Wednesday, July 17, 2013

Isglass - Ice pops

Det är lite glest mellan inläggen här på bloggen men jag antar att ni har full förståelse för detta. Även om semester ännu inte trätt i kraft känns det ändå som om hjärnan slagit om till semester. Solen den har strålat så underbart härligt idag vilket har betytt en massa njutning. Det är så himla skönt. Vi fikar och äter lunch ute på vår innergård på jobbet så det går lättare att arbeta för oss få tappra som är kvar. Jodå, vissa har till och med hunnit komma tillbaka från sin semesterledighet. Den som spar hen har :) När värmen kommer blir man sugen på isglass, eller hur? Jag testade att göra dessa med färsk vattenmelon, jordgubbar och röda vinbär. Enkelt att göra och smarrigt blev det.

Isglass med vattenmelon, jordgubbar och röda vinbär (4 st isglassar)
250 g vattenmelon, skalad
200 g jordgubbar, sköljda och rensade
100 g röda vinbär, sköljda och rensade
ev 1-2 msk vatten

Mixa alltihop och tillsätt ev lite vatten om du så önskar. Lägg några röda vinbär längst ner i glassformarna, häll upp och stick i pinnarna. Frys i minst 4-5 timmar, gärna över natten. Njut!

English
Ice pops with water melon, strawberries and red currant (4 ice pops)
250 g watermelon, peeled
200 g strawberries, rinsed and cleaned
100 g redcurrants, rinsed and cleaned
1-2 tbsp water (optional)

Mix everything in a blender and add a little water (if you wish). Place some red currants at the bottom of the ice pops molds, pour up and put the stick on top. Freeze for at least 4-5 hours, preferably overnight. Enjoy!

19 comments:

  1. Mmm...smaskens! Såååå gott!
    Det måste vi göra hemma! Dottern kommer att älska sådan glass!
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gör det, ni kommer inte att ångra er. Detsamma, kram!

      Delete
  2. Jag brukade göra glass till mina barn när de var yngre. Isglass hör verkligen sommaren till.

    Du är tapper som kämpar medan vi andra bara slöar. I dag blir det dock en cykeltur på en mil till stan, för att inhandla lite god vinäger och kanske njuta av en mjukglass i solen. Det är nog den enda glass jag äter frivilligt. Blir jag bjuden äter jag alltid glass artigt dock. Men mjukglass brukar vi dela, jag och J. Då behöver jag inte äta så mycket. Konstigt det där. Ha en fin dag, käraste Amy! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu kära du, är det även min tur! :) Kram på dig!

      Delete
  3. Svalkande och så gott! Och bra med c-vitamin i dem också :) Kram och njut av det fina vädret.

    ReplyDelete
  4. Ser väldans gott och fräscht ut!

    ReplyDelete
  5. What a beautiful summery masterpiece! Watermelon, red currants and strawberries! These are my favorite fruits! And thanks for the English translation! x

    ReplyDelete
  6. Du, angående ajmo, du menar inte libbstickafrön va (ajwain)? Jag blir helt förvirrad av alla kryddor och deras olika namn. Jag får mest träff på carom seeds (som väl är brödkummin?) när jag söker på ajmo: http://www.hellofoodie.co.za/cooking-spices/whole-spices/carom-seeds-ajmo-ajwain-100g.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajmo finns i både frön och planta vännen. Om du googlar på ajmo plant så får du se att den växten ser likadan ut som den Lilo hade :)

      Delete
  7. Det finns ju så mycket bra att njuta av just nu: väder, vänner, mat och dryck, att ibland får bloggen ligga på hold... Inget konstigt med det.
    Det ser ut att bli en riktigt varm dag här idag, och ingen blåst heller, så isglass - jatack!

    Kram kram.

    ReplyDelete
  8. Vad gott det låter och vilken vacker bild! Om jag fick välja skulle jag också spara min semester. Alltid kul att ha något att se fram emot :)

    ReplyDelete
  9. Alltså dina glassar ser helt galet läskande ut! Jag sitter här (mina sista dagar) på jobbet och svettas och skulle gärna sutta på an dina isglassar.
    Näe men vem har tid att sitta vid datorn och blogga när det är högsommar ute. Jag känner precis som du. Min hjärna har tagit semester även om min kropp måste arbeta ett par dagar till.
    Kramar.

    ReplyDelete
  10. Man måste ju få ta lite semester från bloggandet också! Härliga glassar!

    ReplyDelete
  11. Hemmagjord isglass är barndomsminnen deluxe :) Jag ligger efter i bloggläsandet men det märks att alla bloggare precis som jag haft annat för sig. Så jag börjar ta igen ;) Hoppas du har det skönt i sommarvärmen!

    ReplyDelete
  12. Himlars så gott och läskande de ser ut att vara. Jättefin bild!
    Vi har heller inte börjat semestern och visst känns det lite konstigt när arbetskamrater redan är tillbaka på jobbet efter sin ledighet.

    ReplyDelete
  13. Så enkelt och så himla gott! Min favorit är vattenmelonisglass just nu =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...