Friday, March 22, 2013

Påsk cupcakes

Jodå, jag har en kategori med påsk här på bloggen även om det inte finns så många inlägg där för tillfället... sakta men säkert läggs dock fler blogginlägg till. Häromdagen damp det ner ett litet påskpaket hemma hos oss och där fanns det med en hel del smått och gott som vi kunde pyssla med. Vi bestämde oss för att tillsammans med barnen dekorera de ananas muffins jag senast bakade i ett härligt påsktema.

O'boy, gissa om det uppskattades av de små? Vi hade grymt kul hela familjen när vi höll på med färgning, modellering och stansning av sugarpaste, fjädrar som flög runt i hela huset och sist men inte minst all sugarpaste som bara helt sonika försvann...till slut kom det fram att de små tjuvarna hade ätit upp den: "Men mamma, det var ju så gott så vi kunde inte låta bli!" Hmm, tur att det är lördag tänkte jag tyst för mig själv...
Vi måste göra en kyckling cupcake utbrast sönerna unisont... jodå, pappa fick till en till slut... solen visade sig också denna lördag vilket gjorde vår dag komplett... sol ute, sol i sinnet och framför allt soliga påsk cupcakes i magen mmm!
Själva höll sig barnen mest till att stansa ut små ägg, harar och kycklingar... (nåja, förutom att äta upp arbetsmaterialet). Trevligt var det och fint blev det med de färdiga utstickarna. Roligt för de små att leva ut sin kreativitet på det här viset, annars brukar de ofta följa mitt tårtbakande med stort intresse.
Utstickarna med påsktema är från Panduro Hobby och du finner dom här. (Övrigt som hör påsken till finns på den här länken.)

21 comments:

  1. Vilka jättesöta cupcakes! Måste ta och påskbaka jag med...

    ReplyDelete
  2. Gu va fina,får nog ta en tripp till panduro

    ReplyDelete
  3. Wow, vilka skapelser! Såååå söta! :)
    Man blir så glad av dessa fina färger! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  4. Men guuuuud så söta : ) kram på dig finis! / Sofia

    ReplyDelete
  5. Det var verkligen ett gäng söta cupcakes! Pyssel som går att äta är alltid extra roligt ;-) Kram.

    ReplyDelete
  6. Vilka fina:)
    Ha en riktigt bra dag
    Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  7. Vad fint du hade placerat figurerna på en platta. Har likadana stämplar hemma men har inte testat dom ännu.

    ReplyDelete
  8. vilka söta! jag älskar påskpynt, min absoluta favorit pynthögtid :)

    ReplyDelete
  9. Vilka otroligt söta små muffins. ha en skön dag :)
    Lena från make a head food

    ReplyDelete
  10. Vilka fina! Sugarpaste är så bra och lättarbetat men ingen i vår familj tycker att det är gott... Här får det bli en påsktårta täckt av chokladlera istället.

    Jag gjorde tryffel och kola igår, för att ge bort till påsk. I dag ska jag göra små påskburkar att ge bort. Mysigt att pyssla med de små - det gjorde jag alltid när mina var små. Kram!

    ReplyDelete
  11. Vilka fina små cuppisar. Jag ska göra en chokladtårta när vi ska ha gäster till påsk. Blir nog inget annat påskgodis eller bak. Jo, jag ska baka något påskigt och bjuda på i butiken på påskafton.


    Kram kram

    ReplyDelete
  12. Vad fint! Och visst är det kul när man kan göra något kreativt tillsammans. Måste nästan spana efter något sådan att göra tex. till jag också. Tack för inspirationen! Hoppas du har haft en fortsatt skön och solig helg!

    ReplyDelete
  13. Så söta de blev! Glad påsk, lite i förskott! Kram :)

    ReplyDelete
  14. Åh så sjukt söta! Vilken härlig inspiration till nästa helg :)

    ReplyDelete
  15. Så mysigt med ätbart påskpyssel :)Jättefina dekorationer

    ReplyDelete
  16. Tack snälla för alla era fina kommentarer!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...