Ni minns väl rätten jag gjorde för ett tag sedan med de indiska kikärtssnacksen sev tameta nu shaak? Där tipsade jag om att hittar man inte kikärtssnacks att köpa kunde ni göra rätten med vanliga nudlar. Nu har jag själv testat rätten med nudlar i och det blev en riktigt bra kombo. Behöver jag säga att det var en snabbmatsrätt? Blev färdigt grymt snabbt och för en gångs skull kan jag konkurrera med Jamie Olivers 30 minute meals. Vet inte hur det är med er därute men jag förundras alltid över hur Jamie kan få ihop sina måltider på så kort tid...! |
|
Nudlar med indisk tomatcurry (ca 4 portioner) 2 msk olja 0,5 tsk senapsfrön 0,5 tsk hela spiskummin 1 krm hing (asafoetida), kan uteslutas 3 st kvisttomater, hackade i bitar 1 msk malen koriander 0,5 tsk gurkmeja (haldi) 0,5 tsk chilipulver eller färsk finhackad grön chili (mängd efter tycke och smak, var dock försiktig så det inte blir för starkt!) 0,5 tsk malen spiskummin salt, smaka av med 2-3 dl vatten 1 msk gur (på engelska jaggery, kan ersättas med råsocker. Läs gärna mer om gur här.) 1-2 msk bladpersilja, finhackad 250 g nudlar, kokta och avrunna Hetta upp oljan och lägg i senapsfrön, när de börjar "bubbla" lägg i hela spiskummin och kort därefter hing. Lägg i tomathacket och låt koka 3-4 minuter tills tomaterna har blivit mjuka, nästan såsiga. Lägg därefter i malen koriander, gurkmeja, chilipulver/finhackad grön chili, malda spiskummin och salt. Rör om och låt kryddornas smak utvecklas i ca 3-4 minuter. Värmen gör att smaken och doften från kryddorna blir fantastisk! Häll i vatten och lägg i gur/råsocker. Låt allt koka ihop i 4-5 minuter. Lägg i bladpersilja (spara lite till garneringen) och de kokta nudlarna. Blanda och servera omedelbart eftersom nudlarna blir mjuka och "saggiga" i grytan om de får stå en längre tid. Garnera gärna med färsk bladpersilja. Smaklig måltid! |
Saturday, September 22, 2012
Nudlar med tomatcurry
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Visst är Jamie makalös. Det är dessutom även dessert på dessa 30 minuter!
ReplyDeleteSoppan låter mycket god. Lyxig snabbmat ;-)
Japp, han är verkligen något extra och dessert dessutom hurra!
DeleteNudlarna jag fick av dig åt jag upp hela bunten. De var så goda som de var, så det fick aldrig gotta sig i någon soppa eller gryta.
ReplyDeleteSoppan ser mumsig ut vännen!
Kram Malin
Tyckte du kikärtssnacksen var så goda? ;) Synd att du inte bor närmre... soppan är perfekt i dessa regnrusk-tider, kram vännen!
DeletePerfekt, denna soppa ska jag ta till lunch en nästa vecka. Finns väl inget bättre än en mustig soppa att värma sig med i höstrusket.
ReplyDeleteBara en vecka nu..... Kram
Ja i dessa regnrusktider passar rätten bra, kram!
Deletehär hos oss äts de flitigt med nudlar,sonen är ett fan av dessa nämligen,men din variant ser mycket godare ut
ReplyDeleteSöner har en tendens att gilla nudlar Simone :)
DeleteSå gott det ser ut och härliga smaker! Önskar dig en skön söndag! Kram
ReplyDeleteTack vännen!
DeleteMmm...vilka smaker och härliga dofter sedan som sprider sig ända upp till mig.
ReplyDeleteJa, hela huset doftar så ljuvligt efter en sådan här rätt.
DeleteJa, det undrar jag också hur han kan få till så många rätter så snabbt!? Räknar han in alla förberedelser tro eller är det bara tillagningstiden?! Jag som är intresserad av snabb mat själv tänkte iaf köpa hans 30-minuters bok snart....så får jag väl se vad han har ett erbjuda ;)
ReplyDeleteHa en fin söndag nu
/Emma
Vilka härliga kryddor! Det ser helt enkelt suveränt gott ut. Så här vill jag nudlar. I en kryddrik sås/soppa och kött behövs verkligen inte. Snyggt!
ReplyDeleteSå här vill jag ÄTA nudlar ska det ju va förstås...
Delete