Saturday, September 22, 2012

Nudlar med tomatcurry

Ni minns väl rätten jag gjorde för ett tag sedan med de indiska kikärtssnacksen sev tameta nu shaak? Där tipsade jag om att hittar man inte kikärtssnacks att köpa kunde ni göra rätten med vanliga nudlar. Nu har jag själv testat rätten med nudlar i och det blev en riktigt bra kombo. Behöver jag säga att det var en snabbmatsrätt? Blev färdigt grymt snabbt och för en gångs skull kan jag konkurrera med Jamie Olivers 30 minute meals. Vet inte hur det är med er därute men jag förundras alltid över hur Jamie kan få ihop sina måltider på så kort tid...!


Nudlar med indisk tomatcurry (ca 4 portioner)
2 msk olja
0,5 tsk senapsfrön
0,5 tsk hela spiskummin
1 krm hing (asafoetida), kan uteslutas
3 st kvisttomater, hackade i bitar
1 msk malen koriander
0,5 tsk gurkmeja (haldi)
0,5 tsk chilipulver eller färsk finhackad grön chili (mängd efter tycke och smak, var dock försiktig så det inte blir för starkt!)
0,5 tsk malen spiskummin
salt, smaka av med
2-3 dl vatten
1 msk gur (på engelska jaggery, kan ersättas med råsocker. Läs gärna mer om gur här.)
1-2 msk bladpersilja, finhackad
250 g nudlar, kokta och avrunna

Hetta upp oljan och lägg i senapsfrön, när de börjar "bubbla" lägg i hela spiskummin och kort därefter hing. Lägg i tomathacket och låt koka 3-4 minuter tills tomaterna har blivit mjuka, nästan såsiga. Lägg därefter i malen koriander, gurkmeja, chilipulver/finhackad grön chili, malda spiskummin och salt.

Rör om och låt kryddornas smak utvecklas i ca 3-4 minuter. Värmen gör att smaken och doften från kryddorna blir fantastisk! Häll i vatten och lägg i gur/råsocker.

Låt allt koka ihop i 4-5 minuter. Lägg i bladpersilja (spara lite till garneringen) och de kokta nudlarna. Blanda och servera omedelbart eftersom nudlarna blir mjuka och "saggiga" i grytan om de får stå en längre tid. Garnera gärna med färsk bladpersilja.

Smaklig måltid!

15 comments:

  1. Visst är Jamie makalös. Det är dessutom även dessert på dessa 30 minuter!
    Soppan låter mycket god. Lyxig snabbmat ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Japp, han är verkligen något extra och dessert dessutom hurra!

      Delete
  2. Nudlarna jag fick av dig åt jag upp hela bunten. De var så goda som de var, så det fick aldrig gotta sig i någon soppa eller gryta.

    Soppan ser mumsig ut vännen!

    Kram Malin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tyckte du kikärtssnacksen var så goda? ;) Synd att du inte bor närmre... soppan är perfekt i dessa regnrusk-tider, kram vännen!

      Delete
  3. Perfekt, denna soppa ska jag ta till lunch en nästa vecka. Finns väl inget bättre än en mustig soppa att värma sig med i höstrusket.
    Bara en vecka nu..... Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja i dessa regnrusktider passar rätten bra, kram!

      Delete
  4. här hos oss äts de flitigt med nudlar,sonen är ett fan av dessa nämligen,men din variant ser mycket godare ut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Söner har en tendens att gilla nudlar Simone :)

      Delete
  5. Så gott det ser ut och härliga smaker! Önskar dig en skön söndag! Kram

    ReplyDelete
  6. Mmm...vilka smaker och härliga dofter sedan som sprider sig ända upp till mig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, hela huset doftar så ljuvligt efter en sådan här rätt.

      Delete
  7. Ja, det undrar jag också hur han kan få till så många rätter så snabbt!? Räknar han in alla förberedelser tro eller är det bara tillagningstiden?! Jag som är intresserad av snabb mat själv tänkte iaf köpa hans 30-minuters bok snart....så får jag väl se vad han har ett erbjuda ;)

    Ha en fin söndag nu
    /Emma

    ReplyDelete
  8. Vilka härliga kryddor! Det ser helt enkelt suveränt gott ut. Så här vill jag nudlar. I en kryddrik sås/soppa och kött behövs verkligen inte. Snyggt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så här vill jag ÄTA nudlar ska det ju va förstås...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...