med
1 msk olivolja, ringla över
riven parmesanost, strö över


Hetta upp olja och lägg i vitlöken, salladslöken och röd chili. Fräs 1-2 minuter och lägg sedan i tomater, lite salt och oregano. Stek tills tomaterna är mjuka. Lägg i den kokta pastan och stek lätt i 2 min. Smaka av om mer salt och kryddor behövs.

När du serverar pastan, ringla över lite olivolja och strö riven parmesanost över.

Smaklig måltid!

22 comments:

  1. Så gott Amy! Jag kan känna den härliga doften ända hit :) Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jodå, hela huset doftade härligt efter rätten :)

      Delete
  2. håller med om att man blir mer uppfinningsrik när skafferiet ekar tomt, men det är väl som man brukar säga: "nöden är uppfinningarnas moder" :) det ser kanongott ut i alla fall!

    ReplyDelete
  3. Så enkelt och så gott!
    När min man och jag pluggade sparade vi och snålade vi med maten jättemycket under veckan. Det var typ fiskbullar, pasta med tonfisk och makaroner med korv osv. Och när lördagen kom unnade vi oss lite mer lyxig middag med en flaska vin. Den här rätten tycker jag platsar perfekt till lördagskvällen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är nog fler studenter som tänker som ni gjorde :)

      Delete
  4. Ibland är det enklaste gott nog!!! Den här ser jättegod ut!!

    ReplyDelete
  5. Låter verkligen gott och fräscht, perfekt latmansmat på semestern. Det går att komma billigt och gott undan, inte bara med snabbnudlar - helt klart :-)

    ReplyDelete
  6. Enkelt är ibland det allra godaste! Lite god parmesanost kan verkligen lyfta en rätt till en ny dimension!

    ReplyDelete
  7. Älskar rätter som denna! Så lite som smakar så mycket.

    Du och din familj är hjärtligt välkomna till Glommen i sommar, hade varit skoj!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  8. Enkla pastarecept kan man inte få för många av för stressiga eller lata dagar. Tack för detta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuförtiden äts pasta så sällan hos oss så det känns nästan lyxigt, varsågod! :)

      Delete
  9. Underbara pastan, vad skulle vi göra vissa dagar utan den?
    Den här rätten såg riktigt smaskig ut och känns lätt för magen också:)

    ReplyDelete
  10. Det enkla är ofta det goda, och som fattig student uppfinner man allt möjligt! Det ser väldans gott ut! Kramar till dig!

    ReplyDelete
  11. Ser riktigt gott ut! Det som kan se simpelt ut vid första anblicken är ju ofta det godaste. :)

    ReplyDelete
  12. haha, som den student jag är så har jag också svängt ihop variationer på den här rätten, och det är verkligen gott att göra enkla pastavarianter - och det känns dessutom ofta lyxigt! Mums <3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...