Sunday, September 22, 2013

Fylld zucchini - Stuffed Zucchini

Idag känns det verkligen som om hösten är på intågande. Det har varit regnrusk och allmänt kyligt i luften. Som ett brev på Posten är halsen lite tjock och det känns som om förkylningen inte är långt borta. Vi har idag varit ute i trädgården och skördat diverse grönsaker. Dessa små runda goda squash/zucchini blir jättegoda att fylla. Jag har ju tidigare även gjort fyllda spetspaprikor och aubergine. Brukar ni fylla grönsaker?

Autumn is here and you can feel it in the air. It has been a rainy and chilly Sunday so far. As this weren't enough my throat is aching and I think cold is not far away. We have been out in the garden harvesting some vegetables. These small round zucchinis are lovely to stuff. Earlier I have also stuffed long red peppers and aubergine. Do you stuff your vegetables?

Fylld zucchini (2 små runda eller 1 avlång)
2 urgröpta små runda zucchini eller 1 avlång delad och urgröpt. Spara det urgröpta och finhacka det.
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven/finhackad
1 msk olja
200g valfri färs
ca 2 dl krossad tomat
1 krm cayennepeppar eller lite färsk röd chili, finhackad
salt och peppar, smaka av med
ev  riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.

Hetta upp olja i en panna och stek lök- och vitlökshacket tills det är gyllene. Tillsätt därefter färs och stek tills den är klar. Tillsätt krossad tomat, hackad zucchini, cayennepeppar/chili, övriga kryddor och låt småputtra i 5-8 minuter.

Fyll zucchinin och strö ev över ost. Skjuts in i ugnen i ca 30-40 minuter tills zucchinin är mjuk och fyllningen puttrar. Servera med ris och en god grönsallad till. Smaklig måltid!

English
Stuffed Zucchini (2 small round or 1 oval)
2 hollowed small round zucchini or 1 oval splitted and hollowed. Finely chop it and save it for later.
1 onion, finely chopped
1 clove of garlic, grated/finely chopped
1 tbsp oil
200g mince of your choice
about 2 dl (1 american cup) crushed tomatoes
a pinch of cayenne pepper or  a bit of fresh red chili, finely chopped
salt and pepper, season with
grated cheese, optional

Preheat oven to 200 degrees Celsius (392 degrees Fahrenheit).

Heat oil in a pan and fry the chopped onion and garlic until golden. Then add the mince and fry until done. Add the crushed tomatoes, chopped zucchini, cayenne pepper/chili, spices and let it simmer for 5-8 minutes.

Fill the zucchini and sprinkle th cheese over (optional). Let it be in the oven for about 30-40 minutes until the zucchini is soft and the filling is bubbling. Serve with rice and a tasty green salad. Enjoy your meal!

15 comments:

  1. Roligt att ha hittat din blogg - massor som jag vill laga! Skulle hälsa dig ifrån Klas (uppvuxen på Råslätt) som tipsade mig om den.

    ReplyDelete
  2. De runda zuccinisarna ser ut som små konstverk!

    ReplyDelete
  3. Ohh det där ser jätte gott ut... Men... jag har aldrig sett en rund variant av zucchini.... visst inte ens att det fanns! Spännande! Hittar du dom runda varianterna i en vanlig matbutik? Trevlig kväll. Kram kram

    ReplyDelete
  4. Jag fyller gärna paprikor. Det är så himla gott och min mamma brukade göra det när jag var barn. Zucchini är lite svampig tycker jag och därför äter jag den helst tunt skivad och knaprigt stekt. Kram!

    ReplyDelete
  5. Det är så gott med fylld squash. Ja, andra grönsaker med för den delen. Dessutom är det mycket vackert att servera och bjuda på.
    Vår trädgård håller på att klä sig i höstskrud så jag måste nog flytta in en del plantor om vi ska kunna skörda det sista.
    Ha en bra vecka. Kram.

    ReplyDelete
  6. Ja, det är så gott med fyllda grönsaker. Ser gott ut det där. Jag är i Helsingfors nu och det känns så höstaktigt, ruskigt och kallt. Kram

    ReplyDelete
  7. vad fint det ser ut att servera dem så!
    ha en skön dag :
    Lena från make a head food

    ReplyDelete
  8. Så gott det ser ut! Jag har nog aldrig sett runda zucchinis förrän nu:) Jättefina!

    ReplyDelete
  9. Vilka fina små zucchinisar, och vilken kul sätt att fylla dom på, som en soppskål.
    Vi gjorde en gratäng av den vi fick hem, så god med fetaost och basilika.

    Kramar

    ReplyDelete
  10. Fylld zucchini är hyvens! I mitt senaste matreportage körde jag färsfylld zucchini som storbild, en grön och en gul. Mina vänner på gårdsbutiker gömde undan den enda gula de hade åt mig hela veckan, bara för att jag skulle få den. De är världens raraste. Jag ska gå dit i dagarna och se om de har grönkål, det verkar ju så himla nyttigt och hippt att ha det i smoothies. Stor kram på dig, vännen, och tack för all inspiration! (Jag har kul med mina chiafrön, för övrigt! :-)

    ReplyDelete
  11. Ååååh vilken fantastisk idé! Älskar att stoppa grönsaker. Gör det hela ännu roligare att äta och så ser det ofta väldigt frästande ut. Tack för inspirationen! Massa kramar

    ReplyDelete
  12. Svar: Hmm... köpte faktiskt grönkål i måndags.... för första gången på väldigt länge. Men tänkte bara använda det till stekning, för jag vet att det är gott. Funderade på att göra juice, men tänker att det inte blir någon juice av grönkål. Blir det mycket juice av grönkål för dig? Har du en juicecentrifug eller juicepress? (är tydligen olika. =) ) Kram kram från Sabine

    ReplyDelete
  13. Nämen så söta runda zucchinis!
    Hoppas din goda mat håller förkylningen borta...

    ReplyDelete
  14. Det där måste göras! Ser ju otroligt gott ut, ett plus är ju att det ser extrem gulligt ut också

    ReplyDelete
  15. Så gott! Jag vet vad som ska lagas till middag idag! Fina bilder också :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...